Time management tips – Nieuwsupdate 94

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Op vakantie (geweest) en nog steeds niet uitgerust?! Dit is de reden

Ondanks dat je er even tussenuit bent geweest, is er vrij weinig veranderd in hoe jij je voelt. Want die vermoeidheid, stress en rusteloosheid die je vóór je vakantie ervoer? Tsjah, die ervaar je nog steeds, alleen nu iets meer zongebruind. Die vermoeidheid oplossen? Schakel tijdig af van je werk, want dáár schuilt het probleem.

‘NU EVEN NIET!’ — Stoorgedrag van collega’s afkappen

Soms heb je het idee dat je meer “rondrent” en “brandjes blust” dan wat anders. Of je zo toekomt aan die een werkelijk belangrijke klus? Ben jij gek, geen tijd! Stop met toegeven aan “valse dringendheid”: leer productief werken in plaats van reactief en leg storende collega’s het zwijgen op. 4 manieren.

Niet lekker in je vel? Let dan op: méér seks en méér bananen

Minder zin in seks? Moeite met concentreren? Gebrek aan motivatie? Zelfs nu je net terug bent van je welverdiende vakantie?! Dit is waarom je misschien een dopamine tekort hebt. De remedie? De oplossing blijkt simpel (en leuk): meer seks (ja, ook al is je libido laag), meer bananen, slaap én beweging.

Benoem de olifant in de kamer kort en bondig (in 6 stappen)

Als je niet to the point bent, kom je al snel onzeker over. Het lijkt alsof je je het spannend vindt om je punt te maken. Bovendien is de kans klein dat de ander uit het gesprek haalt wat jij écht bedoelt. Beter kun je de olifant in de kamer maar snel benoemen. Kort en bondig communiceren dus. Dat doe je zo!

Ontdek de zin van het leven (Hij is simpeler dan je denkt!)

We vragen het ons allemaal af. Soms nog vóór de ochtendkoffie. Wat ís de zin van het leven? Doen we het wel goed? Of kan er iets beter, voor een zinniger en gelukkiger leven? Dat kan zeker, zodra je dé sleutel voor een beter leven ontdekt. Dit is hem, volgens één life expert en een eeuwenoude filosoof.

Er bestaat geen one size fits all-communicatiewijze. De manier waarop je met een teamlid communiceert verschilt altijd per situatie en per teamlid. Toch kunnen we 4 soorten gesprekken onderscheiden, ieder met een specifieke benaderingsmethode. Herken ze zodat je weet hoe je een gesprek bijstuurt.

Om de volgende ‘grote’ te kunnen zijn, zul je telkens met nieuwe en innoverende ideeën moeten aankomen. Constant op zoek moeten gaan naar nieuwe mogelijkheden waarmee jij vooruitgang boekt. Iets dat je niet in de schoolbanken leert, maar dat je moet trainenBijvoorbeeld zo:

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X