Wat is time management?

Time management leert je bewuster met jouw tijd om te gaan, zodat je met de juiste aandacht méér werk gedaan krijgt. Met behulp van slimme technieken, methodes en invalshoeken krijg je meer rust in je hoofd en meer grip op de dag. Dat is precies hetgeen wat wij je leren tijdens onze time management cursus. Je leert hoe je jezelf effectief kunt wapenen tegen tijdgebrek, onrust, interrupties en de dagelijkse stortvloed aan e-mails en informatie. Heb je ook dagelijks te maken met de onderstaande punten? Dan is deze cursus écht iets voor jou. Volg net als duizenden andere drukbezette mensen, Nederlands meest populaire 1-daagse cursus time management.


 • Tijdgebrek

  Hoge werkdruk en een onrustig gevoel over alle zaken die nog gedaan moeten worden. Je komt dagelijks tijd te kort.


 • Klusjes tussendoor

  Je geeft de ad-hoc klusjes voorrang en daardoor kom je niet toe aan de grote, belangrijke taken voor de lange termijn.


 • Afleiding

  Door de vele afleidingen en onderbrekingen van collega’s kom je niet toe aan de taken die er écht toe doen.


 • Moeite met nee zeggen

  Je hebt moeite met nee zeggen en het duidelijk aangeven van je grenzen, waardoor je teveel op je bordje krijgt.


 • Te veel werk

  Je hebt een onrealistische en lange to-do lijst, veel vergaderingen staan in de agenda en daardoor blijf je taken doorschuiven.


 • Overvolle inbox

  De inkomende mails blijven binnenstromen. Een aantal mails zijn weer beantwoord en de volgende nieuwe mails staan alweer klaar.

In-company offerte aanvragen

De inhoud van de cursus time management in 1 dag

Dit is wat je van de cursus kunt verwachten

Een dag vol inspiratie

1-daagse cursus

Een cursus time management hoeft niet twee of meerdere dagen te duren of saai te zijn, dat zul je ervaren tijdens onze cursus time management en stresspreventie van 1 dag. De cursus zit boordevol praktische tips en technieken, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waarmee je direct flexibel aan de slag kunt gaan.

Inclusief gratis bestseller

Elke dag om 15:00 uur klaar

De training is gebaseerd op het boek ‘Elke dag om 15:00 uur klaar’. Daarnaast gaat het boek verder dan de training. Het helpt je daarom ook om je effectiviteit op andere vlakken te vergroten. Na afloop van de training ontvang je een exemplaar van het boek zodat je alles wat je geleerd hebt nog beter kunt borgen.

Beter omgaan met je tijd

Slimmer werken

We leren je slimmer om te gaan met de dagelijkse stroom aan e-mails, papierwerk, verzoeken en telefoontjes. Hoe schep je orde in de chaos? We leren je alles over onze ervaring met alle actuele time management methodes en invalshoeken gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Toepasbare tools

Apps en programma’s

Er bestaan handige apps en programma’s die jou helpen om efficiënter met je tijd om te gaan én waardoor je weer meer grip krijgt op je takenlijst en je overvolle mailbox. We leggen je uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van programma’s zoals Microsoft Outlook, Groupwise, Lotus Notes en Google Apps.

Beter leren plannen

Effectief plannen

Plannen is een vak apart. We zijn geneigd om alle momenten van de dag vol te plannen, waardoor er eigenlijk al geen ruimte meer is voor spoedklusjes en andere vragen. Het resultaat? Je kunt de geplande taken nooit voltooien en gaat niet met een voldaan gevoel weer naar huis. We geven je praktische tips hoe je wél een realistische planning maakt, zonder flexibiliteit te verliezen.

Leer verwachtingen managen

Efficiënter communiceren

Afspraken nakomen en grip krijgen op afleidingen en onderbrekingen begint met efficiënt en eerlijk communiceren. Past de taak niet in je agenda of heb je even geen tijd voor een vraag van een collega? Durf duidelijk nee te zeggen en manage de verwachtingen, zodat afspraken realistisch zijn en niemand teleurgesteld wordt.

Uitstellen is verleden tijd

Uitstelgedrag voorkomen

Dankzij prioriteiten stellen en effectief omgaan met ad-hoc klusjes, voorkom je uitstelgedrag. We zijn geneigd om belangrijke, grote taken uit te stellen. Waarom? De taak is vaak niet concreet genoeg en dus geeft het voldoening om ad-hoc klusjes voorrang te geven. Het gevolg? Je blijft de belangrijke taken vooruit schuiven. Daar brengen wij verandering in.

Aan de slag met de volle focus

Geconcentreerd werken

Herken je dat; dat je snel bent afgeleid en inmiddels weer een paar uur verder bent, maar eigenlijk niet goed weet wat je nu allemaal gedaan hebt? Geconcentreerd werken hoeft geen uitdaging te zijn. Met handige apps, slimme gadgets en een fijne werkomgeving weet je jouw aandacht er wel bij te houden én vink je die taak wél af aan het einde van de dag.

Thuis, op kantoor of buiten de deur

Optimale werkomgeving

Wij zijn van mening dat je overal fijn kunt werken. Of dat nu in de kantoortuin is, thuis in je werkkamer of buiten de deur. Maar we weten ook dat je werkplek optimaal ingericht moet zijn, zodat je ook efficiënt en effectief kunt werken. Dit laatste schiet er snel bij in. We leren je hoe je geconcentreerd kunt werken in een kantoortuin en hoe je efficiënt kunt samenwerken op afstand.

Ghislen
Account manager & trainer

Dit is wat de cursus time management je oplevert:


 • Meer rust in je hoofd

  Elke dag naar huis met een lege inbox, een opgeruimd bureau, voldoening en meer rust in je hoofd.


 • 100% overzicht

  Ervaar meer controle en rust doordat je 100% overzicht hebt in je prioriteiten en precies weet wat je te wachten staat.


 • Grip op je werk

  Krijg weer meer grip op je agenda, deadlines en op afleidingen en interrupties van je collega’s.


 • Grenzen aangeven

  Leer op een constructieve wijze ‘nee zeggen’, duidelijk communiceren en makkelijker grenzen aangeven.


 • Tijdwinst

  Win tijd door e-mails, documenten en bestanden slimmer te verwerken en sneller terug te vinden.


 • Minder stress

  Ervaar meer energie door een lagere werkdruk en minder stress, leer perfectionisme begrenzen.


 • Meer plezier en energie

  Meer ontspanning, meer plezier, meer energie en daardoor weer een voldaan gevoel na een werkdag.


 • Betere werk-privé balans

  Leer je tijd beter te verdelen tussen werk en privé en geef beide gebieden de volledige aandacht op het juiste moment.

In-company offerte aanvragen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren
Brenda Cornelissen

Deze cursus helpt je echt in het plannen van de dagelijks werk. En zit vol met praktische tips.

10/10
Klantenvertellen
Yvette Wiegand

Het was een erg nuttige 1-daagse cursus. Veel geleerd, en nuttige tips die goed toepasbaar zijn voor iedereen. De cursus werd gegeven door een erg enthousiaste cursusleider, die ons de hele dag op een leuke manier geboeid hield

10/10
Klantenvertellen
Nathalie Sanial

Ik dacht mijn structuur genoeg was maar ik heb geleerd dat nog veel meer te behaalt valt. en vooral rust bewaren in mijn hoofd. Ik raad echt iedereen om dit te doen zal het werken voor iedereen makkelijker en met plezier uitgevoerd worden.

9/10
Klantenvertellen
Inge van Zijl

Je krijgt in deze workshop een hoop waardevolle tips die je goed kunt toepassen in de praktijk. Uiteraard begon de training stipt op tijd en was deze ook keurig op tijd afgelopen. Ik kan de workshop van harte aanbevelen.

10/10
Klantenvertellen
Marlon Peters

Het was van het begin tot het einde een leerzame en interessante training.

10/10
Klantenvertellen
Astrid Streng

Je kunt meteen de dag erna aan de slag met alle handige tips en tools. Voor de training was ik sceptisch maar er zitten handige bruikbare tips in!

10/10
Klantenvertellen

De beste time management cursus

Waarom je voor ons kiest

Al 6 keer de Beste Opleider van Nederland

Wij zijn 6 keer uitgeroepen tot ‘Beste Opleider van Nederland’ in de opleidingscategorie ‘persoonlijke effectiviteit’. Waaronder in 2020, 2021 én 2022. Je volgt dus niet zomaar een training in time management, maar de best beoordeelde met de meeste tevreden deelnemers!

Beoordeeld met een 9,4

Na afloop van onze trainingen vragen wij alle cursisten om een review achter te laten op o.a. Klantenvertellen.nl. Door continu te vragen om feedback van onze klanten en deze te gebruiken voor verdere optimalisatie, houden we onze time management opleidingen nu én in de toekomst toonaangevend. Wij zijn er ontzettend trots op dat onze klanten zo enthousiast over onze training en onze trainers blijken te zijn.

Accreditaties en keurmerken

Tijdwinst.com is geaccrediteerd voor diverse organisaties, waaronder NRTO, GAIA, NOVA, KNB, Registerplein en Register Belasting Adviseurs. Leden van deze organisaties kunnen scholingspunten ontvangen voor het volgen van een training in time management. Lees meer over deze accreditaties.

Wij zijn dé gespecialiseerde partij

Tijdwinst.com is gespecialiseerd in slimmer (samen)werken en persoonlijke effectiviteit. Bij ons kun je niet alleen een cursus time management volgen. We verzorgen ook 1-daagse trainingen op het gebied van feedback geven, assertiviteit, gesprekstechnieken, snellezen en thuiswerken. Ga naar Tijdwinst.com voor een compleet overzicht van alle open trainingen en in-company trainingen.

Over ons

Deze website Timemanagement.net is een onderdeel van Tijdwinst.com. Een onderneming die sinds haar oprichting in 1999 trainingen geeft onder het motto: 1 dag, praktisch en gegeven door échte experts. Tijdwinst.com helpt mensen en organisaties om hun kostbare tijd zo optimaal mogelijk te benutten en hun focus te behouden op de zaken die voor hen het meest belangrijk zijn. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in time management, maar ook in feedback geven, gesprekstechnieken, assertiviteit, snellezen en slimmer werken. Je mag van ons verwachten dat we als time management coach enthousiast, maar óók kritisch zijn over onze eigen trainingen en werkwijze. Wij verzorgen praktische cursussen, workshops en lezingen door heel Nederland, België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige internationale klanten.

Bekijk ons team


Wij zijn geaccrediteerd door

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten