Je houding en persoonlijke effectiviteit veranderen niet op grond van theoretische argumenten. Toch bestaan veel trainingen over time management uit losse tips, modellen en scenario’s die gebaseerd zijn op een ideaalbeeld dat onwerkbaar is in je dagelijkse werkomgeving.

Ideeën en theorieën over time management van een paar jaar geleden voldoen vandaag al niet meer om ontspannen het hoofd boven water te houden in de oceaan die ‘werk’ heet. Met het almaar toenemende gebruik van moderne communicatietechnologie en het door elkaar lopen van werk en privé, kunnen je prioriteiten van minuut tot minuut veranderen.

De gehanteerde inzichten en tips in veel cursussen over time management, stammen veelal uit de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Twee bekende voorbeelden hiervan zijn de timemanagement methode van Stephen Covey en het Persoonlijk Efficiency Programma (PEP) van Kerry Gleeson. In die tijd werkten kantoorwerkers hoofdzakelijk met papieren informatie en konden hun werkdagen makkelijker worden gepland door de veel lagere omloopsnelheid van informatie.

Beter leren plannen en stapels opruimen is tegenwoordig echter niet meer genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan de dynamische realiteit van werk en leven. Door de snelheid waarmee we met elkaar communiceren en informatie uitwisselen, zijn de meeste technieken op het gebied van planmatig werken hopeloos achterhaald. Door enkele nieuwe emails, telefoontjes en verzoeken van collega’s, kan je zorgvuldig opgestelde todo-lijst met prioriteiten alweer de prullenbak in.

Een training time management waarin stapels opruimen en halsstarrige takenlijstjes met prioriteiten centraal staan is daarom niet meer van deze tijd. We werken nu eenmaal niet op een onbewoond eiland, maar bevinden ons midden in het bruisende leven waarbij we volop in interactie zijn met de wereld om ons heen.

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten