Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Rapport (spreek uit: ràp-poor) maken heeft niets te maken met de cijferlijst uit je schooltijd. Het gaat om een connectie krijgen met anderen, en een hechte band opbouwen met iedereen. Van netwerkborrel tot teamspirit. Dit is hoe direct rapport krijgen tussen twee mensen werkt, in een paar fases, voor elke communicatie situatie. (Door niet uit gewoonte te neigen naar small talk, maar direct het diepe in te duiken!)

Een goede werk-privé balans vinden is lastig. Zeker nu je vanuit huis werkt. Hoe combineer je de dagelijkse drukte van je werk, je gezin, het huishouden (om daarbij ook nog tijd over te houden voor je hobby’s en vrienden)? Simpel: verbeter de balans met deze 9 tips.

Maak een eind aan de overkill van apps en mapjes (vol apps)! Denk na over de rol die je smartphone binnen je leven vervult, en richt hem kritisch in. Dat lukt in 5 stappen (geïnspireerd op de inzichten van voormalig topman van Twitter, Tony Stubblebine).

Je gevoelens langdurig verdringen is volgens deze emotie-professor dodelijk. Wees het daarom eens: boos, verdrietig of gefrustreerd! Niet alleen maakt het je veerkrachtiger, het blijkt ook fantastisch voor je persoonlijke ontwikkeling. Op 3 manieren kun je deze zogenaamde emotionele behendigheid uitoefenen.

Kritiek uiten is lastig. Je wil de ander niet voor het hoofd stoten, maar je wil er ook niet omheen draaien. Gebruik daarom de 40-woorden regel: zorg ervoor dat je feedback binnen een ouderwetse tweet past en voorkom dat je een ellenlang verhaal ophangt. Het lukt in #4stappen.

Iemand die hoog scoort op een IQ test blijkt over het algemeen succesvoller in het zakenleven. Toch toont de wetenschap aan dat ontzettend pienter zijn niet altijd een pretje is. Eenzaamheid, uitstelgedrag, verveling — dingen waarmee een slim persoon te maken krijgt en die op den duur kunnen leiden tot depressie (Dit is waarom).

Een serieus skype-gesprek voeren? Een hele uitdaging wanneer je zoontje op de achtergrond een legendarische veldslag tussen een robot en lego-dinosaurus nabootst — ‘Piew-piew!’ Gelukkig is er een manier om thuiswerken met kinderen dragelijk (én productief) te maken: modern problems require modern solutions (5 om precies te zijn).