Time management tips – Nieuwsupdate 79

Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Zo word je succesvol in 2021 (en lang daarna)

Er is 1 groot verschil tussen een succesvolle mensen en de middenmoot. De één kijkt naar de beloningen die hij nu kan krijgen. De ander richt zijn blik op de toekomst. De langetermijn. Jij kunt vast raden wie vervolgens succesvoller, maar ook productiever, gezonder en gelukkiger is — juist, die laatste. Dit is zijn geheim (en hoe jij het toepast voor een succesvol 2021).

Bereik al je doelen in één jaar (in 4 stappen)

Je hebt zoveel mooie doelen. Prachtige doelen om óóit een keer te behalen. Het is vooral iets voor later, want op dit moment ben je vooral druk met het leven zoals het nu is. Doodzonde! Door deze simpele vragen te beantwoorden voorkom je uitstelgedrag en bereik al je doelen in 2021. Op jouw succes!

De beste investering ben jezelf: 4 manieren om te groeien

Jezelf verbeteren draait om het verbeteren van de dingen waar jij waarde aan hecht. Dat lukt pas wanneer jij – zonder schaamte – afgaat op wat jij wil, met als doel gelukkig te zijn met jouw keuzes. Daar bestaat geen kant en klare manier voor. Wel vier handige tips.

Voorgenomen om (vaker) te mediteren? Zo lukt het wél

Niet iedereen kan het geduld opbrengen om dagelijks twintig minuten stil te zitten. Gelukkig is er voor hen nu een (wetenschappelijk) bewezen manier om het hoofd leeg te maken: ‘actieve meditatie’, noemen wetenschappers het. En wat blijkt: het is even efficiënt als ‘“traditionele” meditatie. Ideaal voor wiebelkonten.

Goed voornemen: zeg dit jaar eens vaker ‘nee’

Je zegt het zelden: ‘Nee.’ In de hoop aardig gevonden te worden. Dat je daardoor in tijdnood komt of niet toekomt aan je eigen werkzaamheden, neem je voor lief. Tot nu. Neem de regie over je dagelijks leven terug. “Zeg ‘nee’ – vaak en vriendelijk – tegen alles behalve wat echt essentieel is” — dankzij Greg McKeown’s ‘nee’-repertoire.

Je hebt managers. En je hebt leiders. Hoewel ze misschien beiden een team aansturen, bestaat er toch een duidelijk verschil. De één vertelt wat er moet gebeuren. De ander inspireert en leidt. Door welke wordt jij het liefst aangestuurd? Precies. Laat je inspireren en ontdek de 8 competenties die een leider onderscheidt van iemand die enkel de lakens uitdeelt.

Je zoekt een geschikt feedback model, maar de meeste werken niet. Denk aan het Sandwich-model. Feedback die wél werkt, leer je van uitvoerig onderzoek naar feedback geven en ontvangen in de zorg. Want wat blijkt? Je hoeft geen enkel feedback model te onthouden, alleen maar 4 stelregels, voor echte verbetering bij je collega’s (ook wanneer je vanuit huis werkt en communiceert!)

Lees alles over onze populaire 1-daagse open trainingen bij jou in de buurt

Lees alles over een 1-daagse in-company training bij jou op locatie

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

085 - 06 510 19 *

Of mail ons je vraag: info@tijdwinst.com

* Vanuit België: 0031 85 - 06 510 19
Maandag t/m vrijdag • 08:00 tot 20:00 uur

Maatwerk training?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Vraag een voorstel aan en laat je verrassen door onze aanpak.

Gratis slimme tips!

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time-management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

Maximaal 2x per maand.
Geen spam, beloofd!

© Copyright 1999 – - Tijdwinst.com (een handelsnaam van SRS Consulting B.V.)
X