Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Gebruik je jouw weekend om te ontsnappen aan het leven dat je van maandag tot en met vrijdag leidt – ‘pff, bijna weekend!’ – of zie je het als een kans om vooruit te komen? We geven je tips om bij dat laatste antwoord uit te komen. Het is namelijk niet alleen je werkweek die bepaalt hoe gezond, gelukkig en succesvol je leven is, maar mede wat jij op zaterdag en zondag doet (of juist laat). 3 tips voor het beste weekend ooit.

“Is het lust of liefde tussen ons?” Je twijfelt. Logisch. Niets zo ongrijpbaar in de wetenschap als ‘liefde’. Pas recent werd er een concrete ontdekking gedaan om lust of liefde te kunnen herkennen. Iets met een bepaalde oogbeweging, die iemands intentie verraadt. Ontdek het, nu vlak voor Valentijnsdag.

Sollicitatiegesprek, netwerkborrel, kletspraatje, date of customer research… Wát vraag je je medemens om iemand echt te leren kennen? Alleen met de juiste 3 vragen haal je het naar boven. Voor een betere relatie (met die collega of klant) of beter oordeel (over die sollicitant of date).

Spannend hoor, een date. Je wil de ander (beter) leren kennen, een band opbouwen en hopelijk meer. Alleen: hoe zorg je ervoor dat het gesprek niet stilvalt? Of dat je niet verder komt dan ‘dus… je woont nog steeds bij je ouders?’ Hieronder 36 originele vragen en onderwerpen voor een eerste (en als je het goed aanpakt: tweede) date.

Goed bezig!” zeg je, terwijl je je collega een schouderklopje geeft. “Ik had het niet beter kunnen doen.” Dat zal best, maar wat jij wél beter kan doen, is het geven van complimenten. Wil je namelijk iemand een loftuiting geven, doe het dan goed: zorg voor een ‘wow’-factor. Dat lukt wanneer je deze 3 elementen toevoegt.

Binnen 30 seconden vormt je gesprekspartner(s) onbewust een beeld jou. Een beeld dat dus (helaas) voor 93% gebaseerd is op het uiterlijk. Kleed je daarom goed, ongeacht of het om een date, beoordelingsgesprek of netwerkborrel gaat. Dan gebeurt er iets wonderlijks met je zelfvertrouwen:

Op het laatste moment een afspraak afzeggen kan in verkeerde aarde vallen. Zeker wanneer de ander zich daar goed op heeft voorbereid. Door op een respectvolle wijze de afspraak af te zeggen of te verzetten, voorkom je dit. Plus het toont aan dat je zijn (maar ook jouw) tijd respecteert. Enkele tips:

Je kent vast wel een situatie waarin jij en je collega ergens totaal anders in staan. Jullie kunnen overleggen tot je een ons weegt, maar komen geen steek verder. Verschillende belangen, meningen of ideeën zitten jullie in de weg. De frustraties lopen hoog op. Hoe toon je toch begrip?

Je wil je blijven ontwikkelen; nieuwe kennis vergaren is dan een must. Daarom lees en leer je veel en vaak. Maar wat blijkt nu? Helaas zijn we na een week zo’n 90% van die kennis alweer vergeten. Je leest het goed: bijna alles dus. Dit kun je voorkomen door stof regelmatig te herhalen, herhalen, herhalen, her…