We hebben er geen aandelen in. Noch zijn we gevraagd om de app de hemel in te prijzen. Nee, we zijn oprecht ontzettend enthousiast over de time management app Braintoss. Wat het doet? Al die briljante (maar ook achteraf gezien nutteloze) ingevingen, ideeën en hersenspinsels op één vaste plek opslaan. Zo raak je ze niet kwijt én verwerk je ze, vanuit overzicht in plaats van chaos. Dit is wat de app doet en hoe je ‘m gebruikt. 

Waar laat je die briljante ingevingen? Braintoss app!

Het zal je niet verbazen: ik ben ontzettend fan van een goed werkend time management systeem, dat is ook waarom ik er een boek over schreef. Zodra je vanuit zo’n systeem werkt, heb je eindelijk een plek waar je al jouw taken, afspraken en verantwoordelijkheden overzichtelijk vastlegt. 

Alleen: wat doe je met de dingen die je tussendoor te binnen schieten? Die random gedachte, die briljante ingeving, of die gedachteflits die jou eraan herinnert dat je nog bananen moet kopen?

Indien je jouw timemanagementsysteem bij de hand hebt, dan zet je dat natuurlijk daarin. Maar wat nu wanneer je buiten de deur bent of je kladblok (in mijn geval een Rocketbook) niet bij de hand hebt? 

Dan gebruik de handige time management app (Nederlandse uitvinding!) Braintoss.

Wat is Braintoss en waar gebruik je hem voor?

Braintoss is app die je in staat stelt al je mentale input te verzamelen. Waar je ook bent. Het enige dat je namelijk nodig hebt is je telefoon. En dan? Iets komt op in je ‘brain’ en je ‘tosst’ het met deze plek naar één verzamelplek: je e-mail inbox

Hoe werkt het? In de app spreek of toets je met één klik op het icoontje in wat je niet wil vergeten, en hij stuurt het naar je inbox (mailadres naar keuze heb je gekoppeld). 

Ontzettend handig, want zo vind je aan het eind van je dag al je hersenspinsels en briljante ideeën op één digitale verzamelplek. Niet in allerlei kladblokken, de palm van je hand, een onderzetter of een post-it. Nee: op één plek. 

Wat er dan gebeurt

In plaats van aan het eind van de dag al je ingevingen kwijt te zijn of te moeten zoeken (‘Op welke pagina in mijn kladblok heb ik nou ook alweer die code opgeschreven?’), heb je alles bij de hand. In je inbox. Klaar om te verwerken. Scheelt je niet alleen een hoop zoekwerk, maar voorkomt ook een hoop tijds- en productiviteitsverlies. 

Geen wonder dat Braintoss is uitgeroepen tot Apple’s Beste Apps van 2021! Zij zijn fan, wij zijn fan. (En nee: we hebben geen aandelen of andere promotie afspraken, hij werkt gewoon écht heel goed.) Mijn eerlijke Braintoss app review!

De Braintoss app gebruiken?

Benieuwd naar hoe je de app gebruikt (heel simpel) en hoe je ‘m instelt (ook heel simpel)? In onderstaande video leg ik je uit hoe en waarom Braintoss jouw nieuwe beste vriend wordt. 

Overtuigd? Probeer Braintoss zelf uit!

Denk je nu ‘Goh, ik wil die app weleens zelf een tijdje uitproberen’, installeer dan de app voor IOS of Android. Maak een einde aan al die paperassen, post its of die oneindig veel notities die op je smartphone staan (en waar je uiteindelijk nooit meer naar kijkt) en ga voor overzicht: verzamel al je mentale input op één vaste plek. Met Braintoss.

Voor Mac Apple: vind de braintoss iOS in de Apple Store.
Voor Android: Braintoss Android

Meer weten over verzamelplekken of handige tools?

Goed, mentale input is getackeld. Maar wat doe je nou met die fysieke input (je post of die tankbonnetjes?). En laten we ook die digitale informatie niet vergeten (al die mails of offertes die op je bordje belanden) — waar verzamel en verwerk je zulke dingen?!

Onderstaande artikelen kunnen jou daar meer over vertellen. Zoek je daarentegen een uitgebreidere remedie tegen verzamelstress en timemanagement problemen, lees dan het boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar’. Daarin vertel ik jou aan de hand van anekdotes en praktische tips hoe jij van chaos naar overzicht gaat!

Mensen vroegen ook | Veelgestelde vragen over Braintoss

  • Is Braintoss gratis?

    Nee, de app kost 2,99 euro. Volgens mij geen geld voor een fantastische app die je overzicht en rust geeft.

  • Braintoss, Todoist: gaat dat samen?

    Ja, Braintoss en Todoist kunnen goed samenwerken. Braintoss is een app die je helpt om snel gedachten, ideeën en notities vast te leggen via spraakopnames, foto’s of tekst. Todoist is een krachtige takenlijst-app waarmee je taken kunt organiseren, plannen en beheren.

    Je kunt Braintoss gebruiken om snel ideeën en notities vast te leggen terwijl je onderweg bent. Vervolgens kun je de vastgelegde items eenvoudig integreren met Todoist. Braintoss biedt integratiemogelijkheden met Todoist, zodat je je Braintoss-opnames direct kunt omzetten in taken en deze kunt toevoegen aan je Todoist-takenlijst.

    Op deze manier kun je je taken en ideeën gemakkelijk beheren en organiseren in Todoist, terwijl Braintoss je helpt om ze snel vast te leggen zonder dat je ze direct hoeft te categoriseren of organiseren. Het is een handige combinatie om je productiviteit te verhogen en ervoor te zorgen dat je geen belangrijke taken of ideeën vergeet.

    Wil je ook meer gedaan krijgen en je leven beter organiseren? Probeer dan nu Todoist Premium! Met Todoist Premium krijg je toegang tot geweldige functies zoals labels, herinneringen en het bijhouden van je productiviteit. Het goede nieuws? Je kunt het nu 2 maanden lang helemaal gratis uitproberen. Klik gewoon op deze link ➡️ Todoist Premium – 2 maanden gratis en begin meteen met het plannen van je taken op een slimmere manier.

  • Is er een braintoss alternatief?

    Een goed Braintoss alternative? Hier zijn enkele populaire opties:

    • Evernote: Evernote is een veelzijdige notitie-app waarmee je snel ideeën, notities en andere informatie kunt vastleggen. Het biedt verschillende manieren om notities te maken, zoals het maken van tekstnotities, het vastleggen van foto’s en het opnemen van spraakmemo’s. Evernote is beschikbaar op verschillende platforms en synchroniseert naadloos tussen apparaten. (We schreven er een interessant artikel over.)
    • Microsoft OneNote: OneNote is een digitale notitie-app van Microsoft die gebruikers in staat stelt om op een flexibele manier notities te maken en te organiseren. Je kunt tekst, afbeeldingen, audio clips en meer vastleggen en deze organiseren in verschillende secties en pagina’s. OneNote integreert ook met andere Microsoft-producten, zoals Outlook en Teams.
    • Google Keep: Google Keep is een eenvoudige en intuïtieve notitie-app die naadloos integreert met andere Google-services. Je kunt notities maken, lijsten opstellen, foto’s vastleggen en spraakmemo’s opnemen. De notities worden gesynchroniseerd met je Google-account, waardoor je ze gemakkelijk kunt openen en beheren op verschillende apparaten.
    • Apple Notes: Voor gebruikers van Apple-apparaten is Apple Notes een handige optie. Deze app is ingebouwd in het iOS- en macOS-besturingssysteem en biedt functies zoals het maken van notities, het toevoegen van afbeeldingen en het opnemen van audio. Apple Notes synchroniseert ook tussen al je Apple-apparaten via iCloud.

    Deze alternatieven bieden vergelijkbare functies als Braintoss en kunnen je helpen bij het snel vastleggen en organiseren van ideeën en notities op een manier die bij je past.

Meer van zulk soort tips en handige inzichten?

Vond je deze Braintoss review interessant? Volg ons dan zeker op Instagram. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van time management en assertiviteit, je kunt ook nog kans maken op het winnen van het boek Elke Dag om 15.00 Uur Klaar’! Volg zowel mij, Björn, als Tijdwinst en verdubbel je kansen. Let’s connect!

Wie zijn wij? | Coaching Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van time management, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog