Time management tips – Nieuwsupdate 84

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Last van digitale vergadermoeheid? 6 tips doen opleven

Ineens duurt een meeting niet alleen lang, hij is ook nog eens moeilijk te volgen: de verkeerde inlogcodes zijn verstuurd, iemand’s microfoon hapert of jij kunt je niet concentreren omdat er op de achtergrond twee kinderen ruzie maken om een legoblokje. 6 tips helpen je op een professionele en efficiënte manier omgaan met deze ‘nieuwe (vergader)normaal’.

Ondekt: 1 format voor echt ieder gesprek

Je denkt dat je verschillende gesprekstechnieken nodig hebt voor verschillende soorten gesprekken. Maar de gedragswetenschap toont iets anders aan. Voor elk gesprek – van slecht nieuws tot netwerkpraatje – bestaat eenzelfde blauwdruk. 7 stappen van voorbereiding tot afsluiting, die bewezen werken. Altijd. Dit zijn ze.

Seks, bananen en chocolade vullen dopamine tekort aan

Een dopamine tekort is geen pretje. Alles behalve. Maar de oplossingen om dat tekort aan te vullen? (Lees: koffie drinken, chocolade eten, bananen en amandelen? Aangevuld met de nodige potjes seks én een leuke hobby?) Where do we sign up? Dit én nog meer wat je kunt doen om je dopamine tekort aan te vullen.

Cornell methode om efficiënt te noteren (én te onthouden)

Noteren. Niet bepaald een onderwerp waar je warm voor loopt, maar toch iets dat je regelmatig doet. Je vindt het dan handig om een paar dingen neer te pennen zodat je die punten niet vergeet of omdat je daar later nog iets mee wilt doen. Hoe je dat ‘t beste doet? Met de Cornell Methode, zegt de wetenschap. Stap voor stap uitgelegd.

Alles opkroppen? Nee: uiten, die gevoelens!

Emoties – we ervaren ze de hele dag door. Maar als gevoelens je dwars zitten, staat je één ding te doen: je gevoelens uiten. Om je hoofd leger te maken, je stressniveau te beheersen, betere relaties te krijgen en misschien wel iets aan het gevoel te doen. Maar hoe? Met deze tips om je gevoelens te uiten!

Thuiswerken is op zichzelf al een uitdaging. Voeg daar ‘samenwerken op afstand’ en ‘zicht houden op je eigen taken’ aan toe en tada: chaos en een gebrek aan overzicht! Dat kun je niet gebruiken. Zeker nu niet. Eén slimme takenmanager is er gelukkig om jou (en je team) te helpen: Todoist. (En dit is hoe je ‘m inricht.)

Je bent in je leven al door flink wat brandende hoepels gesprongen. Om mensen tevreden te houden of om confrontaties te vermijden. People-pleasing noemen wij het. En het is onnodig, zeker wanneer je serieus genomen wil worden. Maak jezelf daarom niet klein, maar speak up (dankzij 3 feedback-inzichten).

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X