Een Cursus Efficiënt Werken laat je 3 dingen beseffen

Voorrang geven aan echt belangrijke taken lukt als je het zo aanpakt.

Je tijd beter besteden, productiever zijn en werken aan je prioriteiten. Dat willen we allemaal wel. We willen efficiënt werken. Overzicht creëren en een realistische planning hanteren. Maar waar begin je? Hoe start je aan jouw persoonlijke time management-reis? 

Simpel: volg een Cursus ‘Efficiënt Werken’, beter bekend onder de naam ‘1-daagse training Time Management’. Daar leer je namelijk deze 3 inzichten.

 1. Je beseft dat je brein niet gemaakt is om taken te onthouden

  Wanneer je gedurende je werkdag ontzettend veel op je bordje krijgt, kan het voorkomen dat je taken over het hoofd ziet. Je vergeet bijvoorbeeld een klant terug te mailen of een afspraak te bevestigen.Vanzelfsprekend wil je zulke fouten voorkomen. Hiervoor zul je allereerst moeten beseffen dat je niet langer op je oude, vertrouwde brein kunt vertrouwen, maar dat je een systeem nodig hebt.Je brein is namelijk helemaal niet gemaakt om al je afspraken en taken op te slaan. Dat gaat gewoonweg niet. Het kan over taken nadenken, zeker. Maar ze stuk voor stuk onthouden gaat in de praktijk altijd mis.

  De cursus leert je dan ook dat je oude wijze niet werkt. Samen met een expert richt je daarom één waterdicht systeem in. Een plek waar je al je taken en afspraken opslaat. Niet alleen zorgt dit voor overzicht, het ontlast ook je brein. Het hoeft namelijk nu niet langer een poging te doen alles te onthouden. Zo kun je efficiënt én effectief werken.

 2. Je beseft dat je niet efficiënt kunt werken zonder planning en overzicht

  Daarnaast pak je in de training de overtuiging aan dat je ook zonder planning wel een productieve dag kunt hebben. Vaak lukt dat namelijk niet.Jij kunt je namelijk wel voornemen om morgen aan dat voorstel te werken, maar wanneer je geen planning hanteert, riskeer je dat ad hoc zaken, collega’s of spoedjes je ‘draaiboek’ om zeep helpen.Het volgen van een Cursus Efficiënt Werken doet je dan ook beseffen dat je niet zonder kunt. Het laat je inzien dat wanneer je vooraf duidelijk hebt hoeveel tijd een taak kost, je op een later moment veel efficiënter met je tijd en aandacht kunt omgaan. Duidelijk plannen is dan ook een onderdeel waar we tijdens onze training veel aandacht aan schenken.

 3. Je beseft dat je taken uitstelt omdat je ze intimiderend vindt…

  … niet omdat je lui bent. Een belangrijk verschil en een inzicht dat veel cursisten in de training verhelderend vinden. Vaak denken ze namelijk dat ze niet toekomen aan taken of projecten omdat ze last hebben van uitstelgedrag. De cursus laat inzien dat dit niet het geval is.

  De werkelijke reden achter het uitstellen van taken is omdat je je geïntimideerd voelt — door die taak. Hij blijkt bijvoorbeeld lastiger dan verwacht, meer tijd in beslag te nemen of je weet simpelweg niet wáár te beginnen.

  Tijdens de cursus leer je dan ook dat hoe je zulke intimiderende klussen aanpakt. Je hakt ze in stukken, maakt ze behapbaar en haalt op die manier de factor intimidatie eruit. Op die manier weet je waar je moet beginnen en welke stappen je moet nemen.

  En dat ‘uitstelgedrag’? Dat verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Volg daarom eens deze cursus

Efficiënter werken willen we allemaal — en volg je onze cursus efficient werken dan is dat binnen 1 dag gepiept. We leren je hoe je omgaat met een stroom aan informatie en verzoeken. Hoe je voorkomt dat je te optimistisch plant en hoe je overzicht creëert in al je taken en verantwoordelijkheden.

…. maar dat is niet alles:

 • Ook efficiënt werken met Outlook komt aan bod. 
 • Hoe je binnenkomende verzoeken en e mail in één overzicht verwerkt, vergeten we ook niet. 
 • Prioriteiten stellen, jouw eigen grenzen aangeven, en communiceren over werkbelasting vinden we ook ontzettend belangrijk.

Kortom: wanneer jij efficiënter wilt werken, je niet meer wilt verliezen in de waan van de dag en inzicht wil in jouw taken en verantwoordelijkheden, schrijf je dan vlug in. 

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X