Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Te pas en te onpas gebruik jij deze zin, alsof het iets is om trots op te zijn. Je wilt hiermee zeggen dat je lange dagen maakt en doet wat nodig is om perfectie te bereiken. Toch is perfectionisme wel het laatste waarmee jij moet pronken. Het is een slechte eigenschap – een die uit je jeugd stamt. Hoe dat zit én waarom je ervoor moet waken, lees je hier.

Helder communiceren vraagt om eenvoud — het is per definitie simpel. Wat echter lastig is, is het nodige lef opbrengen om het daarbij te laten, en het niet moeilijker te maken dan dat het is.

Draai daarom niet langer om de hete brei heen: implementeer deze 7 zinnen in je dagelijkse vocabulaire.

In een studie – uitgevoerd door onderzoekers van de University van West Georgia – blijkt dat elke dag zo’n 15 tot 30 minuten schrijven een positieve invloed kan hebben. Zo zou het stress verlagen, je geheugen verbeteren en je woordenschat vergroten.

Deze en meer voordelen ontdek je hier.

Omhelzingen zijn altijd fijn. Het voelt niet alleen goed, knuffelen ís ook hartstikke gezond voor je, zegt de wetenschap. Het verlaagt je bloeddruk, hartritme en cortisol (dat stress-stofje). Doe het daarom eens wat vaker. (Maar let op: “Een ongewenste knuffel leidt namelijk weer tot pure stress.”) Lees verder.

Werknemers horen te luisteren naar hun managers.” of “Dit zijn typisch mannenzaken”.

Jij hebt ze ook hoor, overtuigingen. Zonder dat je het weet, dwarsbomen ze je werk, je persoonlijke ontwikkeling en je werkrelaties! Maak ze daarom flexibel, in de vorm van een mening.

Evaluatiegesprekken zijn ontzettend waardevol voor je team. Doe je het echter verkeerd – te vaag, te hard of juist te soft – dan verliezen ze hun kracht. Geef je team daarom feedback waar ze iets mee kunnen. Onthoud 4 simpele woorden: “Challenge directly, care personally.”