Time management tips – Nieuwsupdate 93

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Jouw lijf slaat stress op déze 4 plekken op. Dit kun je eraan doen

Je nek zit al een paar dagen behoorlijk vast en ook je hoofdpijn lijkt niet af te nemen. Heb je iets onder de leden of zou het toch de stress zijn die vat op je heeft? Je komt er op één manier achter: door de stress hotspots in je lijf te checken. Wat blijkt namelijk: zonder dat jij het doorhebt slaat je lijf stress en al die andere nare emoties op. Gelukkig kun je de lichamelijke klachten verlichten met een paar eenvoudige oefeningen.

Test hier of je collega of baas een narcist is (en doe dan dit)

Jij vindt dat een collega narcistische trekken heeft. Nu is dat niet echt een probleem, maar steeds vaker zit het de samenwerking in de weg. Hij neemt niets van je aan, is onmogelijk om aan te sturen en hem opbouwende feedback geven is een ware nachtmerrie. Hoe omgaan met narcisme? Wij hebben één keihard advies voor jelees het hier.

Gebrek aan eigenwaarde? Vergroot je zelfrespect (5 tips)

Zelfrespect gaat niet over glimlachen naar de spiegel en andere zelfliefde-clichés. Het gaat over hoe je over jezelf denkt. Je eigenwaarde dus. Gaan je gedachten over jezelf over rozen? Of is onzekerheid jouw middle nameDit artikel helpt je je eigenwaarde vergroten. Gewoon op een praktische manier, zonder gemaakte glimlach.

Je beste aantekeningen ooit, dankzij de Cornell Methode

Of je nou aantekeningen maakt tijdens een vergadering of voor je studie: dít is de beste manier om informatie overzichtelijk vast te leggen om nooit meer te vergeten: de Cornell Methode. We leggen je stap voor stap uit hoe hij werkt het enige dat jij nodig hebt? Pen en papier! Let’s go.

Depri en lusteloos? Vul je geluksstofje aan (doe je zo)

Je ‘geluksstofje’: serotonine. Indien jouw lijf daar genoeg van aanmaakt, is er niets aan het handje. Blijkt er nou toch een tekort te ontstaan (door een slechte levensstijl bijvoorbeeld) dan voel jij je alles behalve kiplekker. Gelukkig kun jij je lijf een handje helpen: vul je tekort aan met 4 eenvoudige tips.

Het gevoel dat jij en je gesprekspartner langs elkaar heen praten? Dan is één ding belangrijk: luisteren. Niet zomaar luisteren, maar reflectief luisteren. Dit is een handige techniek waarmee je laat blijken de ander te begrijpen en het op tijd kunt ontdekken als jullie niet dezelfde kant op gaan. Dat werkt zo:

‘Goh, jouw werk heeft nog wel wat verbetering nodig!’, klinkt het ten overstaan van je andere collega’sJe merkt dat die sneer van een collega wat met je doet. Moet je er iets mee? Kun je er wat mee? Past dat wel op het werk? Het antwoord is 3x ja. Deze tips om houden gevoelens uiten constructief.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X