IBM Notes, eerder bekend onder de naam Lotus Notes, is een client server software die ervoor zorgt dat jij als kenniswerker je werkzaamheden overzichtelijk en productief kunt uitvoeren. Van het managen van je e-mail tot aan je agenda en takenlijst: IBM Notes managet de boel, of je nu alleen je alleen werkt of samenwerkt in teams. Dit is hoe je ‘m effectief instelt als time management systeem (1 handige video).

De IBM Notes software zorgt ervoor dat je vanuit een verkeerstoren werkt: één vaste plek waarvan jij weet: hier staan al mijn taken, afspraken, verantwoordelijkheden. O, en ook mijn mail. Niet alleen biedt dat overzicht, het geeft ook rust: jij hoeft geen tig agenda’s, to do-lijsten of subsystemen na te lopen, maar kunt erop vertrouwen dat IBM Notes alles bevat dat jij als kenniswerker nodig hebt.

En dat is niet alleen ontzettend handig; indien de hele organisatie ook met IBM Notes werkt maakt dat het (op afstand) samenwerken veel eenvoudiger.

Maar hoe stel je IBM Notes nou in?

Er wordt vaak gezegd dat IBM Notes onoverzichtelijk is en zelfs omslachtig. Maar wanneer je het op deze manier instelt, zoals Patrick – één van onze time management experts – je zo laat zien, zul je merken dat de software een ideale uitkomst kan zijn wanneer je al je werk wil managen vanuit één plek.

Kortom: IBM Notes, jouw centrale plek

Zoals je ziet is het helemaal niets lastig. Met een paar kleine aanpassingen en goede instellingen maak je van IBM Notes een bruikbaar en overzichtelijk time management systeem.

Wil je nou meer weten over het inrichten van een waterdicht timemanagement systeem, bijvoorbeeld hoe je er een bouwt met enkel Todoist en Google Calendar (onze voorkeur), lees dan eens onderstaande artikelen. Daarin vertellen we hoe je door middel van slechts 2 tools een systeem opzet dat niet alleen flexibel is, maar ook betrouwbaar.

Ga je er liever eens écht goed voor zitten, lees dan ons boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar’. Daarin komt het timemanagementsysteem zeker aan bod, maar leer je tal van praktische en toepasbare timemanagement tips and tricks. Ideaal voor de kenniswerker die liever slimmer werkt in plaats van harder.

Meer van zulk soort tips en handige inzichten?

Volg ons dan op Instagram. Daar krijg je niet alleen handvatten op het gebied van time management en slimmer werken, je kunt ook nog kans maken op het winnen van het boek ‘Elke Dag om 15.00 Uur Klaar’! Volg zowel  Björn, als Tijdwinst en verdubbel je kansen. Let’s connect!

Wie zijn wij? | Training Time Management

Tijdwinst.com is een trainingsbureau dat zich specialiseert in slimmer (samen)werken. We bieden door het hele land diverse (online) trainingen aan, variërend van time management, assertiviteit, gesprekstechnieken tot aan snellezen. Nieuwsgierig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of blogs, en schrijf je in voor één van onze (digitale) trainingen.

  1. 1-daagse training Time Management | Blog
  2. 1-daagse training Assertiviteit | Blog
  3. 1-daagse training Gesprekstechnieken | Blog
  4. 1-daagse training Feedback Geven | Blog
  5. 1-daagse training Snellezen, Mindmapping en Geheugentechnieken | Blog
  6. 1-daagse training Effectief Thuiswerken voor Teams | Blog