Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen
Gratis time management tips in je inbox?
Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:
Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!
Veel dingen gaan vanzelf. Zo is het logisch om na het ontbijt je tanden te poetsen. Daar hoef je niet over na te denken. Helaas zijn er ook slechte gewoontes die je op de automatische piloot uitvoert. Hoe je zulke negatieve patronen doorbreekt? Leer je met je wilskracht meebewegen, dan kost het doorbreken van deze handelingen minder moeite. Zelfreguleren, noemden we dat. En dat kun je op een aantal manieren doen:
Sommige dingen die je liever “morgen” – zoals het oppakken van die lastige mail of het waarmaken van langgekoesterde droom. Tijd om daar vandaag nog mee te stoppen! Ontdek 4 manieren om uitstelgedrag – of procrastinatie – aan te pakken. Zonder smoesjes.
Merk je dat je in een drukke omgeving snel onrustig wordt? Heb je soms meer last van geluiden, licht of geuren dan anderen? Dan ben je misschien, net als 15-20% van de bevolking, hoogsensitief. Hoe ga je daarmee om en voorkom je dat het te veel wordt?
Feedback geven kan vervelend zijn, zeker wanneer het om kritiek gaat. Je hebt dan vaak de neiging om het uit de weg te gaan, af te zwakken of eromheen te draaien. Doe dat niet: uit feedback op een constructieve wijze. Dat lukt al veel beter wanneer je deze 4 zinnen vermijdt:
Een succesvol zakelijk gesprek draait niet alleen om zeggen wat jij wilt zeggen. Veel belangrijker dan wat je zegt, is hoe je het zegt: dat bepaalt 93% van jullie gesprek, blijkt! Gelukkig is een zelfverzekerde houding aannemen eenvoudiger dan je denkt.
Eerder zag je elkaar dagelijks op de werkvloer. Je vroeg naar elkaars weekend bij het koffiezetapparaat, lunchte samen en maakte soms een wandeling. Nu thuis én op kantoor werken bij veel bedrijven de standaard is, ligt dat anders. Hoe behoud je een teamgevoel bij samenwerken op afstand?
Met de juiste tactieken kun je een om-de-hete-brij-heen-draai-gesprek nog de juiste kant op krijgen. De truc is zelf de regie nemen in het gesprek. Niet door je medewerker op brute wijze de mond te snoeren en je eigen punt door te drammen. Wel door een paar handige manieren te gebruiken:
We hebben het misschien wel meer dan ooit nodig: begrip voor elkaar. Dat betekent niet dat je het met elkaar eens hoef te zijn, maar wel dat jij je kunt verplaatsen in de ander. Dat vergt een groot empatisch vermogen. Onderzoek toont aan dat dat te leren én te trainen valt, in 2 stappen.