Time management tips – Nieuwsupdate 87

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Waarom we moeten stoppen met onszelf zo zielig te vinden

Ja, maar jij weet niet wat ik heb meegemaakt.‘ Klopt, maar toch: het is ontzettend makkelijk om je te verschuilen achter zelfmedelijden. Het voorkomt dat je je verantwoordelijk voelt voor je eigen falen. Want dat jij jouw droom niet waarmaakt en hij wel, is natuurlijk niet jouw schuld. ‘… hij kreeg alles in zijn schoot geworpen. Ik niet!‘. Tuurlijk. Hoe je die tranen van zelfmedelijden droogt, lees je hier.

Baby, I’ve got the (monday)blues — 6 tips

Iedere maandagochtend vervloek je jouw wekker en stap je met het verkeerde been uit bed — ‘urgh, maandag. Weer aan de bak!’ Hoe je voorkomt dat je deze monday blues je humeur (en werkweek) laat verzieken? 6 tips om fris en fruitig je werkweek tegemoet te gaan.

Hoge werkdruk onder thuiswerkers. Bespreek het

Je zit tegen het randje aan. En niet omdat je thuiswerkt, want dat verloopt verder prima, maar je hebt te maken met een te hoge werkdruk. Omdat je nu al lange tijd op afstand werkt is jouw leidinggevende zich daar niet van bewust. Kaart het toch aan, zeggen we. Digitaal, onder 4 ogen, in 4 stappen.

Confronteren of juist vermijden? Het eerste, zo:

Er zijn situaties waarin je je stoort aan het gedrag van een collega. Je weet dat je er iets van moet zeggen om jullie samenwerking te verbeteren en je frustratie in toom te houden. Maar hoe ga je precies de confrontatie aan? 6 gesprekstechnieken worden door professionals gebruikt om dát te bereiken.

Leer van Warren Buffett: vergelijk tijd met geld

Wist je dat je ‘tijd’ kunt vergelijken met geld? Op die manier waarop je het uitgeeft, bedoelen we dan. Je kunt namelijk niet meer uitgeven dan je hebt. Om te voorkomen dat je rood komt te staan (of met een burn-out eindigt) gebruik je daarom een tijdsplanning; gebaseerd op één inzicht van superinvesteerder Warren Buffett.

Aan het eind van de alinea geen idee van wat je zojuist hebt gelezen? ‘Even opnieuw…’, denk je. ‘Ontzettend slechte gewoonte’ antwoorden wij daarop. Deze zogenaamde neiging tot “regressie” is uitermate slecht voor je tekstbegrip. Voorkom het. Door aan je aandacht en focus te werken. (5 tips helpen.)

Een teamlid laten gaan is vervelend, toch kun jij als leidinggevende een hoop doen om de situatie zo aangenaam mogelijk te laten voorlopen. Je houdt een netjes en – relatief – positief ontslaggesprek, en houdt rekening met degene die moet vertrekken én met degenen die achterblijven. Net zo belangrijk.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X