Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Plezier hebben in je werk helpt je excelleren in wat je doet. Het haalt het beste in je naar boven en zorgt ervoor dat je in die fantastische flow terecht komt. Toch kun je erin doorslaan: wanneer je te veel passie voor iets voelt, kan hartstocht omslaan in bezetenheid – ‘obsessieve passie’ of beter gezegd ‘workaholism’. Hoe je de balans gezond houdt, vertellen we je hier.

Struin je internet af op zoek naar advies over wat je kunt doen bij een burn out? Stop maar. Wij hebben namelijk alle adviezen voor je op een rij gezet. Van goede raad tot een paar handige artikelen met praktische adviezen. Hier leer je in 5 minuten wat je kunt doen zodra jij bent opgebrand.

Mensen die hoogsensitief zijn, zijn over het algemeen gevoeliger voor informatie vanuit de omgeving. Ze verwerken informatie dieper, denken diepgaander na en zijn door hun kenmerken (volgens de wetenschap) ook gevoeliger voor stress. Zo voorkom je als je HSP bent dat de werkdruk parten speelt.

Stop met iemand pleasen. Het zou zonde als je zó ver doorschiet in aardig gevonden willen worden dat je daardoor nuttige feedback en frustraties inslikt. Spreek je feedback daarom op een nette manier uit, prik een moment waarop je het gaat zeggen, bereid je goed voor en geef jezelf reactietijd wanneer je die nodig hebt. Het maakt de boodschap niet aangenamer, het lucht wel op.

Een groot deel van jouw functie bestaat uit concentratiewerk; klussen waar je de nodige aandacht voor moet opbrengen, anders loopt de boel geheid in het honderd. Er is alleen één probleem: het lukt niet altijd, dat concentreren. Je raakt afgeleid; door anderen, maar ook door je eigen gedachten. Hoe je jouw concentratie kunt verbeteren? Onze beste concentratie tips op een rij:

Over het algemeen is de werkgever verantwoordelijk voor de werkplek. Je laat collega’s daarom niet brainstormen in een ruimte waar het tocht en houdt ook geen meetings in een ijskoude vergaderzaal. Logisch. Maar wat kun je nog meer doen? Enkele tips om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren.

Is dit al de zoveelste zaterdag die opgaat aan je werk? En merk je dat je ‘s avonds ook steeds vaker doorwerkt omdat jouw werk anders gewoon blijft liggen? Tijd om jouw ‘druk, druk, druk’ eens onder de loep te nemen: waardoor ontstaat het en hoe voorkom je dat jij je telkens overvraagd voelt? Enkele inzichten:

Je wil je blijven ontwikkelen; nieuwe kennis vergaren is dan een must. Daarom lees en leer je veel en vaak. Maar wat blijkt nu? Helaas zijn we na een week zo’n 90% van die kennis alweer vergeten. Je leest het goed: bijna alles dus. Dit kun je voorkomen door stof regelmatig te herhalen, herhalen, herhalen, her…