Omgaan met stress — cursus kan de oplossing bieden

Leer voorkomen dat jij je taken onderschat, je productiviteit overschat en verrast wordt door ‘onverwachte’ zaken.

Steeds meer mensen ervaren een hoge werkdruk. Doe je hier niets aan, dan kan dit leiden tot een burn out. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom zul je, in een maatschappij waar steeds meer van je verwacht wordt, beter moeten leren omgaan met stress op het werk. Wij kunnen daarbij helpen.

Stress  kan om verschillende redenen ontstaan:. 

 • Er ligt structureel of tijdelijk teveel werk op je bord.
  Wanneer je tijdelijk een tandje bij moet zetten, lukt dat vaak wel. Wordt dit echter structureel, dan bouwt de stress zich langzaam op en red je het niet meer. Vaak ontstaat dit doordat jij en je baas (maar dit kan ook een klant zijn) niet op één lijn liggen wanneer het aankomt op werkdruk.
 • Je merkt dat je eigen manier van organiseren te wensen overlaat.
  Je schat klussen verkeerd in, vergeet taken of schuift zaken eindeloos voor je uit.
 • Je hebt een verschil van mening over prioriteit
  Er wordt van je verwacht dat je taken en klussen uitvoert waarvan jij vindt dat ze geen prioriteit hebben. De ander denkt daar anders over en voert de druk op.
 • Binnenkomende verzoeken voelen aan als dringend
  In een spagaat verkeren tussen het werk dat je plant en het werk dat tussendoor komt, levert stress op. Alles voelt even dringend.
 • Overzicht kwijt
  Soms verlies je het overzicht van wat er allemaal ligt. Je moet dan keuzes maken op basis van onvolledige informatie. Dat geeft onrust én is alles behalve effectief.
 • Voor je baas lijkt alles prioriteit te hebben
  Vragen welke taken voorrang hebben en welke niet, gaat tamelijk lastig wanneer je baas toch geen keuzes kan maken. Niet alleen ervaar je hierdoor meer werkdruk, je hebt ook niet echt het gevoel alsof je serieus wordt genomen.

Omgaan met stress cusus
Is een “
omgaan met stress workshop” dan de oplossing?

Nee, wat ons betreft niet. Stress op het werk kent namelijk vele oorzaken. Een deel hiervan wordt veroorzaakt door het verkeerd organiseren van ons werk. Een ander deel komt voort vanuit het verkeerd communiceren over je werk. 

Het kent dus meerdere facetten. Dat los je niet op door je enkel te focussen op leren omgaan met stress. Je moet het probleem bij de bron aanpakken.

… en dat leer je tijdens onze 1-daagse training Time Management.

 • Je leert overzicht creëren rondom al je taken en verantwoordelijkheden.
  Volgens ons kun je pas prioriteiten stellen wanneer je weet wat er zich allemaal op je bordje bevindt. Je leert daarom hoe jij je taken en verantwoordelijkheden in één extern systeem organiseert. Vaak blijft dat alleen al hierdoor een hoop rust ontstaat.
 • Je ontdekt hoe je grote klussen realistisch plant.
  Optimistisch in het leven staan is mooi, maar zodra je te optimistisch plant help je helemaal niemand — vooral jezelf niet. Leer daarom realistisch plannen zodat je niet alsnog in tijdnood komt omdat je taken over het hoofd zag.
 • Je leert hoe je terugkerende taken en afspraken overzichtelijk plant.
  Een deel van je werk komt dagelijks, wekelijks en maandelijks terug. Wanneer je dit niet in één overzicht hebt staan,met andere klussen, dan kan het  voorkomen dat je verplichtingen aangaat die je later niet kunt waarmaken.
 • Je leert korte metten maken met uitstelgedrag.
  Een aanzienlijk deel van je  stress ontstaat door het te lang vooruitschuiven van complexe klussen. Hierdoor kom je in tijdnood en ervaar je stress. Een aantal praktische tips en simpele inzichten kunnen dit voor een groot deel voorkomen.
 • Je ontdekt hoe je verwachtingen van anderen én jezelf managet.
  Zeg niet ‘nee’ maar ‘ja’ — tegen de juiste voorwaarden, natuurlijk Leer hoe je op een klantvriendelijke en collegiale manier de regie terug neemt  over je werk. Hierdoor ben je meer ‘in control’ en ervaar je minder stress.
 • Je leert effectief communiceren over prioriteiten en deadlines.
  Leer hoe je deadlines en prioritering op een juiste manier bij anderen doet landen. Dit zorgt ervoor dat jij je verwachtingen beter kunt managen en het voorkomt dat je deadlines in de knel komen.
 • Je leert slim communiceren via email.
  Mails zijn vaak te lang. Daarnaast zijn prioriteiten, verantwoordelijkheden en verwachtingen vaak onduidelijk. Dit niet alleen tot onrust maar ook tot fouten. Met een aantal goede afspraken,gebaseerd op gedeelde inzichten, kan dit worden voorkomen.


Kortom: hoe omgaan met stress? Volg onze training Time Management. 

Wij geloven niet dat er één methode is die voor iedereen werkt. Langdradige, theoretische aanpakken die niet toepasbaar zijn in de praktijk? Ook daar staan we niet achter. Zeker niet wanneer ze worden onderwezen door ‘experts’ die nooit de binnenkant van een kantoor hebben gezien. 

Wij geloven in praktische trainingen. In 1 dag. Door experts met kennis en ervaring uit de praktijk. 

Wij focussen ons dan ook op tips en inzichten die je direct kunt toepassen. Daarnaast werken we met trainers die hun sporen op de werkvloer hebben verdiend en die vanuit hun passie time management onderwijzen.

Bij een aanvraag kijken we dan ook altijd welke trainer de meeste affiniteit met jullie organisatie heeft. Zo kunnen we jullie ervan verzekeren dat onze training optimaal aansluit bij jullie dagelijkse praktijk

Kom gerust eens kijken

Lees meer over een cursus voor jou alleen

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees meer over een training samen met je collega’s

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X