Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Ontspannen wanneer er tientallen gedachten tegelijkertijd door je hoofd razen, is lastig. Onmogelijk zelfs. Gelukkig kun jij deze trein van gedachten tot stilstand brengen — met 1 simpele truc die wonderen doet voor de drukte in je hoofd. (Psychologen gebruiken ‘m ook!)

We willen het allemaal zijn: gelukkig. Toch weten we niet vaak hoe. We denken dat we het worden als we “eenmaal die nieuwe functie hebben”, “eindelijk die partner” of gewoonweg door zoveel mogelijk te hebben. Dat werkt niet, zegt onderzoek. Wil jij gelukkig worden dan zul je dat op déze manier moeten doen.

Werken op afstand is een uitdaging op zichzelf. Vooral voor leidinggevenden. Hoe stimuleer je een team wanneer ze aan huis gekluisterd zijn? Zich misschien eenzaam voelen? Gestresst zelfs? Simpel: het sleutelwoord is ‘communiceren’. Het voorkomt dat je deze 3 meest gemaakte fouten maakt.

Er zijn gesprekstechnieken. En ze werken zelfs. Voor bepaalde situaties. Maar wil je als goede gesprekspartner te boek staan in élk soort gesprek – vrienden en partner tot klanten en collega’s – dan is het slimmer om gewoon een paar gouden en bewezen regels te onthouden. Dit zijn ze alle 8.

Je mag best jaloers zijn op een collega. Stort echter niet jouw woede over ‘m uit: je bent niet boos op de ander, maar op jezelf. ‘Negatieve versterking’, noemen psychologen het ook wel (en zo ga je daarmee om)

Nieuwsbrief openen, wegklikken, in je inbox bewaren, wéér aanklikken, toch maar weer wegklikken — stop met jouw manisch gedrag en kom eindelijk weer toe aan het lezen ervan. In 5 stappen.

Benut een teamlid niet zijn of haar potentieel, dan loop je de kans een waardevolle collega te verliezen. Gebruik hun talenten, dus met talentontwikkeling. (Dat werkt zo)