Je denkt de meeste whatsapp tips and trucs wel te kennen. Misschien wel. Maar ken je ze ook allemaal? Wist je bijvoorbeeld dat een bericht zich vanzelf na enkele dagen kan verwijderen? En dat je op déze manier verwijderde whatsapp gesprekken kunt terughalen? Niet? Uitstekend, want in dit artikel zetten we de beste whatsapp tips op een rij.

Dit zijn ze: alle whatsapp tips and trucs

Whatsapp heeft meer dan 2 miljard gebruikers en is dan ook één van de meest gebruikte communicatiemiddelen wereldwijd. En hoewel de app nogal rechttoe rechtaan is, bezet het een aantal slimme functies en instellingen die (nog) niet iedereen kent.

Om die reden hebben we de beste whatsapp tips and trucs op een rij gezet: om jou bewust te maken van alle mogelijkheden die whatsapp heeft en er waarschijnlijk nog bij krijgt.

Voor het gemak delen we ze op in verschillende categorieën. Scroll er doorheen of pas ze allemaal toe. Voor meer appgemak en een veiliger appverkeer.

 1. Beveiligingstips voor je account
 2. Zorgvuldig omgaan met je Whatsapp privacy
 3. Tips om Whatsapp(berichten) te personaliseren
 4. Snel antwoorden op whatsapp berichten
 5. Slim whatsapp berichten versturen
 6. Whatsapp berichten opslaan en archiveren
 7. Foto’s, video’s en opslag beheren
 8. Nice to know: handige whatsapp tips and trucs

Whatsapp tips and trucs

Beveiligingstips voor je account

1. Extra veilig: gebruik Face-ID of Touch-ID

Het kan nooit kwaad om je whatsapp gesprekken te beveiligen door middel van een toegangsverificatie. Dit kan door middel van Face-ID of Touch-ID. Mocht je dan je telefoon ergens open laten liggen dan hebben nieuwsgierige aagjes geen kans.

iPhone & Android

Kies ‘Instellingen’, Account’ en dan ‘Privacy’, ‘Schermvergrendeling’. Schakel ‘Gezichts-ID / Touch ID vereist’ in en kies na welke periode deze van kracht moet zijn (altijd, 1 minuut, 5 minuten, etcetera.)

2. Gebruik gelijk tweestapsverificatie

Ook kun je voorkomen dat iemand van buitenaf toegang krijgt tot je whatsappaccount. Door een tweestapsverificatie in te stellen verklein je de kans dat dit gebeurt. Je hebt dan voortaan een zes cijferige-toegangscode nodig, als een eenmalige bevestigingscode. Deze ontvang je per SMS.

iPhone & Android

Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Account’. Kies ‘Verificatie in twee stappen’ en schakel in. Voer een zescijferige code in en geef voor de zekerheid je e-mailadres op. Om de zoveel tijd zal Whatsapp je om je pincode vragen zodat je deze niet vergeet.

Whatsapp tips and trucs

Zorgvuldig omgaan met je Whatsapp privacy

1. ‘Laatst gezien’ uitschakelen

Indien je een beetje waarde hecht aan je privacy zet je ‘Laatst gezien’ uit. Op die manier kan niemand zien wanneer je het laatst online bent geweest en vermijd je die berichten als ‘waarom was je nog om half 1 online terwijl je zei dat je vroeg bent gaan slapen’. Heb je geen zin in.

iPhone & Android

Ga naar ‘Instellingen’, ‘Account’, ‘Privacy’ en kies ‘Laatst gezien’. Kies ‘Niemand’

2. Je blauwe vinkjes verbergen

Kies er ook gelijk voor om je leesbevestigingen uit te zetten. Hierdoor kunnen anderen niet zien of je wel of niet hun bericht hebt geopend of gelezen. Ook weer voor zodat je geen verantwoording aan anderen hoeft af te leggen. Weet wel dat als je dit inschakelt je ook niet de leesbevestiging van anderen te zien krijgt. Voor wat, hoort wat.

iPhone & Android

Ga je naar de ‘Instellingen’ van Whatsapp en kies ‘Account’. Vervolgens ‘Privacy’ en schakel leesbevestigingen uit.

3. Meelezen voorkomen door berichten af te schermen

Wij pleiten altijd voor het uitzetten van al je notificaties en meldingen. Vele malen beter voor je concentratie en productiviteit. Sta je er nu toch op dat je whatsapp meldingen binnenkrijgt: prima, maar scherm dan in ieder geval wel het bericht af door je voorvertoning uit de zetten.

Mocht je namelijk je telefoon ergens laten slingeren of er kijkt toevallig iemand mee over je schouder, dan kunnen ze niet het volledige bericht meelezen maar zien ze enkel de naam van de afzender.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Ga naar ‘Instellingen’, ‘Meldingen’ en kies ‘Schakel Voorbeeldweergave / Instellingen’. Kies vervolgens ‘Meldingen’ en dan volgens ‘Schakel Meldingen weergeven uit’.

Android

Android werkt iets omslachtiger omdat je daar ook nog op andere manieren notificaties kunt instellen. Dit is het snelst: ‘Instellingen’, ‘Meldingen’ en dan ‘Uitschakelen Meldingen met hoge prioriteit’.

4. Verberg je profielfoto

Hartstikke leuk, jouw profielfoto. Maar wil je niet dat iedereen die jouw nummer heeft deze kan zien? Stel dat dan is. Zeker wanneer jij je in een groepschat bevindt met (voor nu nog) onbekende deelnemers is het handig om je profielfoto af te schermen. Of voor een eenmalig contact, bijvoorbeeld het afhandelen van een koop via Marktplaats.

iPhone & Android

Kies ‘Instellingen’, ‘Account’, ‘Privacy’ en vervolgens ‘Profielfoto’. Hier kun je jouw voorkeuren aangeven

Whatsapp tips and trucs

Tips om Whatsapp(berichten) te personaliseren

1. Je achtergrond op whatsapp veranderen

De boel opfleuren? Ga in plaats van de standaard achtergrond voor iets persoonlijks: kies een foto uit je eigen fotobibliotheek. Maakt je telefoon gebruik van de ‘lichte-’ en ‘donkere modus’ dan kun je twee verschillende achtergronden kiezen. We raden je aan om voor de avondversie te kiezen voor iets donkers en de helderheid zo laag mogelijk in te stellen. Voor je bioritme enzo…

iPhone

Kies ‘Instellingen’, ‘Chats’, ‘Chat Achtergrond’ en kies ‘Achtergrond Bibliotheek’. Hier kun je een keuze maken uit standaard achtergronden of een foto uit je eigen collectie kiezen.

Staat donkere modus aan dan kies je op dat moment een achtergrond voor die specifieke modus. Je zal moeten omschakelen of moeten wachten tot het ochtend is om een achtergrond te kiezen voor overdag.

Android

Ga naar ‘Instellingen’, ‘Chats’, ‘Chat Achtergrond’ en kies ‘Achtergrond Bibliotheek’. Maak hier je keuze uit ‘Effen kleuren’, ‘Galerij’, ‘Standaard’ of ‘Geen achtergrond’.

2. Woorden vet, cursief of doorgehaald maken

Soms wil je bepaalde woorden benadrukken. Dat kan ook in whatsapp. Je hebt de keuze om woorden vet, doorgehaald of cursief te maken. Zowel in iPhone en Android werkt dat hetzelfde:

 • Iets vetgedrukt maken: zet een asterisk voor- en achter de tekst: *test*
 • Cursief maak je iets door een laag streepje te gebruiken: _test_
 • Iets doorhalen? Gebruik die leuke Spaanse kringeltjes: ~test~

Je kunt deze ook combineren.

Whatsapp tips and trucs

3. GIF’s of stickers opslaan en gebruiken

Er zijn tal van leuke stickers en grappige GIFjes te vinden. Voeg ze aan je gesprek toe of sla stickers op die je gedeeld krijgt.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Om een sticker of GIF op te slaan markeer je ze met een sterretje. Ze worden dan automatisch aan je sticker bibliotheek toegevoegd. Houd de sticker of GIF vast totdat er een pop-up verschijnt en kies vervolgens voor ‘Met ster markeren’. Je vindt ze terug door in je antwoordbalk op het sticker-icoon te drukken. Door op het vergrootglas te drukken kun je ook zoeken naar specifieke GIF’s en stickers.

4. Foto’s en video’s editen voordat je ze verstuurd

Een video inkorten zodat de ontvanger alleen het echt grappige gedeelte te zien krijgt? Het kan! Evenals het opleuken van je foto’s door middel van stickers, tekst of bewegende plaatjes.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

In de tekstbalk klik je op het plusje, daarna voor ‘Foto- en video bibliotheek’. Kies dan de foto of video die je naar de ontvanger wil versturen. Rechts bovenin kun je vervolgens uit allerlei opties kiezen. Onderin de tekstbalk kun je nog een extra opmerking kwijt. Daarna verstuur je ‘m door op de verzend-knop te klikken.

Whatsapp tips and trucs

Snel antwoorden op whatsapp berichten

1. Antwoorden op een bericht of naar een bericht verwijzen

Vuurt een collega een hoop vragen op je af en wil je ze wel allemaal beantwoorden, maar geen miscommunicatie laten ontstaan? Reageer er dan per bericht op door ernaar te verwijzen. Ook erg handig wanneer je je in een groepschat bevindt.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Houd het bericht waarna je wilt verwijzen ingedrukt. Druk op ‘Antwoord’ en typ je bericht. Je bericht zal dan linken naar het oorspronkelijke whatsapp bericht.

2. Een privé antwoord in een groepschat

Bevind jij je met meerdere mensen in een groepschat en wil je graag onder vier ogen op iets reageren? Je kunt de persoon natuurlijk opzoeken in je eindeloze chatlijst of je pakt het slim aan:

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Houd in de groepschat het bericht ingedrukt waarop je wil reageren totdat een schermpje oplicht. Kies voor ‘Meer’ en dan voor ‘Privé beantwoorden’. Er opent zich dan een privé chat.

3. Quick replies gebruiken

Indien je de notificaties en pop-ups op je device hebt aanstaan, kun je deze gebruiken op een quick reply op iemand te geven. Hierdoor hoef je jouw telefoon niet te unlocken, maar kun je vanaf je startscherm op iemand reageren. Volgens ons niet optimaal (lees: constante afleiding en reactief werken), maar hé: de optie is er.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Indien je jouw telefoon gebruikt, kom de balk bovenin je scherm tevoorschijn. Swipe deze omlaag en je kunt direct aan de slag. Is je scherm gelocked, veeg de notificatie dan naar links. Je kunt vervolgens een quick reply achterlaten.

Android

Android heeft het makkelijker. Een bericht dat via een notificatie binnenkomt kun je aanklikken. Vervolgens druk je op ‘Reply’.

4. ‘Ongelezen’ als reminder gebruiken

Heb je geen tijd op op een appje te reageren, maar heb je deze wel al geopend en gelezen? Herinner jezelf dan aan het aapje door deze te markeren als ‘ongelezen’. Hierdoor komt er weer een bolletje voor te staan, deze kan als reminder geleden.

Ook hier zijn we vanuit timemanagement oogpunt niet erg blij mee; je wil jezelf nooit aan taken herinneren door een berichtje, maar ook een e-mail weer te markeren. Daarvoor gebruik je een timemanagementsysteem. Maar goed, indien je er gebruik van wil maken kun je dus op zo’n manier een reminder instellen.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Swipe het bericht naar rechts en klik op ‘Ongelezen’.

Android

Houd het gesprek een paar tellen vast. Een schermpje komt omhoog met de optie ‘Markeren als ongelezen’. Druk daar op.

Whatsapp tips and trucs

Slim whatsapp berichten versturen

1. Een verzonden bericht verwijderen

Was het bij nader inzien toch niet zo’n goed idee om dat appje te versturen? Misschien omdat je je hebt bedacht of omdat er een spelfout in staat? Geef jezelf een tweede kans: verwijder je appje voor nog de ontvanger deze leest.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Kies de berichten die je wil verwijderen door deze enkele tellen ingedrukt te houden. Kies vervolgens voor ‘Verwijder’ en dan voor ‘Verwijder voor iedereen’. Zowel jij als de ontvanger kunnen deze (in principe) niet meer lezen. Hij of zij ziet enkel ‘Dit bericht is verwijderd’.

Houd in je achterhoofd dat er altijd manieren zijn waarop de ontvanger een verwijderd bericht misschien kan lezen. Bijvoorbeeld wanneer vliegtuigstand aanstaat of de voorvertoning in notificaties.

2. Stel verdwijnende berichten in

Is je bericht aan een bepaald tijdslimiet verbonden? Als in: als de persoon dit niet vóór vanmiddag leest is het eigenlijk niet meer nodig? Stel dan in dat het bericht zichzelf automatisch verwijdert. Best handig! Je kunt dit tot aan maximaal 7 dagen instellen.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Kies in welke chat je Verdwijnende berichten wil toepassen. Druk vervolgens op de naam van de persoon. Kies ‘Verdwijnende berichten’ en druk op ‘aan’. Kies hoe lang het van kracht moet zijn.

3. Spraakberichten of gedicteerde berichten gebruiken

Te lui om te typen of je handen vol? Zeg wat je wil zeggen en Whatsapp typt het voor je uit. Bij zo’n gedicteerd bericht wil je natuurlijk wel rustig spreken en goed articuleren. Een hoop te vertellen, kies dan voor een spraakbericht. Je stuurt de ander als ware een voicememo die hij of zij op een later moment kan terugluisteren. Ook handig voor jezelf, indien je jezelf aan iets wilt laten herinneren.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Druk naast het tekstvak op het microfoon icoontje en houdt deze ingedrukt terwijl je jouw spraakopname start. Je kunt deze ook ‘locken’ door het microfoontje naar boven te swipen. Je kunt dan ‘handfree’ je mededeling doen. Liever je bericht dicteren? Op je toetsenbord zit zo’n zelfde microfoontje. Druk hierop en spreek. Whatsapp zal dan automatisch je woorden uittikken.

Android

Bij Android werkt het hetzelfde, maar vind je het microfoontje aan de linkerkant.

4. Verzendlijsten gebruiken in plaats van groepschats gebruiken

Eens groepschat aanmaken om iedereen in je contacten op de hoogte te brengen van je verhuizing is nogal… irritant. In plaats daarvan kun je beter voor een verzendlijst kiezen. Je bericht gaat dan alsnog naar iedereen in je lijst (of die je geselecteerd hebt), maar je voorkomt dat je anderen onnodig aan een groepschat toevoegt.

iPhone

Links bovenin je scherm zie ‘Verzendlijsten’ staan. Klik daarop en kies de personen die jouw bericht mogen ontvangen. Klik, versturen.

Android

Bij Android klik je rechtsboven op de drie bolletjes. Ga voor ‘Nieuwe verzendlijst’ en voeg ook hier je gewenste ontvangers toe.

5. Iemand die jou geblokkeerd heeft een bericht sturen

Wij zijn er niet om te oordelen over of je wel of niet iemand moet storen die jou bewust geblokkeerd heeft. We zijn neutraal en vertellen je alleen hoe je dat kunt doen.

Nou, allereerst kun je natuurlijk iemand gewoon een SMSje sturen aangezien je zijn of haar (whatsapp)nummer hebt. Dat verdwijnt niet zodra iemand je blokkeert. Daarbij kun je de persoon nog altijd contacteren indien jullie deel uitmaken van dezelfde groepschat. Is de nood echt hoog dan kun je nog altijd een een nieuw Whatsapp-account aanmaken met een ander nummer.

Whatsapp berichten opslaan en archiveren

1. Berichten opslaan door ze te markeren met een ster

Wil je een bericht opslaan omdat je het later nog nodig hebt, markeer het dan met een ster. Mocht je dan de chat wissen dan blijven de gemarkeerde berichten staan.

Een belangrijk bericht dat je wil bewaren? Bijvoorbeeld omdat je het later nog nodig hebt of omdat je er waarde aan hecht? Markeer het met een ster. Hierdoor kun je het makkelijker terugvinden en mocht je een gesprek verwijderen, dan blijft alles dat gemarkeerd is staan.

Whatsapp tips and trucs

iPhone & Android

Het bericht dat je wil markeren houd je vast tot je weer een pop-up krijgt. Kies vervolgens voor ‘Met ster markeren’. Wil je naderhand zien welke berichten je allemaal gemarkeerd hebt, klik dan op de naam van de persoon. Vervolgens kies je voor ‘Berichten met ster’. Daar zie je alle berichten die je hebt verzameld.

Houd er rekening mee dat als je een gesprek wilt verwijderen maar de gemarkeerde berichten wil verwijderen, je kiest voor ‘Verwijder alle berichten zonder ster’.

2. Een veelgebruikte chat vastpinnen

App je dagelijks in die ene groepsapp en heb je nog een tweetal personen waarmee je veel communiceert? Je kunt het gesprek dat je met hen voert vastpinnen, zodat zij altijd bovenaan in je scherm verschijnen. Erg handig, want zo blijven deze gesprekken bovenaan staan, ook al krijg je nieuwe berichten van anderen binnen.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Kies het gesprek dat je wil vastpinnen en swipe het naar rechts. Kies voor ‘Maak vast’. Dit kun je met maximaal drie gesprekken doen.

Android

Bij Android houd je de chat ingedrukt waarna je op de punaise drukt die bovenaan in je venster verschijnt.

3. Een appje terugvinden

Geen zin om in een gesprek terug te moeten scrollen om een specifieke zin te vinden? Bijvoorbeeld dat appje waarin je de plek en locatie werd doorgeven? Bespaar jezelf de moeite en maak gebruik van de zoekfunctie.

iPhone & Android

Zoek de informatie die je nodig hebt door in je lijst met berichten het scherm omlaag te trekken. Er zal dan een een zoekbalk verschijnen. Typ hierin wat je zoekt, bijvoorbeeld ‘terrasje’ en het gesprek waarin dit werd bespreken komt omhoog.

4. Een verwijderd gesprek terughalen

Indien je om wat voor reden dan ook een verwijderd whatsapp gesprek boven tafel wil toveren dan kan dat, mits je vooraf al Whatsapp Web op je laptop had staan. Plus je moet snel zijn: binnen 7 dagen kun je nog een gesprek teruglezen.

iPhone & Android

Verbind je smartphone met je laptop met een kabeltje. Vervolgens zoek je op je laptop naar de map ‘WhatsApp/Databases’. In deze map staan slechts een paar bestanden; jij hebt het bestand ‘msgstore-yyyy..dd..db.crypt’ nodig. Je kunt erop klikken en vervolgens kun je de data overzetten naar een notitiebestand.

5. Chats die je niet langer nodig hebt archiveren

Volgens ons OHIO-principe archiveer je alles netjes zodra er geen actie meer aan verbonden zit en je het niet op de korte termijn nodig hebt. Misschien wel ooit nog, maar niet nu. Die gedachte kun je ook toepassen op je whatsapp gesprekken:

In plaats van dagelijks een hele lijst voor ogen te krijgen van gesprekken waar je al weken lang geen interactie mee hebt gehad, ruim je ze op. Je kunt ze verwijderen (indien je het gesprek nooit meer wil teruglezen) of je archiveert ze (je ruimt ze netjes op met de mogelijkheid deze later terug te halen).

Op die manier zie je wanneer je Whatsapp opent enkel de gesprekken die je daadwerkelijk gebruikt. Dat geeft rust en overzicht.

iPhone

Kies de chat die je wil archiveren en swipe deze naar links. Kies ‘Archiveren’. De nu gearchiveerde chat terugvinden? Trek het venster omlaag en druk op ‘Gearchiveerde chats’.

Android

De chat die je wil archiveren houd je ingedrukt waarna je op de archiefmap drukt, rechts bovenin het scherm.

Whatsapp tips and trucs

Foto’s, video’s en opslag beheren

1. Afbeeldingen en video’s uit één bepaalde chat wissen

Het is mogelijk om in één keer alle berichten, video’s, foto’s of spraakberichten uit een bepaalde chat te wissen. Zonder dat je deze dus één voor één moet wissen of zonder dat je gelijk alle appjes verwijdert. Hierbij kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen alle doorgegeven locaties te verwijderen en bijvoorbeeld de foto’s te laten staan.

iPhone & Android

Kies ‘Instellingen’, ‘Opslag en gegevens’ en ‘Opslag beheren’. Selecteer het contact en alle bestanden die je wil wissen. Vervolgens klik je op ‘Beheren’, ‘Selecteren’ en selecteer je alles dat je wil verwijderen. Tot slot kies je het prullenbakje.

2. Eenvoudig opslagruimte vrijmaken

Wordt een groot deel van de opslagruimte op je device opgeslokt door alle appjes en video’s die je ontvangt? Beheer wat je wel en niet bewaard: bekijk welke chats de meeste plek in beslag nemen en welke bestanden groter dan 5 MB ruimte opslokken.

iPhone & Android

Kies ‘Instellingen’, ‘Opslag en gegevens’ en ‘Opslag beheren’. Bij ‘Items bekijken en verwijderen’ heb je verschillende mogelijkheden. Kies op welke manier je ruimte wil besparen.

3. Foto’s niet (automatisch) op je filmrol opslaan

Om zo nu en dan een foto te ontvangen is leuk. Loopt het de spuigaten uit dan staat binnen no time je filmrol vol met onzinnige foto’s, video’s of screenshots die een ander je heeft verstuurd.

Om dit te voorkomen, stel je in dat bestanden niet automatisch op je filmrol worden opgeslagen. Je kunt deze dan handmatig opslaan. Wil je nou wel dat de foto’s van je schattige neefje vanzelf op je filmrol komen, stel dit dan in.

iPhone

Automatisch opslaan zet je uit bij ‘Instellingen’, ‘Chats’, ‘Opslaan in filmrol’. Zet dat uit. Wel foto’s van een bepaald persoon opslaan, klik dan op zijn of haar naam zodra je de chat hebt geopend, scroll omlaag en stel daar in dat zijn of haar bestanden wél automatisch worden opgeslagen. Kies voor ‘Altijd’.

Android

In Android kies je voor ‘Instellingen’, ‘Chats’.‘Media weergeven in galerij’ zet je vervolgens uit.

4. Stuur documenten via WhatsApp

Natuurlijk kun je foto’s en video’s sturen, maar wist je ook dat je complete bestanden via de app kunt delen? Denk aan PDF’s, Photoshop Bestanden of Powerpoints.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Klik op het plusje, waar je normaal ook op drukt wanneer je een afbeelding stuurt. Daar kun je kiezen voor ‘Document’.  Vervolgens kun je tijdens je documenten en bestanden bladeren, ongeacht of dat Google Drive, iCloud of Dropbox is.

Android

Bij Android klik je op het paperclip-icoontje. Vervolgens kies je voor ook ‘Document’.

Whatsapp tips and trucs

Nice to know: handige whatsapp tips and trucs

1. Whatsapp op je laptop

Ook hier weer vanuit het oogpunt om je concentratie te bewaken: constant toegang hebben tot je telefoon of whatsapp is niet bepaald bevorderlijk voor je focus en concentratie. Wil je ondanks dat toch niet steeds naar je telefoon grijpen, installeer whatsapp dan op je laptop. Niets alleen gaat dat typen je daar veel beter af, je hebt ook altijd een back-up van je gesprekken.

De keuze die je hebt: de online versie van whatsapp of het programma. Bij beiden hoef je maar één keer je telefoon te koppelen en erna kun je aan de slag.

Het programma

Online versie

Ga op je telefoon naar je instellingen en klik op ‘WhatsApp Web’. Ga vervolgens naar web.whatsapp.com op je laptop of desktop computer en scan de QR-code om je telefoon aan de webdienst te koppelen. Bij android klik je op de drie puntjes in je scherm.

2. Afspraken meteen in je agenda zetten

Erg handig: whatsapp herkent automatisch datums wanneer je deze in een appje benoemd. Indien je daar op klik kun je meteen de afspraak in je agenda plannen. Over timemanagement gesproken!

Whatsapp tips and trucs

3. Whatsapp bellen deactiveren

Niet iedereen vindt het fijn om via whatsapp gebeld te worden. Hoewel het voordelen heeft (je maakt gebruik van je internetverbinding in plaats van je telefoonabonnement), kun je ervoor kiezen om dit via een omweg te deactiveren.

iPhone & Android

Je zal dit per persoon moeten instellen, dus het slimste is om de personen waarvan je wéét dat ze graag per Whatsapp bellen als eerste “aan te pakken”. Klik op hun naam en zet ‘Toon notificaties’ uit. De persoon kan je nu wel bellen, maar jij krijgt niets binnen.

4. Inkomende berichten van iemand muten

Heeft iemand de neiging om erg veel berichten achter elkaar te sturen? Of interesseren zijn of haar berichten je eigenlijk niet zo veel? Mute de persoon dan. Op die manier stromen de berichten wel binnen maar ondervind je geen (notificatie)hinder.
iPhone & Android
Ga naar het chatgesprek met de desbetreffende persoon en klik op de naam. Hier kun je de notificaties dempen, variërend van acht uur tot één jaar.

5. Achterhaal met wie je het meeste chat

Je hebt er niet héél veel aan, maar het is vooral leuk om te weten met wie je de meeste tijd op Whatsapp doorbrengt: wie neemt de meeste ruimte in beslag?

iPhone & Android

Kies ‘Instellingen’, ‘Opslag en gegevens’, ‘Opslag beheren’. Onderaan zie je een lijstje met contacten. De personen die de meeste ruimte opslokken sturen jou of heel veel (grote) bestanden of je kletst er heel veel mee.

6. Je telefoonnummer veranderen maar hetzelfde account behouden

Whatsapp biedt je de mogelijkheid om je telefoonnummer te veranderen en toch hetzelfde account te houden. Indien je dat, om wat voor reden dan ook wil, kun je vrij eenvoudig de boel omzetten. Aangezien je dezelfde telefoon gebruikt als voorheen beschik je over dezelfde foto’s en contacten.

iPhone & Android

Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Account’ en ‘Wijzig nummer’.

7. Je locatie met iemand delen

Vanzelfsprekend handig wanneer je met iemand je whereabouts wil delen, bijvoorbeeld wanneer je op een specifieke plek elkaar wilt treffen. Toch is het delen van je locatie ook voor jezelf ontzettend nuttig. Bijvoorbeeld wanneer je zojuist op een onbekende plek je auto of fiets parkeert. Voorkomen dat je vergeet waar? Stuur dan gewoon je locatie naar bijvoorbeeld je partner. Aan het eind van de dag vind je gemakkelijk je locatie terug door je verzonden bericht te openen en te volgen.

Whatsapp tips and trucs

iPhone

Klik op het pijltje links naast je tekstveld. Kies ‘Locatie’. Ben jezelf in beweging (op de fiets bijvoorbeeld) dan kun je ook je live locatie delen. Hier kun je instellen hoe lang de ander jou mag ‘volgen’.

Android

Op Android doe je het als volgt: druk op de paperclip en kies ‘Locatie’.

Dit zijn ze, de beste WhatsApp tips en trucs. Blijf dit artikel in de gaten houden om op de hoogte te blijven van de nieuwe aanpassingen en handigste trucjes!

Wie zijn wij? | Training time management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van time management, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

 1. 1-daagse training Time Management | Blog
 2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
 3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
 4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
 5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
 6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog