Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Moeite om ‘s avonds in slaap te vallen? Minder behoefte aan seks, eten of vrienden om je heen? En hoe voel je je? Moe, ongelukkig en onzeker? Let dan even op: je serotonine niveau is misschien te laag. Je krijgt dan te maken met angst- en depressieklachten, je eetlust begeeft het, evenals je seksdrive. Dat wil je als het even kan voorkomen – en als je het hebt – verhelpenDeze 5 tips helpen daarbij.

Zit je vast in je hoofd? Gevangen in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten? Wil dat stemmetje dat je constant wijst op je fouten maar niet zijn mond houden? Laat cognitieve herstructurering je losbreken. Een uitgebreide 6-stappen-handleiding.

Razen gedachten door je hoofd en lijkt rustig ontspannen een onmogelijke opgave? Met 1 simpele truc is het mogelijk om de denderende trein van talloze gedachten tot stilstand te brengen. En met effect! Psychologen gebruiken deze eenvoudige truc ook.

Jezelf voornemen om meer te sporten kan iedereen. Het echt volhouden is lastiger. Er zijn altijd voldoende redenen om het niet te doen of om het uit te stellen. Werk je met de 2-minuten regel (een ‘uitvinding’ van ‘habit’-expert James Clear) dan blijkt uitstelgedrag vertonen onmogelijk.

Een open feedbackcultuur creëren? Bereik meer met de ‘donoraanpak’ van Oostenrijk: feedback geven is de norm en wil je daar niet aan mee doen dan ‘meld’ je je af. Iets dat jij kunt toepassen binnen je organisatie, wil je feedback geven en krijgen tot orde van de dag maken. Het kan op 4 manieren.

Hoe ga je het gesprek aan met iemand die jouw vertrouwen heeft geschaad? Met een vriend die jou voor de zoveelste keer heeft laten zitten, of een collega die niet zijn of haar verantwoordelijk neemt? Simpel: gebruik deze tool en maak het onderwerp bespreekbaar. Klaar de lucht met de ‘Accountability Dial’.

Als leidinggevende wil je jouw team blind kunnen vertrouwen; weten dat ze hart voor de zaak hebben — of dat nou letterlijk de zaak betreft of een belangrijk project. Hiervoor zullen zij een groot verantwoordelijkheidsgevoel moeten opbrengen. Maar wat nu als het sommigen daaraan ontbreekt? Zeg het.