Time management tips – Nieuwsupdate 85

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Coronablues? 1 techniek voor een positieve mindset

Velen vinden het lastig om positief te blijven in deze tijd. Ze vallen moeilijker in slaap, denken negatieve gedachten en hebben overall minder plezier in de dingen waarmee ze hun dag vullen. Indien jij ook moeite ondervindt in positief denken, probeer dan eens deze (door psychologen gebruikte) techniek uit.

Tot hier en niet verder! Je grenzen aangeven werkt zo

Grenzen hebben is dan ook iets anders dan je grenzen aangeven. Dat laatste is niet voor iedereen even makkelijk. Maar heel belangrijk is het wel. Herken daarom wanneer iemand er overheen dreigt te gaan en geef het aan. Jouw grens trekken, doe je aan de hand van deze 4 eenvoudige stappen.

Hoge werkdruk bespreken met je leidinggevende (4 stappen)

Je moet het maar allemaal zien te regelen: een enorme werkvoorraad en tig verantwoordelijkheden. Maar hoe kaart je dat aan, een te hoge werkdruk? Dat je het op deze manier echt niet meer geregeld krijgt? Trek je aan de bel, krop je het op of schakel je een tandje bij? Een 4-stappenplan.

Dit is de Leerpiramide van Bales (en hoe hij werkt)

Confucius vatte ooit de Leerpiramide van Bales goed samen (per toeval natuurlijk, het ding bestaat pas zo’n vijftig jaar): ‘Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.’ Dit is hoe die piramide werkt, waarom jij ‘m wilt gebruiken en hoe het je helpt bij het leren van nieuwe dingen.

De perfecte ochtendroutine voor thuiswerkers

Van je bed naar je laptop en dat op repeat? Nee hoor. Met deze ultieme ochtendroutine krijg je in één ochtend meer gedaan dan in een hele dag. Nog voordat het 09.00 uur is heb jij al gesport, gemediteerd én gelezen. Grijp je ochtend bij de lurven en begin de dag actief met de volgende tips!

Een conflict aangaan staat gelijk aan een vuist die op tafel slaat? Verrassing: niets is minder waar. Een conflict hoeft niet vervelend te verlopen. Integendeel, vaak help je de ander juist verder door een “conflict” te starten en komt het jullie samenwerking ten goede. Daarvoor moet je alleen wel je vooroordelen loslaten die voor conflictvermijdend gedrag zorgen. Met deze 6 tips.

Struikel je als leidinggevende over je woorden of draai je om de hete brei heen, dan maak je het jezelf onnodig lastig. Je boodschap komt zo niet goed over, maar het verandert ook de manier waarop jouw team jou ziet. Je komt onzeker over; twijfelend, niet zeker van je boodschap of je aanpak. Zeg daarom nooit meer deze 4 dingen.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X