Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Go big or go home” is de heersende gedachte wanneer het op doelen stellen aankomt. Klopt dit wel? Bereik je je doelen sneller wanneer je groots en ambitieus denkt of kun je je toch beter bescheiden opstellen? Reik je naar de sterren of blijf je met beide voeten op de grond? Ontdek hier welke methode het beste bij jou past.

Vroeg opstaan is volgens velen de sleutel tot succes. En voor de één betekent dit bij het krieken van de dag uit bed rollen, de ander bestempelt 7.00 uur als een “vroege”. Waar jouw grens ook ligt: dit is de ultieme handleiding om eerder uit je bed te komen (zelfs wanneer je een avondmens bent). Voor productievere – maar ook zeker een gelukkigere – werkdag.

Een overslaande stem of niet weten wat je met je handen moet doen als je iets zegt? Of het nu is bij een sollicitatiegesprek of in een belangrijke presentatie – jij wilt eigenlijk maar één ding: zelfverzekerder overkomen. Gelukkig is dat eenvoudiger dan je denkt. Een paar aanpassingen voor een zelfverzekerde houding maken al een wereld van verschil.

Dag in, dag uit ben je druk bezig. Toch heb je steeds vaker het gevoel dat de werkelijk belangrijke klussen blijven liggen. Je bent er wéér niet aan toegekomen, om wat voor reden dan ook. Productiever worden? Leer prioriteiten stellen en werk slimmer. De prioriteiten matrix legt uit wat wél jouw aandacht en tijd verdient.

Je team anoniem kritiek laten uiten op een collega is volgens ons een slechte manier om feedback te vergaren. Toch wordt de “360 graden feedback”-techniek redelijk vaak ingezet. Waarom dat het moreel kan beschadigen en het teamlid in kwestie opzadelt met een waslijst aan onbruikbare feedback, lees je hier. Evenals hoe het wel kán werken.

Nu die afspraak wel erg dichtbij komt en je bij lange na niet klaar bent met je andere werkzaamheden, kun je jezelf wel voor je kop slaan — ‘Waarom heb ik weer toegezegd?!’ Je hebt er gewoon de tijd niet voor, laat staan de puf. Hoe ga je deze keer de afspraak afzeggen? In stijl: persoonlijk en op tijd.

‘Verviervoudig je leessnelheid met diagonaal lezen!’ Veel snellees technieken blijken lariekoek. Wat wél werkt? Wetenschappelijk bewezen en al? Enkele leesfactoren die berusten op common sense en die jij kunt toepassen, wil je jouw leessnelheid verhogen. Niet verviervoudigd, maar wel keurig verdubbeld. 5 suggesties.