Steeds meer mensen ervaren een hoge werkdruk. Doe je hier niets aan, dan kan dit leiden tot een burn out. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom zul je, in een maatschappij waar steeds meer van je verwacht wordt, beter moeten leren omgaan met stress op het werk. Wij kunnen daarbij helpen.

Stress kan om verschillende redenen ontstaan:

 • Er ligt structureel of tijdelijk teveel werk op je bord.
  Wanneer je tijdelijk een tandje bij moet zetten, lukt dat vaak wel. Wordt dit echter structureel, dan bouwt de stress zich langzaam op en red je het niet meer. Vaak ontstaat dit doordat jij en je baas (maar dit kan ook een klant zijn) niet op één lijn liggen wanneer het aankomt op werkdruk.
 • Je merkt dat je eigen manier van organiseren te wensen overlaat.
  Je schat klussen verkeerd in, vergeet taken of schuift zaken eindeloos voor je uit.
 • Je hebt een verschil van mening over prioriteit
  Er wordt van je verwacht dat je taken en klussen uitvoert waarvan jij vindt dat ze geen prioriteit hebben. De ander denkt daar anders over en voert de druk op.
 • Binnenkomende verzoeken voelen aan als dringend
  In een spagaat verkeren tussen het werk dat je plant en het werk dat tussendoor komt, levert stress op. Alles voelt even dringend.
 • Overzicht kwijt
  Soms verlies je het overzicht van wat er allemaal ligt. Je moet dan keuzes maken op basis van onvolledige informatie. Dat geeft onrust én is alles behalve effectief.
 • Voor je baas lijkt alles prioriteit te hebben
  Vragen welke taken voorrang hebben en welke niet, gaat tamelijk lastig wanneer je baas toch geen keuzes kan maken. Niet alleen ervaar je hierdoor meer werkdruk, je hebt ook niet echt het gevoel alsof je serieus wordt genomen.

Is een “omgaan met stress workshop” dan de oplossing?

Nee, wat ons betreft niet. Stress op het werk kent namelijk vele oorzaken. Een deel hiervan wordt veroorzaakt door het verkeerd organiseren van ons werk. Een ander deel komt voort vanuit het verkeerd communiceren over je werk.

Het kent dus meerdere facetten. Dat los je niet op door je enkel te focussen op leren omgaan met stress. Je moet het probleem bij de bron aanpakken.

… en dat leer je tijdens onze 1-daagse training Time Management.

 • Je leert overzicht creëren rondom al je taken en verantwoordelijkheden.
  Volgens ons kun je pas prioriteiten stellen wanneer je weet wat er zich allemaal op je bordje bevindt. Je leert daarom hoe jij je taken en verantwoordelijkheden in één extern systeem organiseert. Vaak blijft dat alleen al hierdoor een hoop rust ontstaat.
 • Je ontdekt hoe je grote klussen realistisch plant.
  Optimistisch in het leven staan is mooi, maar zodra je te optimistisch plant help je helemaal niemand — vooral jezelf niet. Leer daarom realistisch plannen zodat je niet alsnog in tijdnood komt omdat je taken over het hoofd zag.
 • Je leert hoe je terugkerende taken en afspraken overzichtelijk plant.
  Een deel van je werk komt dagelijks, wekelijks en maandelijks terug. Wanneer je dit niet in één overzicht hebt staan,met andere klussen, dan kan het voorkomen dat je verplichtingen aangaat die je later niet kunt waarmaken.
 • Je leert korte metten maken met uitstelgedrag.
  Een aanzienlijk deel van je stress ontstaat door het te lang vooruitschuiven van complexe klussen. Hierdoor kom je in tijdnood en ervaar je stress. Een aantal praktische tips en simpele inzichten kunnen dit voor een groot deel voorkomen.
 • Je ontdekt hoe je verwachtingen van anderen én jezelf managet.
  Zeg niet ‘nee’ maar ‘ja’ — tegen de juiste voorwaarden, natuurlijk Leer hoe je op een klantvriendelijke en collegiale manier de regie terug neemt over je werk. Hierdoor ben je meer ‘in control’ en ervaar je minder stress.
 • Je leert effectief communiceren over prioriteiten en deadlines.
  Leer hoe je deadlines en prioritering op een juiste manier bij anderen doet landen. Dit zorgt ervoor dat jij je verwachtingen beter kunt managen en het voorkomt dat je deadlines in de knel komen.
 • Je leert slim communiceren via email.
  Mails zijn vaak te lang. Daarnaast zijn prioriteiten, verantwoordelijkheden en verwachtingen vaak onduidelijk. Dit niet alleen tot onrust maar ook tot fouten. Met een aantal goede afspraken, gebaseerd op gedeelde inzichten, kan dit worden voorkomen.

In-company offerte aanvragen

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
14
Apr

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
14
Apr

Rotterdam
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
20
Apr

Eindhoven
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
21
Apr

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
21
Apr

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt

Kortom: hoe omgaan met stress? Volg onze training Time Management.

Wij geloven niet dat er één methode is die voor iedereen werkt. Langdradige, theoretische aanpakken die niet toepasbaar zijn in de praktijk? Ook daar staan we niet achter. Zeker niet wanneer ze worden onderwezen door ‘experts’ die nooit de binnenkant van een kantoor hebben gezien.

Wij geloven in praktische trainingen. In 1 dag. Door experts met kennis en ervaring uit de praktijk.

Wij focussen ons dan ook op tips en inzichten die je direct kunt toepassen. Daarnaast werken we met trainers die hun sporen op de werkvloer hebben verdiend en die vanuit hun passie time management onderwijzen.

Bij een aanvraag kijken we dan ook altijd welke trainer de meeste affiniteit met jullie organisatie heeft. Zo kunnen we jullie ervan verzekeren dat onze training optimaal aansluit bij jullie dagelijkse praktijk

Kom gerust eens kijken

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Elisabetta – Eindhoven

Very hands-on Time Management training!

The training was well organized, interactive and useful. I appreciated a lot the practical approach of the trainer as it was helpful to connect what we were discussing to our everyday life. I also enjoyed the combination of small tricks and long-term approach that were offered as suggestion for the students in order to improve their time management skills.

Claudia – Vianen

Zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat een positiviteit Patrick. Ik ben aangestoken door de effectiviteit en functionaliteit van de cursus. De volgende dag op het werk er direct mee aan de slag gegaan. Natuurlijk zullen niet alle besproken handvatten voor mij nuttig zijn, maar het is een fijne cursus.

Jeff – Amersfoort

Ik ga met energie aan de slag met mijn time management

Een ontzettend leuke en leerzame dag gehad met trainer Patrick. Wat de training leuk maakt? Interactie met de groep, verdieping in persoonlijke cases. Ik kan deze cursus zeker aanbeleven wanneer je het gevoel hebt altijd tijd tekort te komen, of niet lekker uitkomt met je projecten!

Stefan – Alkmaar

Eye-opener. Geweldige en simpele tips and trick mbt agenda en taken indelen.

Heldere en zeer behulpzame Timemanagement training. Zeker niet saai (ik kan nogal druk zijn en de hele dag van hot naar her rennen). De trainer is rustig en neemt de aandacht voor persoonlijke vragen. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Deze training heeft me inzichten gegeven en gaat voor rust zorgen. Bedankt !

Gudrun – Kuurne

Een pak goeie tips voor het beter organiseren van dagelijkse taken en projecten

De opleiding van vandaag was zeker interessant. We kregen van de vlotte trainer een aantal praktische tips om je agenda, taken en mailbox beter te organiseren en projecten aan te pakken. Het zou zeker meer rust in mijn hoofd moeten brengen.

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten