Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, is het lastig om je werkdag efficiënt te laten voorlopen. Je geeft onbenullige klussen voorrang op taken die eigenlijk veel belangrijker zijn of je laat ad hoc klussen de koers van jouw dag bepalen.

Met andere woorden: er moet ontzettend veel gebeuren, maar je weet niet waaraan jij je aandacht aan moet besteden. Je houdt je daarom maar bezig met de eerste beste taak die zijn kop opsteekt. Dat werkt natuurlijk niet.

Wat jij daarom kunt gebruiken is een training Prioriteiten Stellen. Een praktische training waarin je leert met welke taken jij je moet bezig houden — en met welke niet.

En wat je daar leert? Nou, het volgende: 5 inzichten op het gebied van prioriteiten stellen:

1. Je kunt pas prioriteiten stellen wanneer je overzicht hebt.

Een van de eerste inzichten waar we op focussen, is dat het pas zinvol is om te kiezen wanneer je weet wat er zich allemaal op je bordje bevindt,. Niet eerder.

Wat je daarom tijdens de cursus leert, is hoe je in kaart brengt welke taken en projecten allemaal je aandacht vragen.Dit scheppen van overzicht, helpt je vervolgens in het kiezen en plannen van prioriteiten.

We doen dit op een praktische manier die je na de training ook zelf kunt doorzetten.

2. Je kunt niet meer uitgeven dan je hebt.

Hoe vaak proppen we onze agenda niet vol met taken, wetende dat we daar eigenlijk geen tijd voor hebben

Vaak komt dit doordat we té optimistisch plannen. We houden geen rekening met de dagelijkse klussen waarvan we weten dat ze moeten gebeuren of met de afspraken die al gepland staan.

Belangrijk dus om hier voldoende aandacht aan te besteden. We brengen daarom terugkerende taken en afspraken in kaart. Erg verhelderend, want deze tijd kun je bij voorbaat al niet besteden aan je andere klussen.

Dit helpt je bij het maken van een realistische inschatting van de tijd die je hebt. Het stelt je in staat om beter je grenzen te bewaken en verwachtingen te managen.

3. Verwacht het onverwachte.

Welke klussen jij je ook voorneemt om aan te werken, Er kunnen zich altijd onverwachte dingen voordoen. Sommige van deze zaken dienen direct opgepakt te worden. Hoeveel ruimte houd je daarvoor? Andere zaken kunnen ook later. Alleen: hoe communiceer je daarover?

Tijdens de training leer je hoe je flexibel kunt blijven maar ook hoe je zaken die tussendoor binnenkomen effectief leert beoordelen op hun urgentie.

4. Houd de regie door verwachtingen te managen.

Natuurlijk zul je regelmatig een verzoek moeten afwijzen om zo aan je prioriteiten te kunnen werken, maar prioriteiten stellen gaat verder dan enkel ‘nee’ zeggen.

Het draait ook om het managen van verwachtingen en het houden van de regie. Door op een constructieve manier aan te geven waarom iets voor jou op dat moment geen prioriteit heeft kun je de regie terugnemen en communiceren wat er dan wel gaat gebeuren. Hierdoor voorkom je teleurstelling en creëer je rust om aan je prioriteiten te werken

Tijdens de cursus leer je hier op een servicegerichte en klantvriendelijke manier over te communiceren.

5. Werk vanuit één overzichtelijk systeem.

Om prioriteiten te stellen, zul je moeten weten welke taken, klusjes en afspraken je aandacht nodig hebben. Tijdens de cursus leer je daarom hoe je één waterdicht systeem inricht Hiermee voorkom je dat je verschillende lijstjes of programma’s moet doorspitten en zie jij in één oogopslag hoe druk je bent en wat je opties zijn.

In-company offerte aanvragen

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
10
Feb

Groningen
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Alkmaar
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
16
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
2
Mar

Eindhoven
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Volg daarom onze training.

Zoals je ziet leer je tijdens deze cursus een hoop dat jou kan helpen om prioriteiten te stellen en overzicht te creëren. We nodigen je dan ook graag uit om een van onze trainingen te volgen. We leren je alle bovenstaande zaken in de praktijk toe te passen in 1 dag.

Wacht daarom niet langer en schrijf je snel in!

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Elisabetta – Eindhoven

Very hands-on Time Management training!

The training was well organized, interactive and useful. I appreciated a lot the practical approach of the trainer as it was helpful to connect what we were discussing to our everyday life. I also enjoyed the combination of small tricks and long-term approach that were offered as suggestion for the students in order to improve their time management skills.

Claudia – Vianen

Zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat een positiviteit Patrick. Ik ben aangestoken door de effectiviteit en functionaliteit van de cursus. De volgende dag op het werk er direct mee aan de slag gegaan. Natuurlijk zullen niet alle besproken handvatten voor mij nuttig zijn, maar het is een fijne cursus.

Jeff – Amersfoort

Ik ga met energie aan de slag met mijn time management

Een ontzettend leuke en leerzame dag gehad met trainer Patrick. Wat de training leuk maakt? Interactie met de groep, verdieping in persoonlijke cases. Ik kan deze cursus zeker aanbeleven wanneer je het gevoel hebt altijd tijd tekort te komen, of niet lekker uitkomt met je projecten!

Stefan – Alkmaar

Eye-opener. Geweldige en simpele tips and trick mbt agenda en taken indelen.

Heldere en zeer behulpzame Timemanagement training. Zeker niet saai (ik kan nogal druk zijn en de hele dag van hot naar her rennen). De trainer is rustig en neemt de aandacht voor persoonlijke vragen. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Deze training heeft me inzichten gegeven en gaat voor rust zorgen. Bedankt !

Gudrun – Kuurne

Een pak goeie tips voor het beter organiseren van dagelijkse taken en projecten

De opleiding van vandaag was zeker interessant. We kregen van de vlotte trainer een aantal praktische tips om je agenda, taken en mailbox beter te organiseren en projecten aan te pakken. Het zou zeker meer rust in mijn hoofd moeten brengen.

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten