In de laatste jaren ervaren mensen een steeds hoger wordende werkdruk. Teveel werk, het gevoel dat je altijd bereikbaar moet zijn en dat je snel moet reageren dragen daaraan bij. Het gevolg hiervan is in het ergste geval een burn out. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig dat er een training bestaat die je leert omgaan met stress en werkdruk. Minder stress – meer werkplezier. Dat is het doel.

Hoge werkdruk kan 2 oorzaken hebben: het feit dat er daadwerkelijk teveel werk is of het feit dat er te hoge werkdruk beleefd wordt. Het ene is subjectief en het andere objectief. Vaak gaan ze echter hand in hand.

Tijdens onze workshop omgaan met werkdruk gaan we op beide aspecten in en komen met praktische oplossingen die je helpen om dit beter te managen.

We gaan onder andere in op de volgende zaken:


 • Concentratie en bereikbaarheid

  Hoe combineer je het feit dat we bereikbaar zijn via diverse kanalen met de concentratie die we alles kenniswerker nodig hebben om productief te kunnen zijn?


 • Je werk efficient organiseren

  Hoe organiseer je jouw werk zodanig dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan planning maar wel overzicht hebt en flexibel kunt inspelen op binnenkomende verzoeken.


 • Prioriteiten stellen

  Hoe stel je op een efficiënte manier prioriteiten en communiceer je daarover naar anderen?


 • Uitstelgedrag aanpakken

  Hoe voorkom je dat grote taken onnodig lang blijven liggen waardoor je alleen maar meer stress zult ervaren.


 • Realistisch plannen

  Wat zijn de beste tips op het gebied van efficiënt plannen die jou helpen om meer rust, structuur en ruimte in de wekelijkse en dagelijkse planning te krijgen.


 • Duidelijk communiceren

  Hoe communiceer je op een duidelijke manier met anderen over zaken als deadlines, verwachtingen en taken zodat verwachtingen helder zijn.


 • Overzicht creëren

  Hoe creëer je een goed overzicht van je taken en verantwoordelijkheden zodat je een goed beeld krijgt van je daadwerkelijke werkdruk.

Kortom: praktische handvatten waar je direct wat mee kunt tijdens de workshop omgaan met werkdruk.

Praktische workshop die direct toepasbaar is

Tijdens de workshop omgaan met werkdruk is het de bedoeling dat we praktisch aan de slag gaan. We helpen je om je werk beter te organiseren en om afspraken te maken binnen jullie team over zaken als prioriteiten, bereikbaarheid en onderlinge communicatie.

Wij geloven er namelijk in dat wanneer je deze zaken aangepakt hebt, je meteen meer rust zult ervaren. Mocht er echter dan nog blijken dat er teveel werk ligt; dan heb je het in ieder geval helder in kaart gebracht. Nu kun je het samen met je team of met je leidinggevende op een constructieve manier hebben over de inhoud in plaats van over het gevoel.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
23
May

Eindhoven
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
23
May

Rotterdam
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
23
May

Online
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
30
May

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
30
May

Zwolle
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol

Organiseer een workshop omgaan met werkdruk

Kortom onze workshop omgaan met werkdruk combineert de beste inzichten uit onze Time Management training met die van onze trainingen Assertiviteit en Gesprekstechnieken. Werkdruk is namelijk zoveel meer dan alleen ‘teveel te doen’ hebben.

Beleven jullie binnen jouw organisatie ook regelmatig een te hoge werkdruk. Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar jullie situatie en stellen we een programma samen dat past bij jullie team en jullie organisatie.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Monique en Lianne

Dat is onze ervaring, waardevol en leerzaam! We hebben een leuke dag gehad waarin we heldere tips en tricks hebben gekregen voor meer overzicht en efficiënter werken.

10/10
Klantenvertellen
Erwin Winkens

De training time-management was heel goed qua inhoud en zeker ook de wijze waarop de training werd gegeven. Tot het eind van de dag boeiend.

9/10
Klantenvertellen
Fjolla

Erg leerzame training met een adequate trainer. Weet waar hij het over heeft en brengt het op een leuke manier.

10/10
Klantenvertellen
Marise Kuypers

Het was zeer waardevol om deze training met een groep collega’s te doen. Heb veel nieuwe inzichten opgedaan (hoeveel tijd en energie kost het om steeds te switchen naar andere taken) en veel praktische tips opgedaan. Zin om dit tijdens mijn werk (en prive) allemaal toe te passen!

9/10
Klantenvertellen
Gerhard

Ik heb deze training echt als waardevol ervaren voor mijn werkzaamheden. Een aantal praktische tips hebben er nu al voor gezorgd dat ik veel meer rust in mijn werkzaamheden heb, beter inzichtelijk heb waar ik mee bezig ben en wat ik afgerond heb. Ook voor een stukje communicatie enorm waardevol geweest, waarbij het leren kijken vanuit het hoofd van een ander mij inspireerde.

10/10
Klantenvertellen
Hinke Janna

De docent (Jon) hield mooi de vaart erin en wisselde de theorie mooi af met voorbeelden uit de praktijk en anekdotes. Soms een feest van herkenning. Je krijgt praktische tips die je meteen toe kunt passen. Het zal een kwestie van tijd zijn om te zien of en wat het oplevert maar ik ben in ieder geval enthousiast begonnen met de tips toe te passen.

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten