5 dingen die je leert bij een cursus Prioriteiten Stellen

Leer voorkomen dat jij je taken onderschat, je productiviteit overschat en verrast wordt door ‘onverwachte’ zaken.

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, is het lastig om je werkdag efficiënt te laten voorlopen. Je geeft onbenullige klussen voorrang op taken die eigenlijk veel belangrijker zijn of je laat ad hoc klussen de koers van jouw dag bepalen. 

Met andere woorden: er moet ontzettend veel gebeuren, maar je weet niet waaraan jij je aandacht aan moet besteden. Je houdt je daarom maar bezig met de eerste beste taak die zijn kop opsteekt. Dat werkt natuurlijk niet.

Wat jij daarom kunt gebruiken is een training Prioriteiten Stellen. Een praktische training  waarin je leert met welke taken jij je moet bezig houden — en met welke niet

En wat je daar leert? Nou, het volgende: 5 inzichten op het gebied van prioriteiten stellen: 


1. Je kunt pas prioriteiten stellen wanneer je
overzicht hebt.

Een van de eerste inzichten waar we op focussen, is dat het pas zinvol is om te kiezen wanneer je weet wat er zich allemaal op je bordje bevindt,. Niet eerder. 

Wat je daarom tijdens de cursus leert, is hoe je in kaart brengt welke taken en projecten allemaal je aandacht vragen.Dit scheppen van overzicht, helpt je vervolgens in het kiezen en plannen van prioriteiten.

We doen dit op een praktische manier die je na de training ook zelf kunt doorzetten.


2.Je kunt niet meer uitgeven dan je hebt.

Hoe vaak proppen we onze agenda niet vol met taken, wetende dat we daar eigenlijk geen tijd voor hebben 

Vaak komt dit doordat we té optimistisch plannen. We houden geen rekening met de dagelijkse klussen waarvan we weten dat ze moeten gebeuren of met de afspraken die al gepland staan.

Belangrijk dus om hier voldoende aandacht aan te besteden. We brengen daarom terugkerende taken en afspraken in kaart. Erg verhelderend, want deze tijd kun je bij voorbaat al niet besteden aan je andere klussen. 

Dit helpt je bij het maken van een realistische inschatting van de tijd die je hebt. Het stelt je in staat om beter je grenzen te bewaken en verwachtingen te managen. 


3. Verwacht het onverwachte. 

Welke klussen jij je ook voorneemt om aan te werken, Er kunnen zich altijd onverwachte dingen voordoen. Sommige van deze zaken dienen direct opgepakt te worden. Hoeveel ruimte houd je daarvoor? Andere zaken kunnen ook later. Alleen: hoe communiceer je daarover? 

Tijdens de training leer je hoe je flexibel kunt blijven maar ook hoe je zaken die tussendoor binnenkomen effectief leert beoordelen op hun urgentie. 


4. Houd de regie door verwachtingen te managen.

Natuurlijk zul je regelmatig een verzoek moeten afwijzen om zo aan je prioriteiten te kunnen werken, maar prioriteiten stellen gaat verder dan enkel ‘nee’ zeggen. 

Het draait ook om het managen van verwachtingen en het houden van de regie. Door op een constructieve manier aan te geven waarom iets voor jou op dat moment geen prioriteit heeft kun je de regie terugnemen en communiceren wat er dan wel gaat gebeuren. Hierdoor voorkom je teleurstelling en creëer je rust om aan je prioriteiten te werken

Tijdens de cursus leer je hier op een servicegerichte en klantvriendelijke manier over te communiceren.


5. Werk vanuit één overzichtelijk systeem.

Om prioriteiten te stellen, zul je moeten weten welke taken, klusjes en afspraken je aandacht nodig hebben. Tijdens de cursus leer je daarom hoe je één waterdicht systeem inricht Hiermee voorkom je dat je verschillende lijstjes of programma’s moet doorspitten en zie jij in één oogopslag hoe druk je bent en wat je opties zijn. . 

Volg daarom onze training.

Zoals je ziet leer je tijdens deze cursus een hoop dat jou kan helpen om prioriteiten te stellen en overzicht te creëren. We nodigen je dan ook graag uit om een van onze trainingen te volgen. We leren je alle bovenstaande zaken in de praktijk toe te passen in 1 dag.

Wacht daarom niet langer en schrijf je snel in!

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X