Frisse time management tips om kostbare tijd te besparen

Gratis time management tips in je inbox?

Laat je maximaal 2x per maand inspireren met slimme time management tips voor een druk én leuk (werk)leven:

 

Maximaal 2x per maand. Geen spam, beloofd!

Dat een smartphone verslaving leidt tot slaapproblemen, zichtvermindering en een heuse ‘whatsapp-vinger’ wist je misschien al. Maar dat het ook leidt tot ‘phubbing’, ‘blurring’ en ‘infobesitas’ is voor de meesten nog nieuw. Thibaut Dumas – neurowetenschapper en schrijver van het boek ‘Afkicken van je Smartphone’ – gaat in op die (en meer) gevolgen. Van welke heb jij last?

Onderzoek wijst uit: “Hoe vaker je in de buurt bent van een negatief persoon, hoe groter de kans is dat je zijn of haar instelling overneemt.” ‘Emotionele besmetting’ noemen we dit. Oppassen dus, voor die negatieve collega, slechte vriend of zelfs zeurende partner.

Wanneer je een gesprek met iemand voert, is het handig om te weten in wat voor soort gesprek je zit. Dan weet je namelijk meteen hoe je het het best voert, en welke valkuilen er voor dit soort conversatie bestaan. Zo maak je van elk soort gesprek het beste gesprek!

Zelf om feedback vragen? Je zou wel gek zijn! Dan krijg je die lading commentaar vrijwillig over je heen?! Toch is het een goed idee – essentieel zelfs, wil je goed presteren. Doe het dan niet met de standaard “heb je nog feedback voor me?”-vraag. Vraag dit.

Lastige of intimiderende projecten blijf je vooruit schuiven. Je weet gewoon niet wáár je moet beginnen. Om dit uitstelgedrag tegen te gaan en projecten eindelijk behapbaar te maken: 1 simpele methode. Uitgelegd in 1 korte video. Zeg je uitstelgedrag maar gedag!

Dan Ariely, professor in de psychologie, weet hoe je brein werkt. En hoe herinneringen werken. Wil je nu je vakantie voeren en er langer en positiever op terug kunnen kijken, dan moet je zijn breintrucs even bekijken. Een paar slimmigheden om je vakantie beter (en langer) te onthouden.