Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Comfortabel, zo’n kantoorbaan met gemiddeld 7,1 uur per dag zitten. Ondertussen is het wel hartstikke dodelijk. Aan de wandel gaan is de enige oplossing voor je zitziekte.

Volgens onderzoek kan 9 van 10 mensen geen gesprek meer voeren zonder op de telefoon te kijken. Aangezien smartphones niet meer zullen gaan verdwijnen uit je leven, is het hoog tijd om je verslaving onder controle te krijgen en meer mindful met je telefoon om te leren gaan. Zo doe je dat:

Stop met die stoere praat dat je genoeg hebt aan een paar uurtjes slaap! Slaapgebrek is de oorzaak van veel problemen overdag. Hoe kom je ervanaf? De oplossing: meer sex, minder blauw licht én reken uit hoe laat je precies naar bed moet!

“Lekker weekend gehad?”, vraagt een collega je op maandagochtend. Ondertussen moet je keihard graven in je geheugen om naar boven te halen wat je ook alweer gedaan hebt. Heb je vaak moeite om te antwoorden op dit soort vragen en verbaas je je regelmatig over de datum? Dan heb je net zoals veel druk bezette mensen last van het ‘de-tijd-gaat-snel’-syndroom’. Zo stop je dit onprettige gevoel.

Gezelligheid op het werk is belangrijk, maar hoe laat je dat nou samengaan met productiviteit? Zo dus:

Het dieptepunt in je leven: dat is de plaats waar verandering meestal begint. Zo is dat ook gegaan met Leo Babauta van Zen Habits. Hij viel 30 kg af, stopte met roken en bouwde een van de 25 meest succesvolle blogs ter wereld volgens Time Magazine.

Volgens berekeningen uit het verleden zouden we anno 2016 nog maar ongeveer 15 uur per week hoeven te werken. Wat is er misgegaan dat we niet met 15 uur per week werken toekunnen? En wat kun je dan wel doen om minder te gaan werken? Dit zijn de tips en feiten.

Muhammad Ali is er niet meer, maar van de erfenis die hij naliet, kunnen we veel leren. Ali was een multitalent en leefde als een koning, ook buiten de ring. Met zijn levenstips doe jij hetzelfde!