Tijdens onze training Time Management gebruiken we Outlook als uitgangspunt. En nee: we maken er geen saaie knoppencursus van. Dan ben je beter af met e learning. We combineren de beste tips op het gebied van slimmer werken met hun toepassing in Outlook. Hierdoor werk je niet alleen efficiënter, je bespaart ook tijd én ervaart minder stress.

Het merendeel van onze klanten werkt met Outlook. Het is het meest gebruikte programma binnen microsoft office. Regelmatig worden we dan ook gevraagd of we een Outlook training kunnen organiseren zodat we kunnen uitleggen wat dit e mailprogramma allemaal kan.

Wij vinden dit echter de omgekeerde wereld:

Je koopt namelijk toch ook geen hamer om vervolgens pas te bepalen wat je ermee wilt bouwen.

Jouw mailbox loopt namelijk niet over omdat je niet weet hoe Outlook werkt. Hij loopt over omdat je het programma niet gebruikt zoals het bedoeld is qua totale workflow. Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen e mailen.

Outlook is namelijk ook een ontzettend handige takenmanager die je voor je kunt laten werken. De meeste mensen gebruiken enkel de agenda en de mailbox en dat is ontzettend zonde. Wil je daarom meer uit je Outlook halen, dan moet je niet alleen weten wat het programma kan, je zal ook moeten leren hoe je dit koppelt aan je workflow.

Tijdens onze cursus Outlook combineren wij daarom de beste time management inzichten met hun directe toepassing in Outlook. Handige tips waarmee je direct aan de slag kunt. En dat binnen 1 dag!

Hierbij behandelen we de volgende onderwerpen:


 • Slimme takenlijsten en projecten managen

  Je leert dat Outlook niet alleen bedoeld is als mailbox en agenda, maar ook te gebruiken is als tool voor het organiseren van je taken en projecten. Hierdoor kun je afscheid nemen van losse lijstjes en planningen. Daarnaast krijg je inzicht in de voortgang van je projecten, je planning en je werkbelasting door gebruik te maken van tasks in Outlook.


 • Mailbox zero

  Ontdek dat je mailbox niet bestemd is voor een eindeloze waslijst aan taken. Dit werkt simpelweg niet. Je mailbox raakt overvol, het leidt tot uitstelgedrag én het kost je een hoop tijd. Zeker als je daarnaast ook nog eens andere lijstjes hanteert.

  Tijdens onze training leer je daarom hoe je Outlook inricht als de centrale tool voor al je taken én hoe je dagelijks mailbox zero bereikt.


 • Slimmer plannen

  Leer hoe je Outlook zo inricht dat het je een helder overzicht geeft van al je taken, afspraken en verantwoordelijkheden. Dit stelt je in staat realistisch te plannen en je flexibel op te stellen in de dagelijkse hectiek. Tijdens de cursus leren we je ook hoe je mails omzet naar taken, hoe je projecten organiseert en terugkerende events inricht


 • Automatiseren van mails met ‘regels’ en ‘snelle stappen’

  Tijdens onze cursus Outlook leer je je ook een aantal handige tricks. Bijvoorbeeld hoe je met de functies ‘regels’ en ‘snelle stappen’ een deel van je mailverkeer automatiseert. Denk hierbij niet alleen aan het wissen en archiveren van bepaalde mails maar ook het geven van automatische reacties. Zo werk je razendsnel én breng je structuur aan in je workflow.


 • Concentratie en bereikbaarheid

  Outlook kan gedurende de dag behoorlijk afleiden. Notificaties en meldingen eisen constant je aandacht op. Uiteraard leggen we uit hoe je deze notificaties managed, maar we pakken ook het echte probleem aan:

  Jij verliest je focus omdat je ervaart dat anderen iets van je verwachten. En dat levert druk op. Alleen je notificaties uitzetten lost dit niet om. Het is daarom belangrijk dat je ook verwachtingen van mensen binnen en buiten je organisatie managed.


 • Gezamenlijk mailbox beheer

  Zodra je met meerdere collega’s binnen Microsoft Outlook werkt, is het belangrijk dat jullie één werkwijze aanhouden. Je wilt namelijk voorkomen dat acties worden vergeten, er fouten worden gemaakt of dat zaken te lang blijven liggen.

Tijdens onze training leer je de belangrijkste inzichten achter het gezamenlijk beheren van een mailbox en krijg je de handreikingen die je nodig hebt om dit direct in de praktijk te brengen.

Kortom: onze cursus Outlook is meer dan een knoppencursus

Slim werken met outlook: wij zijn van mening dat dit het beste werkt wanneer je niet alleen weet wat het programma allemaal kan maar wanneer je ook een goed beeld hebt van hoe jij jouw werk wilt organiseren.

Onze outlook training is daarom meer dan een aantal tips en tricks over wat het programma kan; het is ook een Time-Management training die je helpt om structuur aan te brengen in je werkprocess en combineert dit meteen met de functionaliteiten in Outlook die je daarvoor nodig hebt.

In-company offerte aanvragen

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
9
Jun

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
9
Jun

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
16
Jun

Maastricht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
23
Jun

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
23
Jun

Rotterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

1 dag training: bij jullie of bij ons?

Bij Tijdwinst geloven we in praktische trainingen. In 1 dag. Gegeven door experts. Simpel. Eén dag is namelijk voldoende om jou alles te leren, waarna je zelfstandig aan de slag kunt.

De enige vraag die echter rust is: wil je de training samen met je collega’s volgen of toch liever in je eentje, in een open training?

In het laatste geval kom je naar onze 1-daagse open training Time Management. Je neemt je laptop mee en leert in een kleine groep bovenstaande zaken.

Zijn er binnen jullie organisatie meer gegadigden, overweeg dan een incompany training. Vanaf 4 of 5 deelnemers is dit namelijk veel voordeliger. Daarnaast ook een stuk efficiënter – jij kunt namelijk meteen met collega’s inzichten delen.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Mingus Soplanit

Goede training met zeer waardevolle tips en trucs

10/10
Klantenvertellen
Joannes Grevinga

Was er niet zo zeker van dat het me wat zou opleveren, maar dit gevoel ging al snel over in; bewustwording van dingen die anders kunnen, beter zouden kunnen gaan lopen door een andere manier van tijd indelen.

10/10
Klantenvertellen
Rebecca Bakker

Fijne en duidelijke training
Veel bruikbare tips!

10/10
Klantenvertellen
Joost Jansen

Omdat ik weet dat ik effectiever werken kan maar het zelf niet voor elkaar kreeg heb ik een timemanagementcursus gevolgd bij Tijdwinst.com. Ik ben net klaar met het inrichten van mijn lichtgewicht waterdichte timemanagement systeem (jawel, inbox is opgeruimd en zowaar leeg!) en klaar voor een effectievere toekomst. De wil is er in ieder geval!
De trainer was vriendelijk en kundig en kon alle vragen beantwoorden. Hij had een goede mix tussen enerzijds vertellen en informatie verstrekken en anderzijds werkvormen die mij als cursist zelf aan het werk zetten en me tot nieuwe inzichten over mijn werkwijze brachten. Ik heb zin om het geleerde in de praktijk te brengen.

10/10
Klantenvertellen
Ruud de Klerk

Met een bevlogen en enthousiaste cursusleider heb ik een leuke en leerzame cursusbijeenkomst gehad.

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten