Natuurlijk moet je ooit eens aan die taak beginnen, maar hé: morgen is weer een dag. Je stelt het uit. Alweer. Om dit gedrag voor jezelf goed te praten, gebruik je smoesjes. “Ach, die deadline is toch nog niet in zicht” of “… ik heb nog zoveel mail die ik eerst moet verwerken.”

Smoesjes die jij misschien voor waar aanneemt, maar waar jij jezelf uiteindelijk alleen maar mee in de vingers snijdt. Hoor jij jezelf daarom de volgende zaken zeggen, dan is er wel sprake van uitstelgedrag, maar de oorzaak ligt ergens anders:

 • “Helemaal vergeten! Dat moest ook nog gebeuren.”
  Een taak of afspraak vergeten; het kan natuurlijk eens gebeuren. Zeker als je aandacht naar ander werk uitgaat of als je verschillende balletjes in de lucht moet houden.
  Ons brein is namelijk helemaal niet gemaakt om al die taken te onthouden. Het is gemaakt om over werk na te denken. Niet om eraan te denken.
  Daarom helpt een cursus Uitstelgedrag niet. Je pakt niet de oorzaak aan, maar enkel het symptoom. Waar je meer aan hebt is een systeem. Een systeem dat al je taken en afspraken onthoudt en je brein ontlast.
 • “Ach, dat kan volgende week ook nog.”
  Ook met de redenering dat je een andere dag die taak uitvoert, doe je jezelf geen plezier. Het geeft je namelijk het gevoel dat je alle tijd van de wereld hebt. Je weet dat dit ook dan niet het geval zal zijn — ook dan krijg je te maken met mail, collega’s met vragen of spoedjes die niet kunnen wachten.
  … weer een reden waarom een cursus Uitstelgedrag niet helpt. Jij hebt namelijk geen last van ‘onwil’, maar eerder van ‘te optimistisch plannen’ en een ‘gebrek aan overzicht’. De oplossing schuilt dan ook in het creëren van overzicht, zodat je minder snel geneigd bent zaken vooruit te schuiven.
 • “Dat zoek ik later nog wel uit.”
  Grote projecten en lastige klussen voelen ontzettend intimiderend. Soms weten we niet waar we moeten beginnen of hebben we zelf geen flauw benul van wat er van ons verwacht wordt. Ons brein stelt ze daarom liever uit.

Om deze vorm van uitstelgedrag aan te pakken, helpt het om de projecten eerst even in stukken te hakken en ze om te zetten in acties. Dit helpt je niet alleen op weg. Het helpt je ook om beter in te schatten hoeveel tijd de klus in beslag gaat nemen.

Ook dit leer je niet tijdens een cursus Uitstelgedrag. Gelukkig wél tijdens onze 1-daagse training Time Management. Hier nemen schenken we ontzettend veel aandacht aan dit onderdeel. Deze stap haalt namelijk de angel uit je uitstelgedrag — het maakt je proactief, geeft je inzicht en stelt je in staat om verwachtingen te managen.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Heb je vragen of wil je advies?

+31(0)85-0651019
Stuur een bericht

Klanten geven ons een 9.3

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
10
Feb

Groningen
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Alkmaar
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
16
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
2
Mar

Eindhoven
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Kortom:

Cursus Uitstelgedrag? Volg liever een training Time Management

Een cursus Uitstelgedrag is niet de oplossing voor je uitstelgedrag. Bij de meeste mensen schort het namelijk niet aan motivatie. Daar hebben ze vaak voldoende van. Ze worden enkel overspoeld door informatie en verzoeken. Hierdoor vergeten ze zaken, plannen ze te optimistische en stellen ze hierdoor zaken uit. Een training Time Management kan dan juist helpen.

Tijdens zo’n training leer je namelijk:

 • Overzicht creëren in al je taken en verantwoordelijken. Zo weet je waar je prioriteiten liggen.
 • Binnenkomende verzoeken en mail verwerken in één overzicht. Dat geeft rust.
 • Dagelijks ‘mailbox zero’ bereiken zodat je up to date bent en er niets aan je aandacht ontglipt.
 • Prioriteiten kiezen én delegeren op basis van overzicht.
 • Op een heldere manier communiceren over prioriteiten en werkbelasting.
 • Op een constructieve wijze verwachtingen van anderen managen
 • Realistisch plannen en daardoor uitstelgedrag aanpakken

Zodra jij klaar bent om je uitstelgedrag de deur te wijzen, schrijf je dan in voor onze cursus — alleen, of samen met collega’s. Ontdek tientallen (uitstelgedrag) tips die je direct en in de praktijk kunt toepassen en vergeet die smoesjes. Stop met het vooruitschuiven van je taken en neem het heft (proactief) in eigen handen! Nu, niet morgen.

Tot dan.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Elisabetta – Eindhoven

Very hands-on Time Management training!

The training was well organized, interactive and useful. I appreciated a lot the practical approach of the trainer as it was helpful to connect what we were discussing to our everyday life. I also enjoyed the combination of small tricks and long-term approach that were offered as suggestion for the students in order to improve their time management skills.

Claudia – Vianen

Zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat een positiviteit Patrick. Ik ben aangestoken door de effectiviteit en functionaliteit van de cursus. De volgende dag op het werk er direct mee aan de slag gegaan. Natuurlijk zullen niet alle besproken handvatten voor mij nuttig zijn, maar het is een fijne cursus.

Jeff – Amersfoort

Ik ga met energie aan de slag met mijn time management

Een ontzettend leuke en leerzame dag gehad met trainer Patrick. Wat de training leuk maakt? Interactie met de groep, verdieping in persoonlijke cases. Ik kan deze cursus zeker aanbeleven wanneer je het gevoel hebt altijd tijd tekort te komen, of niet lekker uitkomt met je projecten!

Stefan – Alkmaar

Eye-opener. Geweldige en simpele tips and trick mbt agenda en taken indelen.

Heldere en zeer behulpzame Timemanagement training. Zeker niet saai (ik kan nogal druk zijn en de hele dag van hot naar her rennen). De trainer is rustig en neemt de aandacht voor persoonlijke vragen. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Deze training heeft me inzichten gegeven en gaat voor rust zorgen. Bedankt !

Gudrun – Kuurne

Een pak goeie tips voor het beter organiseren van dagelijkse taken en projecten

De opleiding van vandaag was zeker interessant. We kregen van de vlotte trainer een aantal praktische tips om je agenda, taken en mailbox beter te organiseren en projecten aan te pakken. Het zou zeker meer rust in mijn hoofd moeten brengen.

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten