Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Ondanks dat je er even tussenuit bent geweest, is er vrij weinig veranderd in hoe jij je voelt. Want die vermoeidheid, stress en rusteloosheid die je vóór je vakantie ervoer? Tsjah, die ervaar je nog steeds, alleen nu iets meer zongebruind. Die vermoeidheid oplossen? Schakel tijdig af van je werk, want dáár schuilt het probleem.

Soms heb je het idee dat je meer “rondrent” en “brandjes blust” dan wat anders. Of je zo toekomt aan die een werkelijk belangrijke klus? Ben jij gek, geen tijd! Stop met toegeven aan “valse dringendheid”: leer productief werken in plaats van reactief en leg storende collega’s het zwijgen op. 4 manieren.

Minder zin in seks? Moeite met concentreren? Gebrek aan motivatie? Zelfs nu je net terug bent van je welverdiende vakantie?! Dit is waarom je misschien een dopamine tekort hebt. De remedie? De oplossing blijkt simpel (en leuk): meer seks (ja, ook al is je libido laag), meer bananen, slaap én beweging.

Als je niet to the point bent, kom je al snel onzeker over. Het lijkt alsof je je het spannend vindt om je punt te maken. Bovendien is de kans klein dat de ander uit het gesprek haalt wat jij écht bedoelt. Beter kun je de olifant in de kamer maar snel benoemen. Kort en bondig communiceren dus. Dat doe je zo!

We vragen het ons allemaal af. Soms nog vóór de ochtendkoffie. Wat ís de zin van het leven? Doen we het wel goed? Of kan er iets beter, voor een zinniger en gelukkiger leven? Dat kan zeker, zodra je dé sleutel voor een beter leven ontdekt. Dit is hem, volgens één life expert en een eeuwenoude filosoof.

Er bestaat geen one size fits all-communicatiewijze. De manier waarop je met een teamlid communiceert verschilt altijd per situatie en per teamlid. Toch kunnen we 4 soorten gesprekken onderscheiden, ieder met een specifieke benaderingsmethode. Herken ze zodat je weet hoe je een gesprek bijstuurt.

Om de volgende ‘grote’ te kunnen zijn, zul je telkens met nieuwe en innoverende ideeën moeten aankomen. Constant op zoek moeten gaan naar nieuwe mogelijkheden waarmee jij vooruitgang boekt. Iets dat je niet in de schoolbanken leert, maar dat je moet trainenBijvoorbeeld zo: