Je tijd beter besteden, productiever zijn en werken aan je prioriteiten. Dat willen we allemaal wel. We willen efficiënt werken. Overzicht creëren en een realistische planning hanteren. Maar waar begin je? Hoe start je aan jouw persoonlijke time management-reis?

Simpel: volg een Cursus ‘Efficiënt Werken’, beter bekend onder de naam ‘1-daagse training Time Management’. Daar leer je namelijk deze 3 inzichten.

 1. Je beseft dat je brein niet gemaakt is om taken te onthouden

  Wanneer je gedurende je werkdag ontzettend veel op je bordje krijgt, kan het voorkomen dat je taken over het hoofd ziet. Je vergeet bijvoorbeeld een klant terug te mailen of een afspraak te bevestigen.Vanzelfsprekend wil je zulke fouten voorkomen. Hiervoor zul je allereerst moeten beseffen dat je niet langer op je oude, vertrouwde brein kunt vertrouwen, maar dat je een systeem nodig hebt.Je brein is namelijk helemaal niet gemaakt om al je afspraken en taken op te slaan. Dat gaat gewoonweg niet. Het kan over taken nadenken, zeker. Maar ze stuk voor stuk onthouden gaat in de praktijk altijd mis.
  De cursus leert je dan ook dat je oude wijze niet werkt. Samen met een expert richt je daarom één waterdicht systeem in. Een plek waar je al je taken en afspraken opslaat. Niet alleen zorgt dit voor overzicht, het ontlast ook je brein. Het hoeft namelijk nu niet langer een poging te doen alles te onthouden. Zo kun je efficiënt én effectief werken.

 2. Je beseft dat je niet efficiënt kunt werken zonder planning en overzicht

  Daarnaast pak je in de training de overtuiging aan dat je ook zonder planning wel een productieve dag kunt hebben. Vaak lukt dat namelijk niet.Jij kunt je namelijk wel voornemen om morgen aan dat voorstel te werken, maar wanneer je geen planning hanteert, riskeer je dat ad hoc zaken, collega’s of spoedjes je ‘draaiboek’ om zeep helpen.Het volgen van een Cursus Efficiënt Werken doet je dan ook beseffen dat je niet zonder kunt. Het laat je inzien dat wanneer je vooraf duidelijk hebt hoeveel tijd een taak kost, je op een later moment veel efficiënter met je tijd en aandacht kunt omgaan. Duidelijk plannen is dan ook een onderdeel waar we tijdens onze training veel aandacht aan schenken.

 3. Je beseft dat je taken uitstelt omdat je ze intimiderend vindt…

  … niet omdat je lui bent. Een belangrijk verschil en een inzicht dat veel cursisten in de training verhelderend vinden. Vaak denken ze namelijk dat ze niet toekomen aan taken of projecten omdat ze last hebben van uitstelgedrag. De cursus laat inzien dat dit niet het geval is.
  De werkelijke reden achter het uitstellen van taken is omdat je je geïntimideerd voelt — door die taak. Hij blijkt bijvoorbeeld lastiger dan verwacht, meer tijd in beslag te nemen of je weet simpelweg niet wáár te beginnen.
  Tijdens de cursus leer je dan ook dat hoe je zulke intimiderende klussen aanpakt. Je hakt ze in stukken, maakt ze behapbaar en haalt op die manier de factor intimidatie eruit. Op die manier weet je waar je moet beginnen en welke stappen je moet nemen.
  En dat ‘uitstelgedrag’? Dat verdwijnt als sneeuw voor de zon.

In-company offerte aanvragen

Nadine
Account manager

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
21
Jun

Eindhoven
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
21
Jun

Rotterdam
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
27
Jun

Utrecht
09:00 - 16:00
Bijna vol

Bijna vol
5
Jul

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
5
Jul

Zwolle
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info

Volg daarom eens deze cursus

Efficiënter werken willen we allemaal — en volg je onze cursus efficient werken dan is dat binnen 1 dag gepiept. We leren je hoe je omgaat met een stroom aan informatie en verzoeken. Hoe je voorkomt dat je te optimistisch plant en hoe je overzicht creëert in al je taken en verantwoordelijkheden.

…. maar dat is niet alles:

 • Ook efficiënt werken met Outlook komt aan bod.
 • Hoe je binnenkomende verzoeken en e mail in één overzicht verwerkt, vergeten we ook niet.
 • Prioriteiten stellen, jouw eigen grenzen aangeven, en communiceren over werkbelasting vinden we ook ontzettend belangrijk.

Kortom: wanneer jij efficiënter wilt werken, je niet meer wilt verliezen in de waan van de dag en inzicht wil in jouw taken en verantwoordelijkheden, schrijf je dan vlug in.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Harald Close

Door tips te krijgen en anders te kijken naar je tijdsindeling en werkwijze ontstaan er verrassende inzichten

10/10
Klantenvertellen
Hans Verweij

Nuttige tips, maar vooral bewustwording!

8/10
Klantenvertellen
Hans

Training Time-management gevolgd, nadat ik ook Snellezen heb gevolgd. En ook deze training was gewoon TOP. Super praktisch, iedereen zou dit voor zichzelf moeten doen is mijn advies, je hebt er altijd wel iets aan.

10/10
Klantenvertellen
Dennis Veugelers

Jullie ontvangen van mij een beoordeling met het cijfer 9!

10/10
Klantenvertellen
Tirza Allers

Jon legde op een leuke en praktische manier uit hoe je je tijd beter kan managen. Veel informatie en praktische tips. Enige punt van feedback: het optimaliseren van je inbox/mail was volledig gericht op Outlook. Dit maakt het lastiger om dit direct praktisch toe te passen voor Gmail.

8/10
Klantenvertellen
Monica Kamphuis

Fijne tips en handvatten gekregen om hopelijk minder druk te voelen. Weten wanneer is prioriteit en wanneer kan het even wachten?

Projecten kun je kleiner maken etc etc.

9/10
Klantenvertellen

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 
9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 6.000 beoordelingen

+
25 jaar ervaring

+ 25 jaar ervaring

Met onze ruim 25 jaar ervaring zijn wij dé specialisten