Wil je tijd besparen, dan moet je je telefoon wegleggen. Toch? Nou, niet helemaal. Door de juiste apps op je telefoon te installeren, kun je juist meer uit je dag halen. Je bouwt goede gewoontes op, rekent af met afleidingen en houdt tijd over voor de belangrijke dingen. En jawel, dat doe je allemaal met je telefoon.

Scrollen op Instagram, een WhatsApp-groep die maar blijft ratelen: het zijn afleidingen die je focus verpesten. Je kunt je telefoon in de andere hoek van de kamer leggen. Maar wist je dat je je telefoon ook juist kunt gebruiken om je focus te verbeteren?

Wat komt aan bod:

  1. Hoe gebruik je je telefoon om je dag productiever te maken?
  2. Wat is de beste tijdmanagement-app?
  3. Tijdwinst: bereik meer in minder tijd (dé alleskunner!)
  4. Wat is de beste app om projecten te managen?
  5. Wat is de beste app voor een organisatie?
  6. Wat is de beste app om nieuwe gewoontes aan te leren?
  7. Wat is de beste app om je te focussen?
  8. Wat is de beste app om nieuwe dingen te leren?

Hoe gebruik je je telefoon om je dag productiever te maken?

Mocht je nog niet bekend zijn tijd management apps, dan gaat er na het lezen van dit artikel een wereld voor je open. Vind je het lastig om je te focussen tijdens een thuiswerkdag? Krijg je geen orde in je to-dolijst? Met de nieuwste generatie apps kun je dit soort problemen gemakkelijk oplossen. 

En nee, we hebben het niet over het zetten van een timer. We hebben het over apps die je workflow analyseren en gewoontes blootleggen die eh… niet zo handig zijn. Van de een habit tracker tot de beste gratis tijdmanagement-apps voor Android: wij vertellen je wat je op je telefoon kunt installeren.

time management apps

Wat is de beste tijdmanagement-app?

Heb je een drukke baan, dan kan de tijd vliegen. Soms ligt het aan de hoeveelheid werk dat je moet verrichten, maar soms ligt het ook aan jezelf. Vraag je je af: welke apps kan ik gebruiken om mijn tijd te beheren? Wij hebben een aantal tips. Wat is de beste tijdorganizer?

1. Life Cycle – breng je tijd in kaart

Zoals we al zeiden: soms dénk je efficiënt te werken, maar valt er in de praktijk nog wel wat aan te veranderen. Met de app Life Cycle krijg je inzicht in hoe je je tijd besteed. Deze persoonlijke tijdmanagement-app houdt bij waar je bent, wat je doet en met wie je je tijd doorbrengt. Dit krijg je dan te zien in een handige cirkeldiagram (ook wel slices) – zo weet je meteen waar je aan toe bent. 

Heb je geen zin om al je taken handmatig in te voeren? Dat hoeft ook niet. Deze slimme tool werkt volledig op de achtergrond en verbruikt nauwelijks batterij. Ook heeft Life Cycle een wekelijkse journal-functie, met persoonlijke inzichten op basis van jouw activiteiten. 

Life cycle website | Apple Store | Google Play

2. Rescuetime: meer dan alleen tijd bijhouden

Het managen van tijd serieus nemen? Dat doe je met RescueTime. Dankzij automatische time tracking houdt deze app alles voor je bij. Het helpt je afleidingen te blokkeren (met de handige ‘Focus Sessions’-stand), gewoontes opbouwen en focus te vinden. Het is vanwege de uitgebreide functies de beste tijdmanagement-apps voor studenten.

De app geeft je uitgebreide rapporten en inzichten die je laten zien waar je tijd écht aan besteed wordt. Het is de ultieme tool om je productiviteit te verhogen. Je kunt deze Tijdmanagement-app gratis proberen, om vervolgens over te stappen naar een betaalde versie. 

RescueTime website | Apple Store | Google Play

3. Tijdwinst: bereik meer in minder tijd (dé alleskunner!)

De alles-in-één tool die niet in het rijtje mag ontbreken: de gloednieuwe Tijdwinst app. Wil je meer bereiken in minder tijd? Je dag overzichtelijk, productief en doelgericht maken? Deze tool is een alles-in-één oplossing. 

De Tijdwinst-app kun je zien als jouw persoonlijke digitale assistent. Het is je motivator (om ein-de-lijk die goede gewoontes vol te houden), je focus-timer (om een keer niet afgeleid te raken tijdens het werken) én een geheugensteuntje dat ideeën direct opslaat. 

Of je nu taken wil afronden zonder afleiding, gezonde gewoontes opbouwen zoals meer sporten of water drinken óf je to-dolijst efficiënter indelen: deze app helpt je. En dat is niet alles: je vindt hier ook nog allerlei tips om slimmer te werken en persoonlijk te groeien. 

Benieuwd wat de app allemaal te bieden heeft? We sommen het voor je op:

  • Gewoontetracker: bouw gezonde gewoontes op en monitor je voortgang.
  • Focus-timer: blijf geconcentreerd én – belangrijk! – neem op tijd pauze.
  • Digitale scanner: digitaliseer documenten in een handomdraai.
  • Slimme workflow-analyse: ontdek en probeer efficiëntere werkmethoden.
  • Persoonlijke groei: toegang tot exclusieve cursussen en follow-up-materiaal.

De Tijdwinst-app is dus niet zomaar een hulpmiddel, het is jouw slimme productiviteits-partner. Beschikbaar via Google Play en de App Store, en helemaal gratis te downloaden.

Tijdwinst app website | Apple Store | Google Play

Tijdwinst app

Wat is de beste app om projecten te managen?

Misschien werk je aan een groot project, samen of met meerdere collega’s. In zo’n geval is het héél belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ook wil je overzicht houden. Jij moet weten welke taken je af moet ronden, maar je wil óók weten waar je teamgenoten mee bezig zijn. Gelukkig lukt het met deze apps om dat overzichtelijk te houden. 

4. Asana: werk slim én samen

Asana is een tool voor teams die overzichtelijk en efficiënt samen willen werken. Met Asana creëer je gemakkelijk workflows die voor iedereen duidelijk zijn. Of je nu samen aan een groot project werkt of taken moet afwerken: Asana biedt overzicht en helderheid. 

Ben je al bekend met Asana? Dat zou heel goed kunnen. Het programma is namelijk geschikt voor kleine start-ups, maar ook voor Fortune 100-bedrijven. Dankzij meer dan 300 integraties sluit Asana goed aan op de tools die je al gebruikt. Ook maakt Asana gebruik van AI-gestuurde inzichten om je productiviteit te optimaliseren. 

Kortom, het brengt structuur en werkt resultaatgericht. Jij en je collega’s weten exact wat ze moeten doen én waar de rest van de organisatie aan werkt. 

Asana website | Apple Store | Google Play

De Tijdwinst-app is er niet alleen om je werkdag te stroomlijnen, maar ook om tijd vrij te maken voor wat er echt toe doet. Want slimmer werken betekent meer ruimte voor de dingen waar je blij van wordt.

5. Trello: beheer projecten van je team

Nóg zo’n topper voor organisaties: Trello. Deze tool is geschikt voor teams en individuen die overzich willen houden en taken willen managen. Ook hier geldt: of je nu werkt aan een complex project of een eigen takenlijst, je creëert overzicht. 

Werk je met een team aan een groot project? Dan kan het overzicht al gauw verloren gaan. Doordat Trello met borden, lijsten en kaarten werkt, zie je in één oogopslag wat er moet gebeuren en waar je collega’s mee bezig zijn. Ook voeg je gemakkelijk integraties toe met tools die je al gebruikt, zoals Google Drive of Slack. Zo bundel je al je werk op één plek. 

Trello website | Apple Store | Google Play

Wat is de beste app voor een organisatie?

Je kan dan zelf wel productief zijn, maar wat als de rest van je collega’s of team dat niet is? In een ideale wereld werk je allemaal zo productief mogelijk – en dat lukt met deze apps gemakkelijker dan je denkt. 

6. Notion: alles in één omgeving

Notion is een app die op héél veel verschillende manieren te gebruiken is. Of je nu een professional bent die een team aanstuurt, of een invidu die structuur kan gebruiken: Notion past zich gemakkelijk aan. Je kunt deze app zien als een omgeving waar je kunt plannen en samenwerken – en dat met een ondersteuning door slimme AI-functionaliteiten.

Zo kun je Notion AI gebruiken om samenvattingen te maken, antwoorden te vinden op je werk óf om te brainstormen. De app heeft flink wat in huis, van handige kalenders tot tools die aansluiten op jouw workflow. Je creëert hier gemakkelijk ‘team spaces’ waar je kennis en informatie kunt beheren – zodat alles binnen handbereik is. Ben je iemand die graag alles netjes organiseert, dan ga je van deze app heel gelukkig worden.

Notion website | Apple Store | Google Play

7. Obsidian: je gedachten structureren

Dacht je dat Obsidian een simpele notitie-tool is? Het is veel meer dan dat. Deze app is een omgeving waarin je ideeën tot leven komen, patronen zichtbaar worden en je informatie op jouw manier kunt organiseren. In tegenstelling tot veel andere apps worden je notities lokaal opgeslagen. Je kunt er altijd (en zelfs offline) bij. 

Het leuke aan Obsidian: je hebt de vrijheid om het volledig naar eigen smaak in te richten. Van minimalistische lay-outs tot geavanceerde workflows: met duizenden plugins en thema’s bouw je een systeem dat compleet past bij jouw manier van denken en werken. Ook handig: Obsidian werkt met een visuele interface om het geheel overzichtelijk te houden. 

Dus, niet alleen een manier om je gedachten gestructureerd te houden, maar ook een tool om aan een langetermijnproject te werken – zonder tijd te verliezen aan een gebrek aan overzicht. 

Obsidian website | Apple Store | Google Play

Wat is de beste app om nieuwe gewoontes aan te leren?

Niet alleen op het gebied van werk (lees: grote projecten of het afronden van ellenlange to do-lijsten) kan een app een uitkomst zijn. Soms wil je ook als persoon verbeteren. Je wil jezelf de gewoonte aanleren om meerdere keren per week te sporten, dagelijks tienduizend stappen te zetten of je schermtijd te beperken. En jawel, ook daar zijn apps voor gemaakt. 

Een nieuwe gewoonte aanleren kan best lastig zijn, maar deze apps helpen je een handje. 

8. Habitify: gewoontes opbouwen én (eenvoudig) volhouden

Goede gewoontes aanleren? Daar heb je een wilskracht én deze slimme app voor nodig. Met Habitify bouw je stap voor stap aan routines die wél blijven hangen. Of je nu wilt sporten, mediteren of eindelijk je schermtijd omlaag wilt krijgen: deze app helpt je op weg, zonder dat het voelt als een gigantische opgave.

Het werkt simpel: je stelt in wat je wilt doen, kiest hoe vaak en wanneer, zodat Habitify je eraan herinnert. Je kunt zelfs zien hoe vaak je iets hebt gedaan, hoe lang je het volhoudt en waar je (vaak) struikelt. En dat wordt vervolgens allemaal weergegeven in handige grafiekjes. 

Wat extra handig is? Habitify werkt overal. Op je iPhone, Android, laptop, smartwatch – je kunt je nieuwe gewoontes dus ook tracken wanneer je niet in de buurt van je telefoon bent. En als je het leuk vindt om jezelf uit te dagen: er zijn ook challenges waarmee je het een beetje spannender maakt. 

Habitify website | Apple Store | Google Play

9. The Fabulous: een persoonlijke coach in je broekzak

Droom je van een persoonlijke coach in je broekzak? Fabulous is een app die je helpt om je leven wat meer structuur te geven, zonder dat je meteen je hele bestaan hoeft om te gooien. Deze app helpt je bij het volhouden van een nieuwe ochtendroutine, geeft tips om beter te focussen en helpt je een té hoge schermtijd te voorkomen.

Wat deze app zo goed maakt? Niet alleen de naam (want hoe extra klinkt deze app?), maar het feit dat  Fabulous is gebaseerd op gedragswetenschap en ontwikkeld aan Duke University. Het maakt de app persoonlijker, aangezien er korte coachingsessies en een mini-bibliotheek vol cursussen over stress, slaap of productiviteit te vinden zijn. Je wordt in deze app stap voor stap meegenomen, zodat je nieuwe gewoontes opbouwt die echt bij je passen. En ja, als je wilt, kun je zelfs een sessie boeken met een echte coach. Maar ook als je dat niet doet, helpt de app je al flink op weg.

Ook fijn: deze app heeft een rustige interface (dus, geen chaos) en geeft je af en toe het gevoel alsof je een spelletje speelt. 

The Fabulous website | Apple Store | Google Play

Nieuwe gewoontes aanleren: met de Tijdwinst-app wordt het ineens een stuk makkelijker (en eerlijk is eerlijk: ook leuker). Dankzij de ingebouwde habit tracker houd je zonder moeite bij wat je doet, hoe vaak je het doet, en of je nog een beetje op schema ligt. Handig, toch?

Wat is de beste app om je te focussen?

De een kan het makkelijk, de ander raakt nog afgeleid door een vlieg op de muur: focus houden is niet niks. Zou je meer gedaan willen krijgen op een dag? Dan is het werken aan je focus een belangrijk punt. Verschillende apps kunnen je daarbij helpen. 

10. Forest: focus met een milieubewuste twist

Moeite met concentreren? Forest helpt je van je telefoon af te blijven én iets goeds te doen voor de planeet. Het werkt als volgt: elke keer dat je gefocust wil werken, plant je een virtuele boom. Blijf je van je telefoon af? Dan groeit je boom verder. Laat je je toch afleiden en open je een andere app? Dan gaat je boom – geen grap – dood.

Het leuke aan deze app: hoe meer je focust, hoe groter je digitale bos wordt. Niet alleen is deze app heel simpel in gebruik, maar ook nog eens motiverend. Dwaal je snel af? Kun je je niet focussen of heb je gewoon behoefte aan rust in je hoofd? Deze app is je beste vriend.

Forest website | Apple Store | Google Play

11. Go Fucking Work!: de onbeleefde schop onder je reet

Moet je werken, maar beland je alweer op TikTok of Instagram? Go Fucking Work (sorry voor onze taal, maar dit is hoe het nu eenmaal heet) is een browserextensie die je daar zonder pardon vanaf mept. Subtiel? Allesbehalve. Maar het werkt wel. 

Je stelt met deze extensie zelf in welke sites je geen bezoek mag brengen. Doe je dat wel, dan krijg je elke ongefilterde boodschap naar je hoofd geslingerd. Denk aan uitspraken als: “Werk, luie donder” of “Wat doe je hier nog, terug naar je to-dolijst.” 

Het idee is simpel en ietwat lomp, maar het werkt. Go Fucking Work is er voor iedereen die net wat meer discipline nodig heeft dan een vriendelijke reminder. 

Go Fucking Work! website | Chrome web store

Geen zin in vage tips of apps met een grote (en irritante) mond? De Tijdwinst-app helpt je op een manier die écht werkt. Of je nu beter wil focussen, je taken wilt organiseren of gewoon wilt snappen waar je tijd eigenlijk blijft – deze app denkt met je mee.

Wat is de beste app om nieuwe dingen te leren?

Last but not least kun je een app ook nog gebruiken om jezelf te verbeteren en verrijken met nieuwe informatie. Want we weten allemaal: je bent nooit te oud om te leren. 

12. Duolingo: spelenderwijs een nieuwe taal leren 

Een nieuwe taal leren? Duolingo is je beste vriend. Misschien heb je er al eens over gehoord: de app met die licht opdringerige uil. Voer je namelijk niet je dagelijkse trainingen uit, dan zal je het uiltje langzaamaan zieker, zwakker en misselijker worden. En dat werkt best wel motiveren. 

Spaans, Frans of Japans leren: deze app maakt het makkelijk, leuk én stiekem best wel verslavend. Je volgt namelijk korte lessen die voelen als een spel, verzamelt punten, stijgt in levels en krijgt elke dag een schop onder je kont om de trainingen te voltooien. Een leuke bijkomstigheid: Duolingo is gratis.

Duolingo website | Apple Store | Google Play

Duolingo

13. TED-talks: inspiratie en kennis waar je maar wilt

Zin om iets nuttigs kijken? De TED-app staat vol korte, inspirerende talks die je aan het denken zetten. Onderwerpen als hersenwetenschap, geluk en zelfvertrouwen komen allemaal aan bod. Je vind op deze app meer dan 3.000 talks van sprekers die weten hoe ze je kunnen raken, verrassen of motiveren.

Of je nu het huis poetst of een wandeling met de hond maakt: met een TED-talk in je oor zal je altijd iets nieuws leren. Een slimme bevinding of een opvatting van een inspirerend persoon: alle TED-talks zijn te bekijken en luisteren met ondertiteling. 

TED website | Apple Store | Google Play

Nog meer handige tips om je tijd te managen?

Wil je nog meer tips voor een productiever leven, volg ons dan op Instagram voor je dagelijkse dosis focus en motivatie. Van slimme tips tot behind-the-scenes van onze trainingen – je vindt hier alles wat je helpt om meer uit je dag te halen.

Liever luisteren dan scrollen? Check de Tijdwinst Podcast. We duiken elke aflevering in een onderwerp rond productiviteit, focus of balans – inclusief praktische tips die je direct kunt toepassen.

Of… Volg een cursus! 

Met verschillende apps werk je aan meer grip op je dag, tijd en to do-lijst. Maar laten we eerlijk zijn: je moet het uiteindelijk zelf doen. Een gewoonte veranderen kan in de praktijk knap lastig zijn. Wij helpen je daarom graag met het krijgen van grip op je tijd. 

Met onze Time Management Training leer je in één dag hoe je slimmer werkt, meer focus krijg en rust in je agenda ervaart. Je krijgt hier concrete tips en leert technieken die je direct kunt toepassen op jouw situatie. Wedden dat je daar profijt van gaat hebben? Schrijf je nu in!

Conclusie

Het is inmiddels wel duidelijk: een telefoon hoeft niet alleen maar voor afleiding te zorgen tijdens een werkdag. Installeer je de juiste apps, dan kan het zelfs een hulpmiddel worden om meer uit je dag te halen. 

Wil je minder afgeleid zijn, productiever werken en tijd overhouden zonder te verdwalen in een doolhof van verschillende apps? Dan is de Tijdwinst-app jouw nieuwe favoriete app. Deze alles-in-één app combineert focus-tools, timemanagement, gewoonte-trackers én projectbeheer op één centrale plek. Geen gedoe meer met vijf losse apps die elkaar in de weg zitten – je werkt overzichtelijk, efficiënt en met rust in je hoofd. Of je nu je week plant, een nieuwe gewoonte aanleert of simpelweg wat meer grip op je tijd wil (en minder hersendood willen scrollen): met deze app zit je goed. 

time management apps

Wie zijn wij? | Cursus Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van timemanagement, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog