Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Sommige mensen lijken over te lopen van zelfvertrouwen. “Was ik ook maar zo”, denk je. Onzin, zeggen wij. Overdreven zelfvertrouwen bij anderen is vaak maar een façade. Werkelijk sterk in je schoenen staan kan ook zonder hard te schreeuwen. In je oren knopen dus — déze, maar ook nog twee andere inzichten.

Je hoeft niet altijd luidkeels je mening te verkondigen. Integendeel: het blijkt dat je verder komt wanneer je een keertje je mond houdt. Stil zijn helpt je namelijk het grote geheel te overzien. Wees het dus eens, en ervaar deze 8 voordelen.

Je bent het de laatste tijd vaker dan normaal: alleen. En hoewel in je uppie zijn best eenzaam (en zelfs eng) kan zijn, toont onderzoek aan dat solitarisme (dat alleen zijn, dus) heilzaam is voor je brein. Op 5 manieren.

Je markeert die mail met een rood vlaggetje — “Zo weet ik dat ik hier later nog naar moet kijken.” Legt de blauwe envelop van de belastingdienst in het zicht — “… dat moet ik nog betalen.” Waarom dit niet werkt (en wat je dan wel moet doen) ontdek je hier.

Tussen alle online meetings door beantwoord je talloze mails, verwerk je aanvragen en blus je brandjes voor collega’s. Hoewel je vermoeid je laptop sluit, voel jij je zelden voldaan. De reden? Veel van deze zaken zijn tijdverspilling. Hoe je dat voorkomt? Met 4 simpele time management tips.

Miljoenen dollars en jarenlange research besteedde Google om te ontdekken hoe mensen perfect samenwerken. Conclusie: door feedback geven én ontvangen, in 3 stappen. Gebruik ze zelf.

Het maakt niet uit of je een imperium zoals Facebook runt, of een kleine organisatie — met Sheryl Sandberg’s 3 beste tips rondom leidinggeven is succes altijd een optie. Leer van haar.