Je tijd beter besteden, productiever zijn en werken aan je prioriteiten. Dat willen we allemaal wel. We willen efficiënt werken. Overzicht creëren en een realistische planning hanteren. Maar waar begin je? Hoe start je aan jouw persoonlijke time management-reis?

Simpel: volg een Cursus ‘Efficiënt Werken’, beter bekend onder de naam ‘1-daagse training Time Management’. Daar leer je namelijk deze 3 inzichten.

 1. Je beseft dat je brein niet gemaakt is om taken te onthouden

  Wanneer je gedurende je werkdag ontzettend veel op je bordje krijgt, kan het voorkomen dat je taken over het hoofd ziet. Je vergeet bijvoorbeeld een klant terug te mailen of een afspraak te bevestigen.Vanzelfsprekend wil je zulke fouten voorkomen. Hiervoor zul je allereerst moeten beseffen dat je niet langer op je oude, vertrouwde brein kunt vertrouwen, maar dat je een systeem nodig hebt.Je brein is namelijk helemaal niet gemaakt om al je afspraken en taken op te slaan. Dat gaat gewoonweg niet. Het kan over taken nadenken, zeker. Maar ze stuk voor stuk onthouden gaat in de praktijk altijd mis.
  De cursus leert je dan ook dat je oude wijze niet werkt. Samen met een expert richt je daarom één waterdicht systeem in. Een plek waar je al je taken en afspraken opslaat. Niet alleen zorgt dit voor overzicht, het ontlast ook je brein. Het hoeft namelijk nu niet langer een poging te doen alles te onthouden. Zo kun je efficiënt én effectief werken.

 2. Je beseft dat je niet efficiënt kunt werken zonder planning en overzicht

  Daarnaast pak je in de training de overtuiging aan dat je ook zonder planning wel een productieve dag kunt hebben. Vaak lukt dat namelijk niet.Jij kunt je namelijk wel voornemen om morgen aan dat voorstel te werken, maar wanneer je geen planning hanteert, riskeer je dat ad hoc zaken, collega’s of spoedjes je ‘draaiboek’ om zeep helpen.Het volgen van een Cursus Efficiënt Werken doet je dan ook beseffen dat je niet zonder kunt. Het laat je inzien dat wanneer je vooraf duidelijk hebt hoeveel tijd een taak kost, je op een later moment veel efficiënter met je tijd en aandacht kunt omgaan. Duidelijk plannen is dan ook een onderdeel waar we tijdens onze training veel aandacht aan schenken.

 3. Je beseft dat je taken uitstelt omdat je ze intimiderend vindt…

  … niet omdat je lui bent. Een belangrijk verschil en een inzicht dat veel cursisten in de training verhelderend vinden. Vaak denken ze namelijk dat ze niet toekomen aan taken of projecten omdat ze last hebben van uitstelgedrag. De cursus laat inzien dat dit niet het geval is.
  De werkelijke reden achter het uitstellen van taken is omdat je je geïntimideerd voelt — door die taak. Hij blijkt bijvoorbeeld lastiger dan verwacht, meer tijd in beslag te nemen of je weet simpelweg niet wáár te beginnen.
  Tijdens de cursus leer je dan ook dat hoe je zulke intimiderende klussen aanpakt. Je hakt ze in stukken, maakt ze behapbaar en haalt op die manier de factor intimidatie eruit. Op die manier weet je waar je moet beginnen en welke stappen je moet nemen.
  En dat ‘uitstelgedrag’? Dat verdwijnt als sneeuw voor de zon.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Heb je vragen of wil je advies?

+31(0)85-0651019
Stuur een bericht

Klanten geven ons een 9.3

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
10
Feb

Groningen
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Alkmaar
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
10
Feb

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
16
Feb

Utrecht
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
2
Mar

Eindhoven
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Volg daarom eens deze cursus

Efficiënter werken willen we allemaal — en volg je onze cursus efficient werken dan is dat binnen 1 dag gepiept. We leren je hoe je omgaat met een stroom aan informatie en verzoeken. Hoe je voorkomt dat je te optimistisch plant en hoe je overzicht creëert in al je taken en verantwoordelijkheden.

…. maar dat is niet alles:

 • Ook efficiënt werken met Outlook komt aan bod.
 • Hoe je binnenkomende verzoeken en e mail in één overzicht verwerkt, vergeten we ook niet.
 • Prioriteiten stellen, jouw eigen grenzen aangeven, en communiceren over werkbelasting vinden we ook ontzettend belangrijk.

Kortom: wanneer jij efficiënter wilt werken, je niet meer wilt verliezen in de waan van de dag en inzicht wil in jouw taken en verantwoordelijkheden, schrijf je dan vlug in.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Elisabetta – Eindhoven

Very hands-on Time Management training!

The training was well organized, interactive and useful. I appreciated a lot the practical approach of the trainer as it was helpful to connect what we were discussing to our everyday life. I also enjoyed the combination of small tricks and long-term approach that were offered as suggestion for the students in order to improve their time management skills.

Claudia – Vianen

Zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat een positiviteit Patrick. Ik ben aangestoken door de effectiviteit en functionaliteit van de cursus. De volgende dag op het werk er direct mee aan de slag gegaan. Natuurlijk zullen niet alle besproken handvatten voor mij nuttig zijn, maar het is een fijne cursus.

Jeff – Amersfoort

Ik ga met energie aan de slag met mijn time management

Een ontzettend leuke en leerzame dag gehad met trainer Patrick. Wat de training leuk maakt? Interactie met de groep, verdieping in persoonlijke cases. Ik kan deze cursus zeker aanbeleven wanneer je het gevoel hebt altijd tijd tekort te komen, of niet lekker uitkomt met je projecten!

Stefan – Alkmaar

Eye-opener. Geweldige en simpele tips and trick mbt agenda en taken indelen.

Heldere en zeer behulpzame Timemanagement training. Zeker niet saai (ik kan nogal druk zijn en de hele dag van hot naar her rennen). De trainer is rustig en neemt de aandacht voor persoonlijke vragen. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Deze training heeft me inzichten gegeven en gaat voor rust zorgen. Bedankt !

Gudrun – Kuurne

Een pak goeie tips voor het beter organiseren van dagelijkse taken en projecten

De opleiding van vandaag was zeker interessant. We kregen van de vlotte trainer een aantal praktische tips om je agenda, taken en mailbox beter te organiseren en projecten aan te pakken. Het zou zeker meer rust in mijn hoofd moeten brengen.

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten