Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Doe ik morgen wel’ denk je terwijl je een klus waaraan je vandaag wéér niet toekwam vrolijk doorsluist. Morgen: dé magische plek waar 99% van onze productiviteit plaatsvindt. Stoppen met bergen werk vooruit duwen? Met uitstellen? Wij vertellen je hoe je uitstelgedrag heel eenvoudig kunt aanpakken: door je takenlijst beter te organiseren!

In het kader van timemanagement hoort ook kritisch met je tijd omgaan als het aankomt op relaties met anderen. Zeker wanneer deze meer kwaad dan goed doen. Neem bijvoorbeeld je collega: je vermoedt dat zij een narcist is. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe ga je met haar om indien blijkt dat zij inderdaad lijdt aan deze persoonlijkheidsstoornis? Eén keihard antwoord:

Was er maar een manier om extra tijd in een dag te stoppen. Een manier om een head start te maken. Om aan dat project te kunnen werken, wanneer anderen nog in bed liggen of aan hun ontbijt zitten. Die is er. Blogger James Everett testte 1000 ochtendroutines uit – bekende en onbekende – en stelde de ideale ochtendroutine samen (voor meer productiviteit én geluk).

Een gesprek verloopt lastig wanneer een ander zich op een totaal andere golflengte bevindt. Dan praat je langs elkaar heen en heeft jullie babbel eigenlijk geen zin. Om te voorkomen dat jullie gesprek onconstructief is, leer je verschillende soorten gesprekken kennen (én hoe je ze terugbrengt naar een conversatie die ruisvrij is).

Bij assertiviteit wordt het eerst gedacht aan houding, stem en communicatie. Minder bekend is dat je ook met kleding kunt werken aan je zelfvertrouwen. Kleding is als het ware jouw omhulsel dat ervoor zorgt dat jouw innerlijke verandering ook aan de buitenkant zichtbaar wordt. Zo zet je het in voor meer zelfvertrouwen.

Schiet je tijdens een gesprek uit je slof wanneer de gemoederen hoog oplopen? Aanvaard je de neiging om fysiek geweld te gebruiken of kun je toch beter je woede onderdrukken? Geen van allen, blijkt. Indien je serieus genomen wil worden (en goed in je vel wil zitten) pak je jouw woede anders aan: je leidt jezelf af totdat je het gesprek op een volwassen manier kunt voeren. Zo:

Met een boel collega’s in een ruimte zitten en dan ter plekke zoveel mogelijk “originele” ideeën bedenken… — veelal onmogelijk om van die chaos iets bruikbaars te maken. Totdat jullie de volgende vergadering zó brainstormen, aan de hand van de beste brainstorm technieken: ontdek de mindmap, de slechte-ideeën-strategie en de pre-brainstorm. Voor parels van ideeën!