Time management tips – Nieuwsupdate 82

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Huwelijk 95% gedoemd te mislukken wanneer je dit zegt

Gebruik je één van deze 4 negatieve communicatiestijlen dan is je relatie gedoemd te mislukken. Aldus deze echtscheidingsspecialist. Hij noemt ze de ‘Four Horsemen of the Marriage Apocalypse’ en vertelt waarom ze meer kapot maken dan je lief is. Wil je dat voorkomen (en liefde én respect weer onderdeel laten uitmaken van jullie relatie), werk er dan aan.

Dit doe je dus écht niet wanneer je iemand troost

Betere gesprekken voeren? Dan is inlevingsvermogen één van de dingen om aan te werken. De mate waarin jij je kunt inleven in een ander, zegt veel over je communicatievaardigheid, je luisterskills en je succes om anderen te overtuigen, te adviseren of te helpen. Stuk voor stuk vaardigheden die jou een betere gesprekspartner maken. Wat werkt wel en wat niet?

Samenvatting schrijven als een pro (in 2 stappen)

Een samenvatting schrijven, niets moeilijks (of daarentegen spannends) aan toch? Klopt. Maar als je er daadwerkelijk iets van wil opsteken, houd je rekening met 2 zaken: de Leerpiramide van Bales en de Ebbinghaus Curve. Die verhogen het niveau van je samenvatting van ‘amateuristisch’ naar ‘pro’ — en dat in slechts 2 stappen.

#1 productiviteitsgeheim: weten wat belangrijk is

Kon jij jezelf maar opsplitsen, dan kreeg je tenminste alles gedaan. Helaas is dat onmogelijk en zul je moeten kiezen: kiezen waarmee jij je wél en vooral niet mee bezighoudt. Prioriteiten stellen, noemen we dat. Maar hoe weet je welke taken jouw aandacht waard zijn en welke je moet laten liggen? In 5 stappen je prioriteiten bepalen.

Thuiswerken is fantastisch, máár… (de nadelen)

Thuiswerken is fijn, maar kent ook zo zijn uitdagingen. Het vraagt om een andere manier van werken, tussen teamleden onderling, maar ook richting een leidinggevende. Door de valkuilen te her- en erkennen kan dit toch positief uitpakken. Leer beter omgaan met de stress die thuiswerken soms oplevert — dankzij 1 oplossing.

Dat jij een leidinggevende functie vervult, wil niet zeggen dat je geen baat hebt bij stevige feedback. Ook jij wil jezelf verbeteren en leren van je fouten. Toch krijg je het zelden. Simpelweg omdat je team het niet durft. Zonde. Maak feedback geven minder intimiderend (door op deze 3 onderdelen te letten).

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X