Cursus outlook: meer dan een knoppencursus

Leer hoe je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden binnen Microsoft Oultook

Tijdens onze training Time Management gebruiken we Outlook als uitgangspunt. En nee: we maken er geen saaie knoppencursus van. Dan ben je beter af met e learning. We combineren de beste tips op het gebied van slimmer werken met hun toepassing in Outlook. Hierdoor werk je niet alleen efficiënter, je bespaart ook tijd én ervaart minder stress.

Het merendeel van onze klanten werkt met Outlook. Het is het meest gebruikte programma binnen microsoft office. Regelmatig worden we dan ook gevraagd of we een Outlook training kunnen organiseren zodat we kunnen uitleggen wat dit e mailprogramma allemaal kan.

Wij vinden dit echter de omgekeerde wereld:

Je koopt namelijk toch ook geen hamer om vervolgens pas te bepalen wat je ermee wilt bouwen. 

Jouw mailbox loopt namelijk niet over omdat je niet weet hoe Outlook werkt. Hij loopt over omdat je het programma niet gebruikt zoals het bedoeld is qua totale workflow. Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen e mailen.

Outlook is namelijk ook een ontzettend handige takenmanager die je voor je kunt laten werken. De meeste mensen gebruiken enkel de agenda en de mailbox en dat is ontzettend zonde. Wil je daarom meer uit je Outlook halen, dan moet je niet alleen weten wat het programma kan, je zal ook moeten leren hoe je dit koppelt aan je workflow.

Tijdens onze cursus Outlook combineren wij daarom de beste time management inzichten met hun directe toepassing in Outlook. Handige tips waarmee je direct aan de slag kunt. En dat binnen 1 dag!

Hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Slimme takenlijsten en projecten managen

  Je leert dat Outlook niet alleen bedoeld is als mailbox en agenda, maar ook te gebruiken is als tool voor het organiseren van je taken en projecten. Hierdoor kun je afscheid nemen van losse lijstjes en planningen. Daarnaast krijg je inzicht in de voortgang van je projecten, je planning en je werkbelasting door gebruik te maken van tasks in Outlook.

 • Mailbox zero

  Ontdek dat je mailbox niet bestemd is voor een eindeloze waslijst aan taken. Dit werkt simpelweg niet. Je mailbox raakt overvol, het leidt tot uitstelgedrag én het kost je een hoop tijd. Zeker als je daarnaast ook nog eens andere lijstjes hanteert. 

  Tijdens onze training leer je daarom hoe je Outlook inricht als de centrale tool voor al je taken én hoe je dagelijks mailbox zero bereikt.

 • Slimmer plannen

  Leer hoe je Outlook zo inricht dat het je een helder overzicht geeft van al je taken, afspraken en verantwoordelijkheden. Dit stelt je in staat realistisch te plannen en je flexibel op te stellen in de dagelijkse hectiek. Tijdens de cursus leren we je ook hoe je mails omzet naar taken, hoe je projecten organiseert en terugkerende events inricht

 • Automatiseren van mails met ‘regels’ en ‘snelle stappen’

  Tijdens onze cursus Outlook leer je je ook een aantal handige tricks. Bijvoorbeeld hoe je met de functies ‘regels’ en ‘snelle stappen’ een deel van je mailverkeer automatiseert. Denk hierbij niet alleen aan het wissen en archiveren van bepaalde mails maar ook het geven van automatische reacties. Zo werk je razendsnel én breng je structuur aan in je workflow.

 • Concentratie en bereikbaarheid

  Outlook kan gedurende de dag behoorlijk afleiden. Notificaties en meldingen eisen constant je aandacht op. Uiteraard leggen we uit hoe je deze notificaties managed, maar we pakken ook het echte probleem aan:

  Jij verliest je focus omdat je ervaart dat anderen iets van je verwachten. En dat levert druk op. Alleen je notificaties uitzetten lost dit niet om. Het is daarom belangrijk dat je ook verwachtingen van  mensen binnen en buiten je organisatie managed. 

 • Gezamenlijk mailbox beheer

  Zodra je met meerdere collega’s binnen Microsoft Outlook werkt, is het belangrijk dat jullie één werkwijze aanhouden. Je wilt namelijk voorkomen dat acties worden vergeten, er fouten worden gemaakt of dat zaken te lang blijven liggen.

  Tijdens onze training leer je de belangrijkste inzichten achter het gezamenlijk beheren van een mailbox en krijg je de handreikingen die je nodig hebt om dit direct in de praktijk te brengen. 

cursus outlook


Kortom: onze cursus Outlook is meer dan een knoppencursus

Slim werken met outlook: wij zijn van mening dat dit het beste werkt wanneer je niet alleen weet wat het programma allemaal kan maar wanneer je ook een goed beeld hebt van hoe jij jouw werk wilt organiseren.  

Onze outlook training is daarom meer dan een aantal tips en tricks over wat het programma kan; het is ook een Time-Management training die je helpt om structuur aan te brengen in je werkprocess en combineert dit meteen met de functionaliteiten in Outlook die je daarvoor nodig hebt. 

1 dag training: bij jullie of bij ons?

Bij Tijdwinst geloven we in praktische trainingen. In 1 dag. Gegeven door experts. Simpel. Eén dag is namelijk voldoende om jou alles te leren, waarna je zelfstandig aan de slag kunt. 

De enige vraag die echter rust is: wil je de training samen met je collega’s volgen of toch liever in je eentje, in een open training?

In het laatste geval kom je naar onze 1-daagse open training Time Management. Je neemt je laptop mee en leert in een kleine groep bovenstaande zaken.

Zijn er binnen jullie organisatie meer gegadigden, overweeg dan een incompany training. Vanaf 4 of 5 deelnemers is dit namelijk veel voordeliger. Daarnaast ook een stuk efficiënter – jij kunt namelijk meteen met collega’s inzichten delen.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X