Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Volgens de wetenschap heeft jouw onvermoeidheid weinig tot niets met een slaaptekort of fysieke uitputtingsslag te maken. Het ontstaat vooral vanwege ‘ego depletion‘; het opraken van je wilskracht en mentale energie. Hoe je die weer aanvult? 3 manieren om je energieniveau aan te vullen en je oververmoeidheid te genezen

Ben je het overzicht kwijt, ondanks dat je regelmatig een planning maakt? Kom je alsnog in de knoei met je ‘to do’-lijst, ondanks dat je wekelijks alle taken die je maar kunt verzinnen erop noteert? Deze timemanagement expert leert je hoe je jouw planning transformeert tot een die wél werkt.

Wat er ook ter sprake komt tijdens het gesprek, je wilt sowieso jouw ene punt hebben benoemd. Maar hoe krijg je dat voor elkaar wanneer je een kletsgrage collega tegenover je hebt zitten? Je krijgt er geen speld tussen! Wees niet afwachtend, maar neem de regie in eigen hand. In 5 stappen neem je het gesprek over.

Neem die projecten waarbij je zelf een deadline stelt. Vaak zijn dit doelen die je ‘ooit’ graag wil waarmaken, zoals het maken van die ene reis. Omdat je bij deze deadlines zelf in de hand hebt of je ze hanteert óf opschuift, is het heel verleidelijk om ze te blijven uitstellen. Hoe je die deadlines (en dus je doelen) wel haalt? Suck it up, in 5 stappen.

Strooien met complimenten of stilzwijgend toeknikken is eenvoudiger dan iemand ergens op aanspreken. Wat nu als de ander het er niet mee eens is? Of een stevig weerwoord heeft? Met de ik-ik-jij-methode kom je goed beslagen ten ijs. Geef opbouwende feedback waarbij je rekening houdt met de ander én het brengt vanuit jezelf.

Wees gerust: affirmaties zijn er niet alleen om honderd keer op een dag tegen jezelf te zeggen “Ik mag er zijn”. Naast het feit dat affirmaties zelfvertrouwen kunnen boosten, zijn ze ook een handig middel om je belangrijkste waarden niet uit het oog te verliezen. Handig, wanneer je een lastig gesprek aangaat en daar nogal tegenop kijkt. Zo gebruik je ze.