Veelgestelde vragen

Verschil tussen Getting Things Done & Time Management

Wat is het verschil tussen Getting Things Done ® & Time Management? *

Bij TIJDwinst.com zijn we enthousiast over de Getting Things Done methode van David Allen. Wij geloven echter niet in één systeem of goeroe als oplossing voor alle uitdagingen waarmee we tegenwoordig in de moderne werkomgeving mee te maken hebben.

Ook de populaire Getting Things Done methode is helaas verre van perfect. Een eenvoudige zoekopdracht in Google toont honderduizenden berichten van mensen die zoeken naar de beste manier om Getting Things Done effectief en consequent toe te passen in hun (werk)leven. Het lijkt voor velen zelfs bijna op een heus levenswerk om de methode onder de knie te krijgen, als je de uiteenlopende websites en forums over productiviteit erop naslaat.

Onze ervaring is dat de meeste kantoorwerkers die een serieuze poging hebben gewaagd om 100% te werken volgens het systeem van David Allen, de methode als te uitgebreid en niet praktisch werkbaar ervaren.

Wat veel mensen over het hoofd zien is dat David Allen de methodiek zoals hij die omschrijft in zijn boek Getting Things Done, voor een groot deel heeft samengesteld op basis van zijn eigen werkzaamheden, voorkeuren en leefwijze. David Allen is voor zijn werk als spreker veel onderweg en gebruikt ondanks alle beschikbare moderne digitale hulpmiddelen nog veel papier in zijn werkwijze. Er zijn mensen die hem zelfs een digibeet noemen.

Het meest kenmerkende aspect van de Getting Things Done methode waarmee veel volgelingen van David Allen worstelen, is de grote hoeveelheid aan verschillende (actie)lijstjes die hij adviseert te gebruiken. Hoewel het in eerste instantie logisch lijkt, zoals omschreven in zijn boek, leiden de verschillende lijstjes bij de meeste kantoorwerkers tot het vergeten van afspraken en verlies aan overzicht, wat het tegenovergestelde is van wat je met time management wilt bereiken.

Onze mening is dat time management niet teveel tijd mag kosten en vooral tijd moet opleveren. Daarom leer je in onze 1-daagse cursus time management alles over onze uitgebreide ervaring met de Getting Things Done methode, gecombineerd met de meest recente en beste technieken en inzichten uit andere actuele time management methodes. Samen vormt dit een time management aanpak die is opgewassen tegen de hectiek waarmee je als kantoorwerker tegenwoordig dagelijks te maken hebt.

* Getting Things Done ® en GTD ® zijn trademarks van David Allen Company

Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

X