Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Je telefoon zó gebruiken dat hij bijdraagt aan je productiviteit en concentratie? Dat het je fysieke én mentale gezondheid een boost geeft (en dat terwijl je ook nog eens een potentiële telefoonverslaving te lijf gaat)? Het kan, door onze 18 beste apps op het gebied van time management te gebruiken.

Tijdens onze assertiviteitscursus leer je jezelf luid en duidelijk verwoorden. Maar onderschat ook zeker nooit de waarde van stil zijn. Van niets zeggen. Daar bereik je namelijk evenveel (en soms zelfs meer) mee. Vooral wanneer jij je in één van deze 6 situaties bevindt. Dan kun je beter – sssst – zwijgen.

Een plek waar je aan je werk toekomt.  Zonder afleiding. Hoe richt je zoiets in? Nou, vrij eenvoudig. Door rekening te houden met een aantal arbo-regels, concentratie-dingetjes — … o, en het oog wil ook wat! Komt voor de bakker. Met deze 5 tips wordt een thuiswerkplek inrichten eenvoudig.

Begaat je collega een fout, dan maak je hem dat graag duidelijk. Door middel van een sarcastische opmerking of een steek onder water. Zolang de boodschap maar aankomt, maakt jou de wijze niets uit. Let er toch op. Gebruik jij namelijk 1 van deze negatieve communicatievormen, dan schaad je meer dan alleen de samenwerking.

Veel adhoc-klusjes “doe je wel even tussendoor”. Met als gevolg dat de belangrijke taken telkens worden uitgesteld. Je denkt bij jezelf: “Volgende week ga ik het écht oppakken”. In werkelijkheid is dat niet het geval en houd je jezelf vooral voor de gek. Daarom heb jij een dikke, lelijke kikker nodig: Eat That Frog!

Je weet al dat lezen de sleutel is tot persoonlijke ontwikkeling en vooruitgang in je leven en carrière. Er is één probleem: onthouden wat je leest en leert is altijd zo lastig. Of op z’n minst tijdelijk. Dit is hoe je het wél opslaat in je langetermijngeheugen – met de vergeetcurve van Ebbinghaus – om nooit meer te vergeten.

Grensoverschrijdend gedrag komt in alle vormen en maten: van de onschuldige ‘ik weet dat je geen tijd hebt, maar kun je toch…’ tot aan een leidinggevende die denkt jou ieder moment van de dag te kunnen bellen. Dat is niet oké. Tijd om op je strepen te staan en je grenzen aan te geven. Door één tactvolle feedback techniek te gebruiken: het ‘ik-model’.