Tijd is kostbaar, maar hoe goed beheer jij het? In deze hectische wereld is het belangrijk om te begrijpen wat time management is en hoe je het kunt verbeteren om je leven effectiever en evenwichtiger te maken! In dit artikel duiken we daarom dieper in op de vraag: “wat is time management?” We ontrafelen de geheimen van beter time management en bieden praktische tips om jouw tijd te managen als een pro. Dus, als je wilt ontdekken hoe je jouw kostbare uren optimaal kunt benutten en meer gedaan kunt krijgen in minder tijd, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat komt aan bod?

Wat is time management? Onze time management betekenis

Time management gaat niet over het managen van de tijd, maar over het managen van je aandacht. Focus-management dus; weten waar jij je kostbare aandacht wel en niet aan moet besteden.

Dit is onze Tijdwinst.com ‘time management’ definitie.

Wij geloven namelijk dat time management meer is dan alleen slim omgaan met je tijd. Om effectief te kunnen plannen en organiseren, moet jij je bewust zijn van je prioriteiten: wat verdient jouw tijd en energie? Alleen dan kun je je beschikbare tijd optimaal benutten. Time management gaat daarom óók over het vermijden van afleiding en het minimaliseren van tijdverspilling. Dat vergeten velen nog wel eens.

Deze time management uitleg vind je niet alleen terug in onze trainingen, maar ook in ons eigen boek over time management, ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar‘. Hierin leren we je niet alleen de beste technieken voor time management, maar ook het belang van sterke concentratie en de juiste mindset.

wat is time management

Waarom is time management belangrijk? Ontdek effectieve time management technieken

Waarom zou je aan jouw time management skills willen werken? Nou, er is altijd veel te doen, ongeacht je functie of positie. Het accepteren van deze realiteit is een belangrijk onderdeel van time management. Je zal moeten begrijpen dat je niet alles kunt voltooien, niet alles kunt oppakken, en dat niet iedereen altijd tevreden zal zijn met je resultaten. En dat is oké.

Time management methodes leren jou namelijk dat het om bewust keuzes maken draait: ‘waar houd ik mij wel en niet mee bezig?’. En wanneer je deze keuzes maakt vanuit overzicht en rationaliteit, dan zul je merken dat je tevreden bent met je beslissingen en output. Jij weet namelijk dat je werkt vanuit prioriteiten en op basis daarvan kun je verantwoordelijkheid nemen voor je acties.

Dat geeft mentale rust en zekerheid. Sterker nog, er gebeuren nog een hoop andere mooie dingen wanneer je jouw time management vaardigheden verbetert:

Wat zijn de voordelen en gevolgen van goed time management? 7 op een rij

Het eerste waar mensen aan denken is ‘op tijd komen’ of ‘meer gedaan krijgen’. En hoewel dat zeker gevolgen zijn van verbeterde time management skills, gebeurt er veel, veel meer:

1. Je handelt en leeft bewuster

Je wordt kritischer over wat je aandacht opeist, of het nu werk, taken, projecten, mensen, opinies, activiteiten of vastgeroeste gewoonten zijn. Vragen ze jouw kostbare tijd en energie of dragen ze daadwerkelijk bij aan je productiviteit en geluk?

2. Je reageert vanuit overzicht

Om te bepalen wat prioriteit heeft in je leven, is het noodzakelijk om te weten wat er allemaal op je bordje ligt. Je brengt daarom regelmatig alles in kaart en legt het vast in een overzichtelijk systeem, van wachtende projecten tot verplichtingen en herhaalde afspraken. Dit geeft je helderheid. Waar gaat doorgaans je tijd naartoe, en wil je dat eigenlijk wel?

3. Je maakt weloverwogen keuzes

Als je je tijd en aandacht beter beheert, leer je je prioriteiten kennen. Dit verandert niet alleen je manier van werken, maar geeft je ook de kracht om resoluut ‘nee’ te zeggen en je keuzes zelfverzekerd te rechtvaardigen. Niet alleen aan jezelf, maar ook aan de mensen die jouw planning dreigen te verstoren.

4. Je vermijdt uitstelgedrag

Een cruciaal aspect van time management is het stellen van realistische doelen. Door haalbare doelen te formuleren en ze in te plannen, wordt het eenvoudiger om je aan je planning te houden en je werk op tijd af te krijgen. Dit voorkomt dat je taken uitstelt omdat je denkt dat ze te lastig of tijdrovend zijn.

5. Je ervaart meer rust 

Door je taken en verantwoordelijkheden goed in kaart te brengen en realistische doelen te stellen, breng je meer structuur en overzicht in je dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor hoef je minder te piekeren over wat er nog allemaal moet gebeuren en raak je minder snel overweldigd door de hoeveelheid werk die op je afkomt.

6. Je vindt een gezondere werk-privé-balans

Time management kan je helpen om beter om te gaan met stress. Door prioriteiten te stellen en je tijd slim te verdelen, kun je de druk op jezelf verminderen en voorkomen dat je jezelf overbelast. Dit kan zorgen voor meer evenwicht en rust tussen je werk- en privéleven.

7. Je hebt een gevoel van controle 

Tot slot geeft time management je meer rust door je meer controle te geven over je planning. Door bewust met je tijd om te gaan en afleidingen te minimaliseren, voorkom je dat je constant achter de feiten aanrent en het gevoel hebt dat je iets mist. Dit geeft je meer grip op je werk en leven.

Kortom: 

Effectief time management brengt niet alleen meer orde en structuur in je leven, maar zorgt ook voor bewustere keuzes, verminderde stress, en een betere balans tussen werk en privé. Het biedt het geruststellende gevoel van controle over je tijd en geeft je de vrijheid om te focussen op wat er echt toe doet! 

Dit alles bij elkaar merk je terug in jouw productiviteit.

wat is time management

Hoe kan time management bijdragen aan de productiviteit? Dit is time management methodes voor je doen

Dat gevoel van controle, die orde en structuur: heerlijk! Maar naast dat time management mentaal heel veel voor je doet, zul je ook merken dat je gewoonweg meer gedaan krijgt.

Wanneer jij aan de slag gaat met verschillende time management technieken, ga je anders naar dingen kijken. Door bewust keuzes te maken over waar je je kostbare tijd en aandacht aan wilt besteden, kun je je concentreren op de taken die er echt toe doen. In plaats van willekeurige onzinklusjes aan te pakken, richt je je op taken met de hoogste prioriteit, wat weer leidt tot een hogere productiviteit!

Daarnaast brengt het in kaart brengen van al je taken, verplichtingen en projecten je een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren en wanneer. Hierdoor kun je je tijd efficiënter plannen en organiseren. Zo’n goed geplande dag leidt tot minder verspilde tijd.

Laten we ook niet vergeten dat bewust keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen, leidt tot een grotere betrokkenheid bij je werk! Jij weet dat je zaken onder controle hebt. Je voelt je daardoor gemotiveerder en merkt dat jij de regie hebt over je werk, in plaats van andersom. Ook dat is een manier waarop betere time management skills jouw productiviteit positief kunnen beïnvloeden!

Het creëren van overzicht en structuur in je dagelijkse taken vermindert ten slotte stress. Minder stress betekent dat je je beter kunt concentreren en effectiever kunt werken. Je krijgt gewoonweg meer gedaan wanneer je goed in je vel zit!

Samengevat:

Jouw time management vaardigheden verbeteren, stelt je in staat om je bezig te houden met wat écht belangrijk is. Het maakt je efficiënter, vermindert stress en geeft jou de regie over je werk. Je krijgt meer gedaan in minder tijd én het voelt ook nog eens goed!

wat is time management

Welke time management technieken zijn het meest effectief? Time management klassiekers

Na het lezen van al die voordelen kun je niet anders dan geïnspireerd zijn! Ook jij wilt namelijk meer mentale rust, overzicht én efficiënter werken! Op welke manieren kun je dit bereiken?

Talloze time management methodes en -boeken spreken over talloze verschillende time management technieken. Denk aan ‘Getting Things Done‘ van David Allen, ‘Grip’ van Rick Pastoor, ‘Deep Work’ van Cal Newport en ‘The Seven Habits of Highly Effective People‘ van Stephen Covey. 

Ze bieden stuk voor stuk adviezen over hoe je je tijd kunt beheren, maar wanneer je alles destilleert, komen ze eigenlijk op een handjevol time management technieken neer:

1. Overzicht en inzicht creëren

Time management begint met het creëren van overzicht. Dit betekent dat je al je taken, afspraken en verantwoordelijkheden in kaart brengt, zodat je helderheid krijgt over wat er op je bord ligt en effectief kunt plannen en prioriteren. Het hebben van een duidelijk overzicht stelt je namelijk in staat om betere keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

2. Prioriteiten leren stellen

Een tweede belangrijk principe van time management is te weten welke zaken wel of juist niet jouw kostbare aandacht verdienen. Hiervoor bestaan verscheidene time management technieken, maar een bekende is de Eisenhower Matrix. Dit model houdt rekening met twee belangrijke factoren: 

 • Is iets dringend
 • Is iets belangrijk?

Op basis daarvan beslis je welke zaken jouw tijd en aandacht waard zijn en in welke volgorde je ze gaat oppakken. Dit leidt tot een effectiever gebruik van je tijd en aandacht.

3. Projecten van taken leren onderscheiden

Een cruciaal aspect van time management is volgens ons het onderscheiden van projecten en taken, een onderwerp dat we uitgebreid behandelen in ons boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar‘. 

Voordat jij namelijk jouw tijd effectief kunt beheren, is belangrijk dat je begrijpt dat projecten en taken twee heel verschillende dingen zijn.

 • Een project omvat in feite alles wat bestaat uit meerdere taken en waarvoor je verantwoordelijkheid draagt. Projecten variëren in omvang en bestaan uit gerelateerde taken die uiteindelijk tot hetzelfde eindresultaat leiden.
 • Taken daarentegen zijn eenvoudige handelingen die je onderneemt om een project uit te voeren of af te ronden. Het zijn individuele acties.

Waarom is dit onderscheid zo belangrijk?

Als je een enorm project op je takenlijst zet, zul je telkens manieren vinden om het uit te stellen. Het lijkt te groot en te intimiderend. Bovendien is het lastig om grote projecten effectief te plannen, omdat je misschien niet precies weet welke stappen je moet nemen, hoeveel tijd het zal kosten, of wat er nog moet gebeuren.

Er bestaan verschillende time management methodes om dit onderscheid te maken. Wij gebruiken hier onze mini scrum oefening voor. 

wat is time management

4. Een betrouwbaar systeem gebruiken

Elke time management methode houdt er zijn eigen time management systeem op na. Kijk vooral wat voor jou werkt. Wat volgens ons belangrijk is bij het inrichten van een timemanagementsysteem, is dat het waterdicht én simpel is.

Je wilt een eenvoudig systeem opzetten dat als een verkeerstoren fungeert; een plek waar je al je projecten, taken en afspraken overzichtelijk bijhoudt. Hierbij is het belangrijk dat het onderhoud niet te veel tijd en energie vergt. 

Ons systeem bestaat daarom uit slechts één agenda en één takenmanager.

5. Het systeem bijhouden

Je leven verandert continu en je planning dus ook. Je zal daarom regelmatig de boel moeten bijwerken. Een belangrijk onderdeel van time management is dan ook het inbouwen van een reflectie- of onderhoudsmoment. Zonder dit, is je systeem niet langer up to date en verlies je de rust en het overzicht. 

Je zal een systeem dagelijks moeten onderhouden (wat staat er vandaag allemaal op de planning?), maar ook wekelijks (waar is deze week mijn tijd in gaan zitten?).

Dit maakt bij ons deel uit van de wekelijkse reflectie: een proces waarin je jouw systeem systematisch en grondig naloopt en opfrist. Zo behoud je altijd de controle en het overzicht!

6. Concentratie managen

Het maakt niet uit hoe strak je je zaken plant en organiseert; als je voortdurend wordt afgeleid, zal je moeite hebben om dingen gedaan te krijgen. Dat is waarom concentratie management ook een belangrijk onderdeel binnen time management is.

Time management gaat niet alleen over takenlijstjes en systemen, maar ook over het beheersen van je concentratie en focus.

Je wilt bewuster omgaan met prikkels en multitasking zodat jij niet langer impulsief reageert of toegeeft aan afleiding. Er zijn tal van manieren waarop je dat kunt doen.

Dus, welke time management technieken zijn nou het meest effectief?

Nu je verschillende time management vaardigheden, -benaderingen en -technieken kent, is het duidelijk dat effectief time management draait om het creëren van overzicht, prioriteiten stellen, het onderscheiden van projecten en taken, het gebruiken van een betrouwbaar systeem en regelmatig onderhoud, evenals het beheersen van concentratie en focus

Deze principes vormen de kern van haast elke time management methode en vormen een sterke basis voor meer mentale rust en productiviteit!

wat is time management

Bovenstaand ook leren? Ga direct aan de slag met onze praktische tips 

Je hebt nu een goed idee van de basisbenodigdheden van effectief timemanagement: van het creëren van overzicht tot aan het oprichten van een betrouwbaar systeem. Waarschijnlijk wil je nu zelf aan de slag! Maar waar begin je? Welke time management technieken pas je als eerste toe, wil je jouw productiviteit direct een boost geven?

Op ons blog publiceren we wekelijks de beste time management tips om je hiermee op weg te helpen. Check de artikelen die we daar hebben dus zeker en schrijf je ook gelijk in voor onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de laatste tips en adviezen!

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de beste time management tips? Volg ons dan ook op Instagram! Daar delen we elke dag de beste inzichten en methodes met je!

Zijn er nog specifieke tools of software die je kunt gebruiken om time management te verbeteren?

Natuurlijk! Er zijn tal van verschillende tools, apps of softwaretoepassingen die jij kunt gebruiken om bovenstaande time management technieken toe te passen. Van agenda’s tot een slimme concentratie-apps: check deze zaken eens wanneer je beter wilt leren plannen en organiseren.

Apps voor time management voorbeelden

 • Todoist: Todoist is een eenvoudige maar effectieve takenlijst-app waarmee je taken kunt toevoegen, prioriteren en organiseren. Het heeft ook handige functies zoals herinneringen en labels. Het is één van onze favorieten en we raden je aan met deze app te beginnen, wil jij jouw time management vaardigheden verbeteren!
 • Google Agenda: Google Agenda is een uitstekende tool voor het plannen van afspraken, vergaderingen en taken. Het synchroniseert ook met andere Google-services.
 • Microsoft To-Do: deze app integreert naadloos met andere Microsoft-producten en biedt een overzichtelijke manier om taken te beheren en prioriteren.
 • Trello: Trello is een projectmanagementtool waarmee je taken en projecten kunt organiseren in boards, lijsten en kaarten. Het is handig voor zowel individueel als teamgebruik.
 • Asana: Asana is een krachtige tool voor taakbeheer en projectplanning. Het biedt een gestructureerde manier om projecten te organiseren, taken toe te wijzen en deadlines bij te houden.
 • Forest: Forest is een leuke app die je helpt gefocust te blijven door je een virtuele boom te laten groeien terwijl je je telefoon niet gebruikt. Het stimuleert productiviteit en voorkomt afleiding.
 • Notion: Notion is een veelzijdige alles-in-één werkruimte die kan worden aangepast voor verschillende doeleinden, zoals notities maken, takenlijsten bijhouden, projecten plannen en meer. 
 • Pomodoro-techniek-apps: er zijn verschillende apps beschikbaar die de bekende Pomodoro time management methode volgen, zoals Focus Booster en Tomato Timer. Deze techniek verdeelt je werktijd in korte intervallen, gevolgd door korte pauzes om de productiviteit te stimuleren. 
 • Evernote: Evernote is een krachtige notitie-app waarmee je notities kunt maken, organiseren en synchroniseren tussen apparaten. Het kan worden gebruikt voor het bijhouden van takenlijsten en projectnotities.
 • MindMeister: Een online mindmappingtool die je helpt bij het visueel organiseren van gedachten en ideeën voor projecten en taken.

Welke probeer jij als eerste uit?

wat is time management

Welke valkuilen moet je vermijden bij het implementeren van time management strategieën?

We vinden het natuurlijk super dat je aan je time management skills wilt werken. Er zijn echter een aantal valkuilen waar we je voor willen behoeden.

1. Te veel tegelijkertijd willen doen

Een veelvoorkomende fout is proberen te veel veranderingen tegelijk door te voeren. Dit kan overweldigend zijn en leiden tot burn-out. Begin met één of twee nieuwe time management technieken en voeg er meer toe als je je comfortabeler voelt.

2. Onrealistische doelen stellen

Het stellen van doelen is zeker belangrijk, maar zorg ervoor dat deze haalbaar en realistisch zijn. Als je te veel taken op je bord legt, kun je gefrustreerd raken als je ze niet kunt voltooien.

3. Rigide zijn in je aanpak

Te strikt je tijd managen  kan contraproductief zijn als je te rigide bent. Soms gebeuren er onverwachte dingen die je planning in de war kunnen schoppen. Wees daarom bereid om aanpassingen te maken wanneer dat nodig is. Zo voorkom je time mismanagement!

4. Niet prioriteiten

Het is belangrijk om te begrijpen welke taken het belangrijkst zijn en welke minder belangrijk. Focus op de belangrijkste taken en stel de minder belangrijke taken uit of elimineer ze als dat mogelijk is.

5. Geen pauzes nemen

Overmatig werken zonder pauzes kan leiden tot uitputting en verminderde productiviteit op de lange termijn. Neem regelmatig korte pauzes om op te laden en je concentratie te behouden.

6. Alles proberen te perfectionaliseren

Het is gemakkelijk om te veel tijd te besteden aan het plannen van je taken in plaats van ze daadwerkelijk uit te voeren. Houd je planning eenvoudig en besteed niet te veel tijd aan het perfectioneren ervan. Het streven naar perfectie kan leiden tot vertragingen en frustratie. Soms is ‘goed genoeg’ echt goed genoeg, vooral als het je helpt om je tijd beter te beheren.

7. Niet durven delegeren

Als je taken hebt die anderen net zo goed kunnen uitvoeren als jij, overweeg dan om te delegeren. Veel mensen hebben moeite met delegeren omdat ze denken dat ze alles zelf moeten doen, maar dit kan je overbelasten.

8. Geen ‘nee’ durven zeggen

Het accepteren van te veel taken of verzoeken van anderen kan je planning in de war schoppen. Leer nee te zeggen als dat nodig is om je prioriteiten te beschermen.

We zijn trots op je dat je aan je tijd management skills wilt werken, maar sla er niet ver in door. Blijf flexibel, durf dingen aan te passen naar eigen inzicht en neem vooral ook voldoende pauze en bedenktijd!

wat is time management

Conclusie

Time management draait dus niet om het managen van de tijd zelf, maar om het managen van je kostbare aandacht. Het is focus-management in zijn puurste vorm, waarbij je bewuste keuzes maakt over waar je wel en niet je energie aan wilt besteden! Het draait om prioriteiten, vermijden van afleiding, en minimaliseren van tijdverspilling.

Waarom is dat belangrijk? Omdat in onze altijd drukke levens er altijd meer te doen is dan we aankunnen. Je zal daarom keuzes moeten maken. De juiste keuzes. 

En wanneer je deze keuzes maakt vanuit overzicht, dan ben je tevreden over je beslissingen en output. Je bent in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en dat brengt niet alleen orde en structuur in je leven, maar ook minder stress, en een gezondere werk-privé balans. Het geeft je het gevoel van controle over je tijd en stelt je in staat om je te focussen op wat er echt toe doet!

Voordat je zelf aan de slag gaat met verschillende time management technieken, onthoud: blijf flexibel, pas aan waar nodig, neem pauzes en durf soms ‘nee’ te zeggen om je prioriteiten te beschermen!

Dit in de praktijk leren? Volg de cursus Time Management van Tijdwinst

Nu je antwoord hebt op de vraag ‘wat is time management’, hopen we je dat we jou hebben geïnspireerd om jouw eigen time management skills te verbeteren. Jij bent er nu achter dat je óók meer gedaan wilt krijgen in minder tijd. Dat jij óók verlangt naar een betere werk/privé-balans. Dat je óók naar manieren zoekt om de chaos in je dagelijkse (werk)leven te temmen. Indien dat is wat je zoekt, dan is de 1-daagse training Time Management van Tijdwinst absoluut iets voor jou!

Wat leer je bij ons?

 • Stel je eens voor dat je je dag kunt beginnen met heldere prioriteiten en een duidelijk plan. Geen eindeloze to-do lijsten die je overweldigen, maar een gestructureerde aanpak die je helpt om je kostbare tijd effectief te benutten. Dat is precies wat je zult leren tijdens onze training.
 • Time management is niet slechts een vaardigheid; het is een mindset. Onze deskundige trainers zullen je daarom de geheimen onthullen om je aandacht te managen, afleiding te minimaliseren en je te concentreren op wat er écht toe doet. Je leert hoe je realistische doelen stelt, hoe je je tijd efficiënt indeelt, en hoe je stress vermindert. Dat allemaal dankzij slimme en effectieve time management methodes die eenvoudig toe te passen zijn.

Met de Time Management cursus van Tijdwinst zul je:

 • Regie houden over je tijd en taken.
 • Meer voldoening halen uit je dagelijkse werkzaamheden.
 • Een betere balans tussen werk en privé vinden.
 • Stress verminderen en meer rust ervaren.
 • Effectiever communiceren en samenwerken.
 • Je productiviteit verhogen en je doelen bereiken.

Wacht daarom niet langer! Wil je jouw time management verbeteren, investeer dan in jezelf en je toekomst door deel te nemen aan onze 1-daagse training Time Management. Het is de snelste weg naar meer controle, meer voldoening en meer grip op je (werk)leven. Ga naar onze website voor meer informatie en om je aan te melden. Bereik meer in minder tijd!

Denk je dat jouw collega’s dit ook interessant kunnen vinden? Overweeg dan een in-company training:

Hoe kunnen bedrijven hun werknemers trainen in effectief time management?

Zoals je ziet zijn we erg enthousiast over efficiëntie en productiviteit, en denken we dat iedere kenniswerker baat heeft bij de time management skills die onderwijzen. We moedigen dan ook zeker werkgevers en bedrijven aan hun team kennis te laten maken met time management. Zeker in een hectische wereld waarin deadlines steeds korter worden en de verwachtingen hoger liggen. Juist dan wil je zo efficiënt mogelijk je tijd beheren.

Hen levert hen namelijk zo ontzettend veel op:

Waarom time management belangrijk is voor bedrijven

Beter time management helpt werknemers om:

Voordelen time management voorbeelden

 • Prioriteiten te stellen: het stelt werknemers in staat om te identificeren welke taken dringend zijn en welke minder belangrijk zijn, waardoor ze zich kunnen richten op wat er echt toe doet.
 • Efficiënter te werken: door tijdverspillende activiteiten te verminderen en efficiënte werkmethoden te omarmen, kunnen werknemers hun taken sneller en met meer precisie voltooien.
 • Stress te verminderen: een gebrek aan time management kan leiden tot stress en burn-out. Door werknemers te helpen hun tijd beter te beheren, kunt u de algehele gezondheid en tevredenheid op de werkplek verbeteren.
 • Bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen: effectieve time management vaardigheden stellen werknemers in staat om zich te concentreren op de strategische doelen van uw organisatie en zo bij te dragen aan het succes ervan.

Hoe onze training Time Management hierbij kan helpen

Wij begrijpen dat time management geen one-size-fits-all aanpak is. Elk bedrijf vraagt om iets anders. Daarom bieden we een flexibele 1-daagse training Time Management aan die op verschillende manieren kan worden aangepast aan de behoeften van uw bedrijf:

Björn
Directeur en eigenaar

1-daagse open training

Leer binnen 1 dag de beste technieken op het gebied van modern time management. Het is de snelste weg naar meer overzicht en minder stress. Volg Nederlands meest populaire cursus bij jou in de buurt.

 • Training van maximaal 1 dag
 • Op locatie bij jou in de buurt
 • Praktisch en toepasbaar
 • Leer van échte experts

Meer informatie

In-company groepstraining

Een in-company time management training is de snelste manier om samen met je collega’s effectiever te leren werken in een moderne werkomgeving met veel e-mail, telefoontjes, spoedjes en afleidingen.

 • Training van maximaal 1 dag
 • Bij jullie op locatie
 • Samen met je collega’s
 • Toegespitst op jullie praktijk

Meer informatie

Workshops en lezingen

Op zoek naar een inspirerende spreker die je voorziet van direct toepasbare tips en tools om slimmer te werken en tijd te besparen? Als jij zorgt voor het publiek en de locatie, dan zorgen wij voor de inspiratie.

 • 20 minuten tot halve dag
 • Voor grote en kleine groepen
 • Actuele thema’s op maat
 • Geschikt voor congressen

Meer informatie

Online cursus

Je volgt de reguliere training, maar dan online. Hierin leer je alles wat je moet weten in een kleine groep met veel interactie. Zo besteed je jouw tijd efficient en leer je nieuwe time management vaardigheden vanuit huis.

 • Training van maximaal 1 dag
 • Te volgen vanuit huis
 • Individueel of met collega’s
 • Direct toepasbaar

Meer informatie

 • Opening Training voor iedereen: deze 1-daagse training is ideaal voor individuele kenniswerkers, gegeven door het hele land. 
 • In-company Training: wij kunnen de training ook aanpassen aan de specifieke uitdagingen en doelstellingen van jouw organisatie. Dit zorgt voor een naadloze integratie van time management in jullie bedrijfscultuur. Hiervoor komen we graag bij jullie op locatie. 
 • Online Training: voor bedrijven met werknemers op verschillende locaties bieden we online trainingen aan, zodat iedereen toegang heeft tot waardevolle time managementvaardigheden, ongeacht hun locatie.
 • Workshops & lezingen: naast onze 1-daagse training bieden we ook workshops en lezingen aan om uw werknemers te blijven ondersteunen en te inspireren om effectieve time managementgewoonten aan te leren.

Wat het bedrijf hiervan zal merken:

Hoe meet je het succes van time management? Resultaten en succes

Wanneer jullie kiezen voor de Tijdwinst Time Management Training, zal je de verbeteringen binnen het team of in individuele teamleden opmerken. Hier zijn enkele manieren om de voortgang en het succes binnen het team te kunnen meten:

 • Productiviteitstoename: een van de meest voor de hand liggende manieren om succes te meten, is door de productiviteit van individuele werknemers of teams te vergelijken voor en na het gebruik van time management methodes. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de hoeveelheid werk die in een bepaalde periode wordt voltooid.
 • Betere tijdsbesteding: een gedetailleerde analyse van hoe werknemers hun tijd besteden, kan inzicht bieden in de effectiviteit van hun time management. Hierbij kan je kijken naar hoeveel tijd wordt besteed aan belangrijke taken versus minder belangrijke taken.
 • Kwaliteit van het werk: een gevolg van beter time management is een verhoogde kwaliteit. Het meten hiervan kan ook een indicator zijn van succes. Als werknemers meer tijd hebben om zich te concentreren op hun taken, zou dit kunnen leiden tot verbeteringen in de kwaliteit van hun werk.
 • Minder uitgestelde taken: het verminderen van uitgestelde taken of taken die zich opstapelen, kan een teken zijn van effectief time management. Als werknemers erin slagen om proactief hun taken af te handelen in plaats van ze uit te stellen, wijst dit op succes.
 • Minder overuren en burn-out: een positieve verandering in het welzijn van werknemers, zoals minder overuren en een lager risico op burn-out, kan een indicator zijn van succesvol time management.
 • Klanttevredenheid: als jouw organisatie klantgericht is, kun je klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren om te zien of de verbeterde time managementvaardigheden van werknemers leiden tot betere dienstverlening en klanttevredenheid.
 • Meting van doelstellingen en doelen: time management verbeteren? Kijk ook naar het behalen van doelstellingen en doelen die zijn gesteld voor teamleden, teams of de organisatie als geheel. Als time management bijdraagt aan het behalen van deze doelstellingen, is dat een teken van succes.
 • Feedback en evaluaties: vraag werknemers om hun eigen time managementvaardigheden te beoordelen en verzamel feedback over de effectiviteit van de time managementtraining of -programma’s.

wat is time management

Kan jouw bedrijf dit gebruiken? Neem contact met ons op

Het investeren in de time managementvaardigheden van het team is een investering in de toekomst van jullie bedrijf. Het zal namelijk niet alleen de productiviteit en efficiëntie verbeteren, maar ook de tevredenheid van werknemers vergroten en de algehele bedrijfsresultaten stimuleren! Neem dus zeker vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met effectief time management!

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog 

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sander Witteveen

Vooraf toch een klein beetje sceptisch, heb ik dit wel echt nodig, zo erg is het toch niet. Maar ik vond dit oprecht een van de beste trainingen die ik gevolgd heb en zou het iedereen aanraden. Een fantastische planner of niet. Maar ook als collega’s onderling. Zo kun je als bedrijf of afdeling samen afspraken maken en elkaars leven makkelijker maken. Ik heb het idee dat ik nu zo veel efficiënter kan gaan werken (ja, het moet nu uitgevoerd gaan worden).

10/10
Klantenvertellen
Roy Goossens

Het was een goede cursus waar je weer even een paar tools aangereikt hebt gekregen die snel in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.
Cursusleider was heel goed en prettig om naar te luisteren.

8/10
Klantenvertellen
René Maes

Fijne training met veel tips.

9/10
Klantenvertellen
Ruben Keulen

Dit is mijn tweede Tijdwinst training, wederom als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik heb op mijn werk ook al mensen geënthousiasmeerd.

10/10
Klantenvertellen
Sebastian Sieburgh

De trainer had een vlot verhaal en wist met leuke voorbeelden de aandacht te trekken. Heb een aantal praktische handvatten direct kunnen toepassen.

9/10
Klantenvertellen
Monique Ferdinandus

De trainster (tevens acteur) heeft ons stap voor stap meegenomen door alle fases van een gesprek. Dit ging gepaard met veel interactie, oefeningen en persoonlijke tips.

8/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten