Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Hoe lang moet je eigenlijk slapen? Jij hoort bekendheden en entrepreneurs steeds zeggen dat ze rondkomen op vier uur slaap, maar wanneer jij het probeert voel je je net een zombie. ‘Logisch’, zegt onderzoek. Weinig slapen is alles behalve stoer. Of productief daarentegen. Hoeveel uur jij per nacht minimaal moet slapen ontdek je dankzij 1 handig schema. Welterusten!

Er achter dat je te weinig slaapt? Lees nu hoe je dat slaaptekort inhaalt. Knappe koppen bij NASA vertellen hoe: door iets vaker een powernap te doen; één waarbij je een veelvoud van je slaapcyclus aanhoudt. Klinkt ingewikkeld, is heel sim… — zzzzz….

Wat Braintoss doet? Al die briljante (maar ook achteraf gezien nutteloze) ingevingen, ideeën en hersenspinsels op één vaste plek opslaan. Zo raak je ze niet kwijt én verwerk je ze, vanuit overzicht in plaats van chaos. Dit is Braintoss en hoe je het gebruikt.

Binaural beats, het klinkt heel zweverig maar het blijkt pure wetenschap. Het doel? Jou en je brein in een andere staat brengen. Voor een betere concentratie of diepere nachtrust bijvoorbeeld. Luister jij er wel eens naar? Probeer het eens.

Leugentje om bestwil? Het is slechts een kleine verbuiging van de werkelijkheid, één die de boel misschien zelfs opleukt. Toch kan zelfs de kleinste leugen zorgen voor een daling in geloofwaardigheid. Zo herken je een liegende collega (of baas).

Komt hij weer, denk je. ‘Vraagje, jij weet dat vast!’ Allemaal leuk en aardig, maar zo kom jij natuurlijk niet aan je eigen werk toe. Tijd om een andermans ‘hé, heb je even?’ professioneel en keurig af te kappen: ‘nee, nu even niet!’ Zo heb jij eindelijk een productieve dag!

Als manager kun jij je het niet veroorloven om een collega de huid vol te schelden. Je woede opkroppen blijkt alleen ook niet de oplossing. Wat wel? Leid jezelf af; een beetje als een huilende peuter een stuk speelgoed geven, maar dan voor volwassenen.