Ben je op zoek naar een kort maar krachtig interactief programma over modern time management en slimmer werken? Inmiddels weten vele organisaties en congresbureaus hun weg naar ons te vinden voor energieke inspiratiesessies van 20 minuten tot een halve dag, gewoon door het jaar heen op kantoor of tijdens speciale evenementen en congressen. Hoe kun je je medewerkers een frisse boost geven in hun productiviteit? Of op welke wijze kun je congresbezoekers verrassen met een actueel tijdwinst-thema dat hun op persoonlijk niveau zal aanspreken? Wij helpen je graag op weg met wat inspiratie.

Ik zoek een training voor mij alleen

Nadine
Account manager

De volgende thema’s zijn het meest gevraagd voor onze interactieve workshops en lezingen bij jou op locatie:


 • Concentratie en bereikbaarheid

  Als kenniswerkers is ons vermogen om ons te concentreren onlosmakelijk verbonden met onze productiviteit. Toch wordt er ook van ons verwacht dat we snel en adequaat reageren. Dit zorgt ervoor dat we regelmatig ons werk onderbreken om te switchen naar andere taken die onze aandacht vragen. Dit voelt soms als een onmogelijke spagaat. In deze powerworkshop leer je hoe je daar optimaal mee omgaat.


 • Overzicht creëren en uitstelgedrag aanpakken

  Er is altijd teveel te doen en er komt constant werk bij. Daarom zijn twee zaken van groot belang: overzicht houden en uitstelgedrag voorkomen. Je wilt de juiste zaken prioriteit geven en voorkomen dat belangrijke klussen tot het laatste moment blijven liggen. Zeker als dit betekent dat ze anders onder tijdsdruk (en met de nodige stress) moeten gebeuren. In deze powerworkshop leer je hoe je dit aanpakt.


 • Eén waterdicht time management systeem

  Hoe fantastisch zou het wel niet zijn om één takensysteem te hebben dat altijd up-to-date is en een mailbox die dagelijks leeg is? Het zou je een hoop rust in je hoofd geven omdat je zou weten dat je overzicht hebt en dat je van daaruit prioriteiten hebt gesteld. In deze powerworkshop leer je wat de ingrediënten zijn van een goed time management systeem en hoe je dat opzet binnen de software die je dagelijks gebruikt.


 • Elke dag om 15:00 uur klaar

  Sinds onze oprichting in 1999 hebben we vele honderden trainingen gegeven op het gebied van slimmer (samen)werken. De vraag die wij vaak aan het einde stellen: ‘hoeveel tijd denk je met de tips die je vandaag hebt gekregen te kunnen besparen?’ Het antwoord kwam gemiddeld uit op 2 uur. Tijdens deze powerworkshop komen de best practices aan bod die het meest aansluiten bij jullie wensen. We stellen in onderling overleg een programma voor jullie samen.


 • Persoonlijkheden en gedrag (DISC)

  Mensen zijn niet lastig. Mensen zijn verschillend. En dát kan soms best lastig zijn. Ieder mens is immers complex op een unieke, eigen manier. Communicatie kan daardoor stroef verlopen, want we weten tenslotte niet wat de ander denkt of voelt. We interpreteren de ander vaak vanuit ons eigen perspectief. We vullen zaken in en daardoor ontstaat er ruis en miscommunicatie. Dit inzichtelijk maken zodat je erop in kunt spelen is precies waar DISC om draait. Tijdens deze powerworkshop wordt op een toegankelijke manier de theorie van DISC behandelt en gekoppeld aan de praktijk. Ook is het mogelijk om een eigen DISC analyse te laten maken.


 • Braintraining: power up your memory

  Ons brein is het belangrijkste instrument dat we hebben. Maar hoe je die het beste gebruikt, dat leer je niet op school. Daar moet je zelf gaandeweg maar achter komen. Dat het slecht kan multitasken, daar zijn we ondertussen al achter. Toch is het tijdens ons werk zo dat we vaak moeten switchen, waardoor we minder tijd hebben om informatie aandacht te geven. Ook onthouden we sommige informatie niet terwijl we wel weten dat die belangrijk is. En dat is jammer want met een paar heldere inzichten en praktische geheugentechnieken kun je veel meer uit je brein halen. De powerworkshop is niet alleen heel interessant, hij is ook heel leuk omdat hij boordevol oefeningen zit waarmee je jouw geheugen meteen verbetert.


 • De basics van snellezen

  De gemiddelde kenniswerker leest met een snelheid van 200 à 250 woorden per minuut en begrijpt ongeveer 60% van wat hij leest. Met enkele praktische technieken is het mogelijk de leessnelheid te verdubbelen zonder dat dit ten koste gaat van het tekstbegrip. Heb je geen zin om een hele training te volgen? In deze powerworkshop leer je de basics van de techniek zodat je daarna zelf aan de slag kunt om de techniek te verfijnen.


 • Actief luisteren en effectief communiceren

  Tijdens gesprekken luisteren we vaak maar half en praten we langs elkaar heen. Vaak met de beste bedoelingen, maar het gevolg hiervan is wel dat wij, of onze gesprekspartner(s) zich niet begrepen voelen en dat we niet bereiken wat we willen bereiken. Vreemd is het niet. Vaak komt het omdat ons brein druk bezig is met analyseren, verwerken en vooruit denken tijdens het gesprek. Hierdoor interpreteren we informatie, doen we aannames en denken we alvast na over wat we gaan zeggen en wat mogelijke oplossingen of antwoorden zijn. Tijdens deze powerworkshop krijg je waardevolle inzichten en praktische tips die je helpen om beter te luisteren.


 • Situationeel Leiderschap

  Als jij mensen om je heen moet aansturen of coacht, dan wil je dat ze op niveau kunnen presteren, dat ze in hun kracht staan en dat je ze de ondersteuning geeft die ze nodig hebben om verder te komen. Maar: er is geen ‘one size fits all aanpak’ die bij iedereen werkt. Soms moet je iemand stap voor stap vertellen wat er gedaan moet worden terwijl jij er bovenop zit om te controleren of het echt wel goed gaat. En soms kun je het vrijwel volledig loslaten. En dat bij dezelfde collega. Wat betekent dit voor jou? Hoe weet je wat de juiste aanpak is om je collega verder te helpen? Wat doe je beter wel en wat nou juist beter niet?


 • Presenteren en overtuigen

  Wil je jezelf en je boodschap sterker neerzetten door op ontspannen en overtuigende wijze te presenteren? Wil je de aandacht van het publiek vasthouden en omgaan met je spanning? Deze powerworkshop helpt jullie om aangenaam en met overtuiging te presenteren. Een aansprekende presentatie is een combinatie van persoonlijke stijl en een aantal technieken. In deze powerworkshop leren jullie presentatietechnieken naar een hoger niveau te brengen en je zelfvertrouwen als spreker te vergroten. Hierbij wordt niet alleen ingegaan op de technische aspecten, maar ook hoe je communiceert.


 • Zelfverzekerd overkomen

  Niemand wil over zich heen laten lopen. We willen allemaal gehoord worden. Maar: we willen er ook voor waken dat we doorslaan naar de andere kant en dat we te dominant overkomen. We weten namelijk dat dit ook niet het beoogde resultaat heeft en dat het de relatie met de mensen om ons heen niet ten goede komt. In deze powerworkshop leren deelnemers bewust te kijken naar hoe ze overkomen. Er wordt gekeken naar subassertief, assertief en agressief gedrag. Deelnemers leren wat de verschillen zijn, waar de grenzen liggen en hoe je hier bewust mee om kunt gaan.

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
21
Jun

Eindhoven
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
21
Jun

Rotterdam
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
27
Jun

Utrecht
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
5
Jul

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
5
Jul

Zwolle
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Interactieve workshop of lezing?

Een korte inspiratiesessie, boordevol energie, variërend van 20 minuten tot maximaal een halve dag voor een groep tot en met 50 personen noemen wij een workshop.

Wil je graag in één keer een groep met meer dan 50 personen laten inspireren, dan noemen wij dat een lezing.

Ik zoek een training voor mij alleen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Michel Nijlant

Een training waar ik direct wat aan hebt.

8/10
Klantenvertellen
Ruud Geurts

Duidelijk met handige tips

8/10
Klantenvertellen
De Vries

Door de humor, bevlogenheid en kundigheid van de opleider is deze training heel erg leuk en waardevol.

9/10
Klantenvertellen
Henk-Jan Priem

veel tips om mij zakelijk en privé efficiënter te laten werken

9/10
Klantenvertellen
Peter Kat

De cursusdag is letterlijk omgevlogen en heeft gezorgd voor een aantal mooie herkenningsmomenten en ook een aantal nieuwe inzichten in reeds gebruikte tooling zoals Outlook.

Trainer Daan wist met zijn enthousiaste manier van presenteren en zijn interactie met de groep de onderwerpen naar een voor eenieder herkenbare dagelijkse situatie te vertalen.

8/10
Klantenvertellen
Edward van de Pol

heel fijn dat je er daarna meteen mee aan de slag kan

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten