Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Je nek zit al een paar dagen behoorlijk vast en ook je hoofdpijn lijkt niet af te nemen. Heb je iets onder de leden of zou het toch de stress zijn die vat op je heeft? Je komt er op één manier achter: door de stress hotspots in je lijf te checken. Wat blijkt namelijk: zonder dat jij het doorhebt slaat je lijf stress en al die andere nare emoties op. Gelukkig kun je de lichamelijke klachten verlichten met een paar eenvoudige oefeningen.

Jij vindt dat een collega narcistische trekken heeft. Nu is dat niet echt een probleem, maar steeds vaker zit het de samenwerking in de weg. Hij neemt niets van je aan, is onmogelijk om aan te sturen en hem opbouwende feedback geven is een ware nachtmerrie. Hoe omgaan met narcisme? Wij hebben één keihard advies voor jelees het hier.

Zelfrespect gaat niet over glimlachen naar de spiegel en andere zelfliefde-clichés. Het gaat over hoe je over jezelf denkt. Je eigenwaarde dus. Gaan je gedachten over jezelf over rozen? Of is onzekerheid jouw middle nameDit artikel helpt je je eigenwaarde vergroten. Gewoon op een praktische manier, zonder gemaakte glimlach.

Of je nou aantekeningen maakt tijdens een vergadering of voor je studie: dít is de beste manier om informatie overzichtelijk vast te leggen om nooit meer te vergeten: de Cornell Methode. We leggen je stap voor stap uit hoe hij werkt het enige dat jij nodig hebt? Pen en papier! Let’s go.

Je ‘geluksstofje’: serotonine. Indien jouw lijf daar genoeg van aanmaakt, is er niets aan het handje. Blijkt er nou toch een tekort te ontstaan (door een slechte levensstijl bijvoorbeeld) dan voel jij je alles behalve kiplekker. Gelukkig kun jij je lijf een handje helpen: vul je tekort aan met 4 eenvoudige tips.

Het gevoel dat jij en je gesprekspartner langs elkaar heen praten? Dan is één ding belangrijk: luisteren. Niet zomaar luisteren, maar reflectief luisteren. Dit is een handige techniek waarmee je laat blijken de ander te begrijpen en het op tijd kunt ontdekken als jullie niet dezelfde kant op gaan. Dat werkt zo:

‘Goh, jouw werk heeft nog wel wat verbetering nodig!’, klinkt het ten overstaan van je andere collega’sJe merkt dat die sneer van een collega wat met je doet. Moet je er iets mee? Kun je er wat mee? Past dat wel op het werk? Het antwoord is 3x ja. Deze tips om houden gevoelens uiten constructief.