Veelgestelde vragen

Cursussen en boeken over time management

Waarom werken veel cursussen en boeken over time management niet?

Je houding en persoonlijke effectiviteit veranderen niet op grond van theoretische argumenten. Toch bestaan veel trainingen over time management uit losse tips, modellen en scenario’s die gebaseerd zijn op een ideaalbeeld dat onwerkbaar is in je dagelijkse werkomgeving.

Ideeën en theorieën over time management van een paar jaar geleden voldoen vandaag al niet meer om ontspannen het hoofd boven water te houden in de oceaan die ‘werk’ heet. Met het almaar toenemende gebruik van moderne communicatietechnologie en het door elkaar lopen van werk en privé, kunnen je prioriteiten van minuut tot minuut veranderen.

De gehanteerde inzichten en tips in veel cursussen over time management, stammen veelal uit de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Twee bekende voorbeelden hiervan zijn de timemanagement methode van Stephen Covey en het Persoonlijk Efficiency Programma (PEP) van Kerry Gleeson. In die tijd werkten kantoorwerkers hoofdzakelijk met papieren informatie en konden hun werkdagen makkelijker worden gepland door de veel lagere omloopsnelheid van informatie.

Beter leren plannen en stapels opruimen is tegenwoordig echter niet meer genoeg om het hoofd te kunnen bieden aan de dynamische realiteit van werk en leven. Door de snelheid waarmee we met elkaar communiceren en informatie uitwisselen, zijn de meeste technieken op het gebied van planmatig werken hopeloos achterhaald. Door enkele nieuwe emails, telefoontjes en verzoeken van collega’s, kan je zorgvuldig opgestelde todo-lijst met prioriteiten alweer de prullenbak in.

Een training time management waarin stapels opruimen en halsstarrige takenlijstjes met prioriteiten centraal staan is daarom niet meer van deze tijd. We werken nu eenmaal niet op een onbewoond eiland, maar bevinden ons midden in het bruisende leven waarbij we volop in interactie zijn met de wereld om ons heen.

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X