Elke dag om 15.00 uur klaar zijn klinkt goed en dat is het ook! Op deze pagina vind je alles op één plek wat je nodig hebt om de tips uit het boek “Tijdwinst – Elke dag om 15:00 uur klaar” toe te passen.

Wat ontzettend leuk dat je ons boek gekocht hebt. ‘Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar’ belooft je een hogere productiviteit en meer rust dankzij praktische tips.

Om je te helpen om deze tips in de praktijk te brengen hebben een aantal instructievideo’s en opdrachten gemaakt. Je vindt ze op deze pagina in één handig overzicht onder elkaar.

Bekijk de video’s, voer het uit en binnen no time zit jij weer bovenop de zaakjes en is dat gevoel van

“Ik ben vandaag heel druk geweest, maar vraag me niet wat ik nou precies allemaal gedaan heb?”

als sneeuw voor de zon verdwenen!

 1. Welkom
 2. Tip Rocketbook
 3. Tip Braintoss
 4. Tip Go fucking work
 5. Tip 1 op 1 lijst
 6. Tip Gewoontetabel
 7. Tip Time management systeem
 8. Tip Miniscrum
 9. Tip Outlook starten in agenda
 10. Tip Verzamelpunten
 11. Tip Werken met Onenote en Evernote
 12. Tip Email onderwerpregel veranderen
 13. Tip Werken met Scannable
 14. Tip Uitgesteld versturen
 15. Tip Werken met Textexpander
 16. Tip Nulmeting snellezen
 17. Tip Oefentekst snellezen
 18. Tip Een mindmap maken

Aan de slag!


Welkom


Wat kun je verwachten met wat je leert in dit boek?


Tip 2 Rocketbook


Een van onze favoriete tools is de Rocketbook. Een duurzaam kladblok die je heel makkelijk kunt digitaliseren. Kijk hoe je deze op een slimme manier inzet voor al je aantekeningen en notities.


Tip 3 Braintoss


Ons brein is niet gemaakt om tussendoor van alles te onthouden. Dat leidt enorm af. Daarom is er Braintoss: een vangnet voor je brein dat je altijd bij je hebt. Snel even wat opschrijven, inspreken of ergens een foto van maken? Het kan allemaal. Braintoss dropt het meteen in je mailbox zodat je het later kunt oppakken. Hoofd leeg & onmogelijk om te vergeten. Heerlijk!


Tip 4 Go fucking work


Je was druk bezig en ineens zit je zonder dat je er erg in hebt op een site die je aandacht helemaal opgeslokt heeft. Een nieuwsite, social media of youtube. Je wilt het niet maar toch gebeurt het. En de tijd? Die glipt door je handen. Je motivatie trouwens ook. Hoe weerhoud je jezelf daarvan? Installeer deze confronterende plugin.


Tip 5 1 op 1 lijst


Een groot deel van de interrupties die we op elkaar afvuren worden veroorzaakt door het feit dat we simpelweg bang zijn dat het later niet meer terugkomt. We hebben geen goede manier om het te managen. Of geen zin. Een 1 op 1 lijst helpt hierbij. Hij geeft jou niet alleen rust, ook je collega’s zullen je dankbaar zijn. Daarnaast is het ook veel professioneler. Kijk hoe je het inricht.


Tip 6 Gewoontetabel


Nieuwe gewoontes aanleren? Zorg dat het niet voelt als een uitdaging waarvoor je kunt falen. Begin klein en bouw het langzamerhand op. Focus niet op de uitdaging maar op de routine. Dat is veel efficiënter dan meteen zwaar aan te zetten en in no-time weer terug te vallen in je oude patroon. Doe het op deze manier.


Tip 7 Time management systeem


Eén lichtgewicht time management systeem. Met de nadruk op één en lichtgewicht. Een plek waar je al jouw afspraken, projecten, aandachtspunten en acties kunt managen. Een systeem dat simpel is én doeltreffend. In deze extra lange video laten we stap voor stap zien hoe je dit inricht.


Tip 8 Miniscrum


Laat jij grote klussen vaak tot het laatste moment liggen en kom je daardoor regelmatig in de problemen? Niet fijn. Vaak komt dit doordat we op het laatste moment pas concreet gaan maken wat er precies van ons verwacht wordt en wat we moeten doen om dat te bereiken. Vaak valt dat tegen. Het blijkt meer werk, we blijken meer tijd nodig te hebben en we komen er te laat achter dat we afhankelijk zijn van anderen. Hoe voorkom je dit? Doe een ‘miniscrum‘. Een simpele manier om tijdig grote klussen in gang te zetten.


Tip 9 Outlook starten in agenda


Een van de belangrijkste redenen dat Outlook zo afleidend is? Simpel: als je hem opstart om naar je agenda of takenlijst te gaan zit je meteen in je mailbox en wordt je afgeleid door wat zich daar aanpast. Pas deze ene simpele oplossing toe.


Tip 10 Verzamelpunten


Een lichtgewicht systeem is niets zonder dat je weet waar nieuw taken binnenkomen. Daarom dat het belangrijk is om je verzamelpunten in beeld te brengen en die goed te organiseren. Dat bespaart niet alleen een hoop tijd. Het geeft vooral een hoop rust.


Tip 11 Werken met Onenote en Evernote


Wil jij al je bonnetjes, garantiebewijzen, belangrijkste stukken en aktes digitaliseren en daarna makkelijk kunnen terugvinden? Ja? Dan moet je zeker eens naar Evernote en Onenote kijken. In deze video laten we je zien hoe ze je helpen om je leven makkelijker te maken.


Tip 12 Email onderwerpregel veranderen


Zoek jij je ook vaak helemaal suf naar mailtjes en eindigt elke zoekopdracht in een brei aan resultaten die vrijwel identiek zijn? Dat klinkt tijdrovend. Pas deze tip toe en je hebt je mails zo teruggevonden.


Tip 13 Werken met Scannable


Als er één scan app is die beter is dan alle anderen dan is het wat ons betreft Scannable. Kwade tongen beweren dat dit de enige reden is waarom Björn zijn Android toch maar weer heeft ingeruild voor een  iPhone.


Tip 14 Uitgesteld versturen


’s Avonds en in het weekend werken? Het mag. Dat is de vrijheid die je hebt. Maar: ’s avonds of in het weekend mensen mailen? Dat komt niet over. Je geeft het verkeerde signaal af. Druk op ‘versturen zonder te verzenden’ met deze tip.


Tip 15 Werken 15


Typ jij vaak dezelfde teksten/emails/passages? Dan verlies je een hoop tijd aan typen en vast ook aan zoeken. Met deze tool is dat verleden tijd!


Tip 16 Nulmeting snellezen


Voor we gaan beginnen met snellezen wil je natuurlijk eerst weten hoe snel je nu leest en hoe goed je leest.

 1. Zet een timer klaar.
 2. Lees deze tekst.
 3. Kijk op je timer hoe lang je erover deed.
 4. Check in deze tabel wat je snelheid was
 5. Maak deze vragen zonder terug te kijken in je tekst.
 6. Vermenigvuldig je leessnelheid in WPM met het percentage van de vragen dat je goed had en je weet je effectieve leessnelheid.


Tip 17 Oefentekst snellezen


En nu nogmaals maar dan met de snelleestechniek.

 1. Zet weer een timer klaar.
 2. Lees deze tekst.
 3. Kijk op je timer hoe lang je erover deed.
 4. Check in deze tabel wat je snelheid was
 5. Maak deze vragen zonder terug te kijken in je tekst.
 6. Vermenigvuldig je leessnelheid in WPM met het percentage van de vragen dat je goed had en je weet je effectieve leessnelheid.


Tip 18 Een mindmap maken


Een Mindmap maken: de perfecte manier om een complex project uit te werken, een samenvatting te maken, je research te managen of gewoon eens lekker te brainstormen over een complex project. Er zijn talloze boeken over geschreven. Ga die alsjeblieft niet lezen. In deze korte video leggen we namelijk uit hoe de techniek werkt.


Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten