Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

We schrijven lappen tekst, voegen overmatig veel mensen toe aan (B)CC of gebruiken opzichtige e-mail afsluitingen. Stuk voor stuk fouten die we makkelijk kunnen vermijden. Moeten vermijden zelfs, wil je op een efficiëntere manier communiceren via e-mail. Met deze 20 tips lukt dat.

“I’ll make him an offer he can’t refuse.”
Overtuigen als Don Corleone? Deze 9 gesprekstechnieken helpen je. Om die grote klant binnen te halen. Of om gewoon je gelijk te krijgen. (Zonder maffiapraktijken natuurlijk.)

De ‘ABCDE’-methode. Het klinkt als een methode waarmee groep 3 leert lezen, toch is het een fantastische manier om prioriteit toe te kennen aan je taken (en op zo uitstelgedrag te voorkomen!) Zo gebruik je ‘m.

Positieve feedback geven gaat bij ‘jongere’ werknemers en managers gewoon niet zo makkelijk. En tóch zou je het moeten doen. Want de effecten zijn aanzienlijk, blijkt uit onderzoek na onderzoek, met “Het Cascade Effect” als belangrijkste gevolg.

Pas wanneer je weet waar je het over hebt kun je pas écht werken met focus. Zelfs wanneer je diep denkwerk en (snel)leeswerk in een drukke en luidruchtige omgeving – lees: kantoortuin – moet uitvoeren. Dit is de definitie van aandacht, en hoe dat jou een laser focus en grote verwerkingscapaciteit oplevert.

Een leidinggevende die weet waar zijn of haar prioriteiten liggen, is een leider waar men tegenop kijkt. Durf daarom zaken uit handen te geven. Delegeren is geen vies woord, maar een leer- en groeimoment voor je teamleden. (Zolang je het zo doet, natuurlijk.)