Werk jij in het onderwijs en wil je chaos in je werkdag aanpakken, zoals jij chaos in het klaslokaal aanpakt? Een cursus time management voor onderwijs helpt je slimmer om te gaan met alle secundaire taken die dagelijks op je afkomen, zodat jij je weer optimaal kunt focussen op je primaire taak: lesgeven.

Volgens onderzoek van Universiteit Utrecht in opdracht van CNV Onderwijs is die lijst met secundaire taken in de meeste gevallen namelijk de grote schuldige in de steeds groter wordende werkdruk in het onderwijs:

 • administratie bijhouden;
 • leerplannen maken;
 • groepslessen voorbereiden;
 • de race tegen de klok bij het nakijken;
 • omgaan met ouders en andere derden;
 • vergadering na vergadering;
 • ongetwijfeld kun je er zelf nog een paar bedenken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle losse ad hoc taken, de constante stroom van veranderingen en vernieuwingen, en de grote verantwoordelijkheden die je hebt, die alles bij elkaar de werkstress nog wat verder ophogen. Terwijl je eigenlijk het liefst al je tijd en energie zou willen besteden aan persoonlijke betrokkenheid bij je vak en je leerlingen.

En natuurlijk wil je buiten je werk graag nog wat tijd voor jezelf overhouden, in plaats van toetsen na te kijken in de avonduren en beleidsnota’s te lezen in je welverdiende weekend.

Cursus time management voor onderwijs

Onderwijsprofessionals hebben, zoals je ziet, meer dan wie dan ook een effectieve time management aanpak nodig. Een moderne aanpak die je helpt om al die secundaire taken en rompslomp onder controle te krijgen, zodat je je weer vol passie op je primaire taak kunt richten.

Maar kan dat wel, time management toepassen in het onderwijs? Je hebt namelijk als docent bijvoorbeeld te maken met vaste lesuren, vooraf vastgestelde jaarplanningen, werk dat hoe dan ook nooit af is en het feit dat lesgeven mensenwerk blijft met alle ad hoc situaties van dien.

Het antwoord: zeker. Juist als je te maken hebt met een vaste planning en weinig flexibiliteit, is het van cruciaal belang om alle secundaire randvoorwaarden daaromheen goed in de grip te houden, zodat ze je focus niet kunnen afbuigen van dát wat voor jou je kerntaak is.

Time management voor onderwijs helpt je om de typische ‘secundaire probleemgebieden’ onder controle te krijgen met behulp van direct toepasbare praktische oplossingen:

 • slim omgaan met de dagelijkse stroom van e-mail, papierwerk en ad hoc verzoeken rondom je lessen;
 • effectief plannen en prioriteiten stellen rondom je vaste (jaar)planning;
 • optimaal gebruik maken van hulpmiddelen als Microsoft Outlook, Groupwise, Lotus Notes of Google Apps;
 • slim inzetten van moderne communicatiehulpmiddelen (smartphones, tablets etc.);
 • grip krijgen op interrupties, afleidingen en onderbrekingen;
 • efficiënter communiceren met collega’s en leerlingen/studenten;
 • slimmer samenwerken met minder afleiding en onderbrekingen;
 • effectief omgaan met ad-hoc klusjes en het voorkomen van uitstelgedrag bij lange termijn klussen;
 • tijd winnen door e-mails, documenten en bestanden slimmer te organiseren en sneller terug te vinden;
 • geconcentreerd werken, ook in een onrustige kantoortuin;
 • het creëren van een optimaal werkproces met 100% overzicht en controle;
 • niets meer vergeten;
 • gemakkelijker grenzen stellen;
 • een fijne privé werk balans;
 • elke dag naar huis met een lege inbox, een opgeruimd bureau/lokaal en een heldere geest.

Met als belangrijke uitkomst van deze time management opstelsom: meer energie en tijd voor de écht belangrijke zaken, op het werk en thuis. En, niet onbelangrijk, minder onrust en stress.

Een uitkomst die uiteraard geldt voor alle onderwijsprofessionals. Of je nu universitair docent bent, praktijkopleider, decaan, cursistenbegeleider, rector secundair onderwijs, Remedial Teacher, cursistenbegeleider, hogeschooldocent, teamleider, onderwijsassistent, cursuscoördinator, Intern Begeleider, leerkracht basisschool, vakdocent middelbare school, sectorhoofd of huiswerkbegeleider – werkdruk verlagen in het onderwijs doe je met een moderne en flexibele time management onderwijs aanpak.

In-company offerte aanvragen

Aankomende cursus data

Zet nu de eerste stap voor meer rust en geluk
14
Apr

Amsterdam
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
14
Apr

Rotterdam
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
20
Apr

Eindhoven
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt
21
Apr

Utrecht
09:00 - 16:00
Beschikbaar

Meer info
21
Apr

Online via Zoom
09:00 - 16:00
Volgeboekt

Volgeboekt

Incompany maatwerk training time management voor onderwijs

Wil jij graag weten wat wij voor een groep medewerkers binnen jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen op het gebied van slimmer werken? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een voorstel aan voor een in-company maatwerk training time management voor onderwijs én geef daarbij aan op welk gebied jullie wel wat time management hulp kunnen gebruiken, zodat we samen kunnen kijken naar wat we voor jullie mensen en organisatie kunnen doen.

Cursus time management specifiek voor jou alleen?

Volg dan onze maandelijkse 1-daagse open training time management op een van onze locaties vlakbij jou in de buurt.

In-company offerte aanvragen

Wij zijn geaccrediteerd door

Ervaringen van onze cursisten

Wij delen continu onze ervaringen en tips om je te inspireren.
Sandra Bok

Wat een geweldige training!!

Na eerst de (theoretische) bouwstenen te hebben gelegd, werd er vooral veel praktisch gedaan. Veel nieuwe inzichten op een heerlijk ongedwongen manier. Echt een top dag!

Elisabetta – Eindhoven

Very hands-on Time Management training!

The training was well organized, interactive and useful. I appreciated a lot the practical approach of the trainer as it was helpful to connect what we were discussing to our everyday life. I also enjoyed the combination of small tricks and long-term approach that were offered as suggestion for the students in order to improve their time management skills.

Claudia – Vianen

Zin om ermee aan de slag te gaan!

Wat een positiviteit Patrick. Ik ben aangestoken door de effectiviteit en functionaliteit van de cursus. De volgende dag op het werk er direct mee aan de slag gegaan. Natuurlijk zullen niet alle besproken handvatten voor mij nuttig zijn, maar het is een fijne cursus.

Jeff – Amersfoort

Ik ga met energie aan de slag met mijn time management

Een ontzettend leuke en leerzame dag gehad met trainer Patrick. Wat de training leuk maakt? Interactie met de groep, verdieping in persoonlijke cases. Ik kan deze cursus zeker aanbeleven wanneer je het gevoel hebt altijd tijd tekort te komen, of niet lekker uitkomt met je projecten!

Stefan – Alkmaar

Eye-opener. Geweldige en simpele tips and trick mbt agenda en taken indelen.

Heldere en zeer behulpzame Timemanagement training. Zeker niet saai (ik kan nogal druk zijn en de hele dag van hot naar her rennen). De trainer is rustig en neemt de aandacht voor persoonlijke vragen. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Deze training heeft me inzichten gegeven en gaat voor rust zorgen. Bedankt !

Gudrun – Kuurne

Een pak goeie tips voor het beter organiseren van dagelijkse taken en projecten

De opleiding van vandaag was zeker interessant. We kregen van de vlotte trainer een aantal praktische tips om je agenda, taken en mailbox beter te organiseren en projecten aan te pakken. Het zou zeker meer rust in mijn hoofd moeten brengen.

Wij verzorgen cursussen voor o.a.

Beste opleider

Beste opleider

6 maal verkozen tot “Beste opleider van Nederland”.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Trainingen op diverse locaties in Nederland en België.

100% Tevredenheid

100% Tevredenheid

Garantie: als je het beloofde resultaat niet behaalt, is dit ons risico.

Score: 9,4

Score: 9,4

In het afgelopen jaar en meer dan 5.000 beoordelingen

+20 jaar ervaring

+20 jaar ervaring

Met onze ruim 20 jaar ervaring zijn wij dé specialisten