Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Je denkt de meeste whatsapp tips and trucs wel te kennen. Misschien wel. Maar ken je ze ook allemaal? Wist je bijvoorbeeld dat een bericht zich vanzelf na enkele dagen kan verwijderen? En dat je op déze manier verwijderde whatsapp gesprekken kunt terughalen? Niet? Uitstekend, want in dit artikel zetten we de beste whatsapp tips op een rij. Voor meer privacy en efficiëntere gesprekken.

Er bestaan nogal wat broodje aap verhalen rondom het eidetisch geheugen. In de volksmond ook wel het “fotografisch geheugen” genoemd. Hier kom je erachter of jij in het bezit bent van zo’n mystiek supergeheugen of dat je dingen gewoon goed kunt onthouden. Doe de test hier.

Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan of een projectmeeting  In veel situaties wil je het liefst vol vertrouwen het woord doen. Maar hoe pak je dat aan als je in werkelijkheid stiknerveus of een tikkeltje onzeker bent? ‘T hoeft niet lastig te zijn. Met affirmeren geef je jouw zelfvertrouwen een snelle boost.

Wanneer je de naam van iemand vergeet kun je die ene gênante vraag stellen (‘Sorry, wat was je naam ook alweer?’) of je lacht vriendelijk en doet alsof je neus bloedt. Nu maar hopen dat je de persoon niet aan iemand hoeft voor te stellen… — Zulke situaties voorkomen? Leer namen onthouden (in 3 stappen).

Wil je snel een reactie ontvangen van je klant of relatie? Voorkom dan dat de e-mail te lang en formeel is. Eén van de meest gemaakte fouten bij het versturen van een zakelijke e-mail. Hou je e-mail vooral bondig, fris én correct, dan kom je goed over bij de klant en krijg je wel snel een reactie.

“People don’t leave companies, they leave managers.” Je kent vast wel die managers die een jaar lang alle negatieve feedback opsparen om die er tijdens het voortgangsgesprek in één keer uit te gooien. Eventueel gevolgd door een ongemakkelijk “Maar je kleedt je wel representatief.” Helaas, zo simpel is het niet. Wat werkt dan wél?

Onderhandelen is een delicate kwestie. Hoe je dat respectvol doet? Zonder jouw “boss card” te trekken of ideeën door te drammen? Simpel: wees geen dictator. Daarmee win je misschien op de korte termijn, maar schaad je meer dan je lief is. Zoek naar oplossingen die beiden aanspreken. Dit 5-stappenplan helpt daarbij.