Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Zit je net lekker in je standstoel, schiet je te binnen dat je Marco dat projectverslag nog moest mailen. ‘Laat ik dat maar doen, ik heb toch de laptop bij me.’ Of dat een goed idee is? Zeker niet! Het enige waar jij je tijdens je vakantie druk om mag maken is of je wel genoeg zon hebt gepakt. Afschakelen van je werk, dus! 5 tips vertellen hoe.

Een vakantie duurt niet oneindig. Na enkele weken verruil je jouw strandstoel in voor een bureaustoel. Toch betekent het niet dat zodra je jouw koffers uitpakt je dat vakantiegevoel achterlaat. Daar kun je nog lang van nagenieten. Onderzoek toont aan dat wanneer je deze 3 dingen doet je dat zomerse gevoel oneindig kunt herbeleven.

Er zijn 3 zekerheden in het leven: je gaat dood, je betaalt belasting en je inbox zal gegarandeerd overvloeien zodra jij op vakantie bent. Om die reden maak je gebruik van je Out of Office; om frustratie bij jou en de afzender te voorkomen. Wat je daar wél en niet inzet? Deze Out of Office-handleiding vertelt het je stap.voor.stap.

Vakantie is dé manier om jezelf te resetten. Dit werkt alleen zodra jij ook echt de tijd neemt om van je vakantie te genieten (en dus geen werkgerelateerde zaken of telefoontjes oppakt). 9 tips schaven de verwachtingen van jezelf én je collega’s bij. Zo kun je de controle loslaten en écht genieten.

Ook bij thuiskomst nog even achterover leunen met een denkbeeldige cocktail en de zon op je bol? 3 tips maximaliseren je vakantiepret en helpen je nog héél even terug naar de Riviera, in je hoofd dan. Zo verleng je jouw vakantiegevoel van 4 weken naar oneindig (zonder in te leveren op productiviteit)

Laat je enkele vakantiedagen ongebruikt achter? Misschien omdat het egoïstisch voelt om ze volledig op te maken? Of omdat je denkt dat je onmisbaar bent op kantoor? Verander die mindset: het kantoor blijft heus wel draaiende, ook zonder jou. Neem daarom ál je vakantiedagen op! Dit is waarom (en hoe je het goed aanpakt).

Je kent ‘m wel: de after-holiday-dip, die vervelende periode vlak na je vakantie waarin je weer in de sleur van alledag vervalt en met weemoed terugkijkt op je vakantie. Volgens onderzoek heeft 60% van de Nederlanders er last van en is met name terugkeren naar de werkvloer iets dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Dit is hoe je het voorkomt.